ADC*E, Conferència / Conferencia, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad, Workshop

European Creativity Festival

[cat] Els propers dies 6, 7 i 8 de novembre es celebra a Barcelona la 1a edició de l’European Creativity Festival al Disseny Hub Barcelona, una trobada organitzada per l’Art Directors Club of Europe, per als Best of European Design and Advertising – ADCE Awards, on es premia el millor de cada país, que aquest any celebra la 23a edició. El festival consistirà en tres dies de conferències, tallers, els Premis i espais de networking amb els millors creatius europeus. El lema d’aquesta primera edició és Re-Designing Europe, on molts dels convidats ens mostraran com amb el disseny si es poden produir canvis més enllà de la indústria de la comunicació, la que estableix la relació entre els ciutadans, els seus mecanismes de protesta, així com el seu dia a dia. Entre els convidats destaquen l’Amir Kassaei, en Guido Heffels, l’Astrid Stavro, l’Albert Folch o la Louise Fili. A nivell d’empreses hi participaran en Felipe San Juan, director d’Agencies Creatives de Google i la Catherine Flood, comissària de l’exposició Disobedient Objects del Victoria & Albert Museum de Londres. També hi haurà una edició especial del Pecha Kucha de Barcelona amb creatius de tot Europa exposant els seus pensaments o idees, sota el lema Highlights from Europe. Trobareu el programa sencer, més informació i com adquirir les vostres entrades a www.europeancreativityfestival.com.

[es] Los próximos días 6, 7 y 8 de noviembre se celebra en Barcelona la 1ª edición del European Creativity Festival en el Disseny Hub Barcelona, ​​un encuentro organizado por el Art Directors Club of Europe, para los Best of European Design and Advertising – ADCE Awards, donde se premia lo mejor de cada país, que este año celebra la 23ª edición. El festival consistirá en tres días de conferencias, talleres, los Premios y espacios de networking con los mejores creativos europeos. El lema de esta primera edición es Re-Designing Europe, donde muchos de los invitados nos mostrarán como con el diseño si se pueden producir cambios más allá de la industria de la comunicación, la que establece la relación entre los ciudadanos, sus mecanismos de protesta, así como su día a día. Entre los invitados destacan Amir Kassaei, Guido Heffels, Astrid Stavro, Albert Folch o Louise Fili. A nivel de empresas participarán Felipe San Juan, director de Agencias Creativas de Google y Catherine Flood, comisaria de la exposición Disobedient Objects del Victoria & Albert Museum de Londres. También habrá una edición especial del Pecha Kucha de Barcelona con creativos de toda Europa exponiendo sus pensamientos o ideas, bajo el lema Highlights from Europe. Encontraréis el programa entero, más información y cómo adquirir vuestras entradas en www.europeancreativityfestival.com.

ADG FAD, I+D, Packaging, Xerrada / Charla

Showcase Manter

[cat] Des de l’ADG-FAD sabem que la nostra formació comença a les escoles, però sobretot som conscients, que ens continuem formant al llarg de la nostra trajectòria professional. És per això que hem engegat els Showcase, col·laboracions entre empreses afins al nostre sector i diferents professionals. L’objectiu? molt senzill, compartir coneixement i knowhow. En aquest primer Showcase, l’empresa convidada és Manter, que es distingeix per la producció de paper autoadhesiu per a l’etiquetatge. Els acompanyarà l’Isabel Cabello, que ens explicarà la seva experiència amb Manter, sobretot en els projectes que ha realitzat d’etiquetes d’envasos d’oli (olive oil label collection). Aquest primer Showcase es farà aquest proper dijous 30 d’octubre a les 12 del migdia al Disseny HUB Barcelona. Tot seguit podrem comentar i intercanviar punts de vista al pica pica amenitzat per Cerveses Moritz. L’assistència és gratuïta, però l’aforament és limitat. Trobareu més informació i com inscriure-us aquí.

[es] Desde la ADG-FAD sabemos que nuestra formación empieza en las escuelas, pero sobre todo somos conscientes, que nos seguimos formando a lo largo de nuestra trayectoria profesional. Es por ello que hemos puesto en marcha los Showcase, colaboraciones entre empresas afines a nuestro sector y diferentes profesionales. ¿El objetivo? muy sencillo, compartir conocimiento y knowhow. En este primer Showcase, la empresa invitada es Manter, que se distingue por la producción de papel autoadhesivo para el etiquetado. Les acompañará Isabel Cabello, que nos explicará su experiencia con Manter, sobre todo en los proyectos que ha realizado de etiquetas de envases de aceite (olive oil label collection). Este primer Showcase se hará este próximo jueves 30 de octubre a las 12 del mediodía en el Disseny HUB Barcelona. A continuación podremos comentar e intercambiar puntos de vista en el pica pica amenizado por Cervezas Moritz. La asistencia es gratuita, pero el aforo es limitado. Encontraréis más información y cómo inscribirse aquí.

Conferència / Conferencia, Disseny general / Diseño general, Històric / Histórico, Publicacions / Publicaciones

Diseñar para el Mundo real

[cat] A partir de la iniciativa de micromecenatge, que es va fer des de Monográfica, per reeditar en espanyol el llibre de Victor Papanek Diseñar para el Mundo Real, s’ha organitzat un simposi al voltant d’aquest dissenyador vienès, emigrat als Estats Units, i els seus escrits. Però, qui va ser Papanek? Quina acollida va tenir el llibre i en quin context es va escriure? Cap a on han derivat els temes que va tractar en aquesta obra? En quin “món real” dissenyem actualment i quines són les propostes dels dissenyadors? Doncs tot això ho podrem esbrinar els propers 23 i 24 d’octubre al Centre de documentació del Museu del Disseny de Barcelona, aquells que vam col·laborar en la publicació del llibre que ha editat Pol·len Edicions. Els ponents de les conferències i les taules rodones són: Arcadi Oliveres, Curro Claret, Oscar Guayabero, Raquel Pelta, Miquel Mallol, Jon Marin, Àngel Panyella i Mar Carrera. Més informació aquí.

[es] A partir de la iniciativa de micromecenazgo, que se hizo desde Monográfica, para reeditar en español el libro de Victor Papanek Diseñar para el Mundo Real, se ha organizado un simposio en torno a este diseñador vienés, emigrado a los Estados Unidos, y sus escritos. Pero, ¿quién fue Papanek? ¿Qué acogida tuvo el libro y en qué contexto se escribió? ¿Hacia donde han derivado los temas que trató en esta obra? ¿En qué “mundo real” diseñamos actualmente y cuáles son las propuestas de los diseñadores? Pues todo esto lo podemos saber los próximos 23 y 24 de octubre en el Centro de documentación del Museu del Disseny de Barcelona, aquellos que colaboramos en la publicación del libro que ha editado Pol·len Edicions. Los ponentes de las conferencias y las mesas redondas son: Arcadi Oliveres, Curro Claret, Oscar Guayabero, Raquel Pelta, Miquel Mallol, Jon Marin, Àngel Panyella y Mar Carrera. Más información aquí.

Conferència / Conferencia, Disseny gràfic / Diseño gráfico

Blanc Festival 6a edició

[cat] En teoria ja ha començat a fer fred, això vol dir que ja s’acosta la cita anual amb el Blanc, el Festival de Disseny Gràfic a Vilanova i la Geltrú, que se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre. Però com cada any, volen fer una presentació, o un prèvia, a Barcelona. El proper dijous, 23 d’octubre, a partir de les cinc de la tarda a l’Antiga Fàbrica Damm, a banda de presentar els crèdits del festival, suposo, tindrem les conferències d’Oscar Arenas, Diego Feijóo, Ramon Carreté, Ladyssenyadora, Denisse García i els Solo. Déu n’hi do, no? Doncs de cara al Festival a Vilanova tindrem les masterclass dels Comuniza, dels Twopoints.net i d’Adobe. De conferències hi haurà els Domo-A, l’Iñigo Jerez, els Domestic Data Streamers, la revista Mongolia, l’Iván Castro, els Espadaysantacruz, els Design by Atlas i en Fernando Gutiérrez. En l’apartat d’amics del Blanc, enguany coneixerem Picmedia, Mr Cärtön, Eide Estudio, Mariano Fiore, Theroomrooms i 36daysoftype. Tot això amenitzat amb sorpreses diverses, per passar-s’ho d’allò més bé entre col·legues… Sobretot a la festa del Blancnit. A més, aquest any l’ADG-FAD a col·laborat en la selecció dels tres Projectes Final d’Estudis que també es presentarán a Vilanova. Trobareu més informació i comprar les vostres entrades a www.blancfestival.com. Els socis de l’ADG-FAD tenim un 20% de descompte fins avui.

 

[es] En teoría ya ha empezado a hacer frío, esto quiere decir que ya se acerca la cita anual con el Blanc, el Festival de Diseño Gráfico en Vilanova y la Geltrú (Barcelona), que se celebrará los días 14 y 15 de noviembre. Pero como cada año, quieren hacer una presentación, o una previa, en Barcelona. El próximo jueves, 23 de octubre, a partir de las cinco de la tarde en la Antigua Fábrica Damm, aparte de presentar los créditos del festival, supongo, tendremos las conferencias de Oscar Arenas, Diego Feijóo, Ramon Carreté, Ladyssenyadora, Denisse García y los Solo. ¿No está nada mal? ¿no? Pues de cara al Festival en Vilanova tendremos las masterclass de los Comuniza, de los Twopoints.net y de Adobe. De conferencias estarán los Domo-A, Iñigo Jerez, los Domestic Data Streamers, la revista Mongolia, Iván Castro, los Espadaysantacruz, los Design by Atlas y Fernando Gutiérrez. En el apartado de amigos del Blanco, este año conoceremos a Picmedia, Mr. Cärtön, Eide Estudio, a Mariano Fiore, Theroomrooms y 36daysoftype. Todo ello amenizado con sorpresas varias, para pasarlo en grande entre colegas… Sobre todo en la fiesta del Blancnit. Además, este año la ADG-FAD a colaborado en la selección de los tres Proyectos Final de Estudios que también se presentarán en Vilanova. Encontraréis más información y comprar vuestras entradas en www.blancfestival.com. Los socios de la ADG-FAD tenemos un 20% de descuento hasta hoy.

Disseny gràfic / Diseño gráfico, Festa / Fiesta

Pre-festa Portbou

[cat] Ja estem a setembre, esperem que els que ja heu fet les vacances estiuenques hagueu gaudit i descansat. Com que a tots ens agraden les vacances, comencem el curs amb activitats que ens ajudaran a pensar que encara les gaudeixen… Un any més podrem gaudir del grafisme en un ambient relaxat a la Festa del Grafisme de Portbou, en la seva setena edició, que es celebrarà el 20 i 21 de setembre. En breu us presentarem la programació, que per anar escalfant motors es donarà a coneixer a la Pre-festa que es farà aquest divendres 5 de setembre a l’Espai polivalent de l’escola BAU, a partir de les set de la tarda. Trobareu, en breu, més informació a www.festadelgrafisme.com.

[es] Ya estamos en septiembre, esperamos que los que ya habéis hecho las vacaciones veraniegas hayáis disfrutado y descansado. Como a todos nos gustan las vacaciones, empezamos el curso con actividades que nos ayudarán a pensar que todavía las disfrutamos… Un año más podremos disfrutar del grafismo en un ambiente relajado en la Festa del Grafisme de Portbou, en su séptima edición, que se celebrará el 20 y 21 de septiembre. En breve os presentaremos la programación, que para ir calentando motores se dará a conocer en la Pre-fiesta que se hará este viernes 5 de septiembre en el Espacio polivalente de la escuela BAU, a partir de las siete de la tarde. Encontraréis, en breve, más información en www.festadelgrafisme.com.

ADG FAD, Històric / Histórico, Laus, Premis / Premios, Socis / Socios

50 anys de Laus / 50 años de Laus

[cat] El 1961 una sèrie de professionals del grafisme varen decidir fundar una associació en defensa de la professió: Grafistes FAD (actualment denominada ADG-FAD). Uns anys més tard, el 1964, crearien els premis Laus. D’això fa ara 50 anys, i quina millor manera de celebrar-ho que homenatjant als impulsors tant de l’associació com dels premis Laus que amb aquesta sèrie d’entrevistes realitzades pel dissenyador gràfic Jordi Duró. No et perdis els testimonis carregats d’anècdotes i d’història del Josep Baqués, el Josep Pla Narbona i l’Albert Isern.

[es] En 1961 una serie de profesionales del grafismo decidieron fundar una asociación en defensa de la profesión: Grafistas FAD (actualmente denominada ADG-FAD). Unos años más tarde, en 1964, crearían los premios Laus. De esto hace ahora 50 años, y qué mejor manera de celebrarlo que homenajeando a los impulsores tanto de la asociación como de los premios Laus que con esta serie de entrevistas realizadas por el diseñador gráfico Jordi Duró. No te pierdas los testimonios cargados de anécdotas y de historia de Josep Baqués, Josep Pla Narbona y Albert Isern.

ADC*E, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad

ADC*E 2014 Jury Presidents

[cat] Ara que ja s’han desvetllat els Premis Laus, és hora de competir a nivell europeu. El 6 i 7 de novembre es reunirà a la seu de l’Club de Directors d’Art d’Europa, al Disseny Hub Barcelona, el jurat del 23rd Best of European Design and Advertising – ADCE Awards 2014. El canvi de data, fins ara a l’estiu, és per adaptar-se a la majoria de premis nacionals i fer que hi hagi més temps per inscriure les peces. Com ja sabeu només es poden presentar les peces que han estat seleccionades als millors premis de disseny i publicitat de cada país. Els guanyadors dels Grand Laus i Laus Or tenen l’inscripció gratuïta, la resta, els Laus Plates i Laus Bronzes, tenen un preu reduït. La data límit d’inscripció és el 10 de setembre. Per ara ja s’han anunciat els presidents del jurat de las sis categories: de Film & Radio en Lode Schaeffer, fundador i director creatiu a INDIE (Països Baixos); de Advertising Print n’Antero Jokinen, soci fundador i director creatiu a 358 (Finlàndia); d’Interactive l’Isabel Martínez, creativa a *S,C,P,F… i instagramer (Espanya), de Design la Louise Fili, dissenyadora gràfica i directora creativa a Louise Fili Ltd (Itàlia); de Promotions, New media & Events en Guido Heffels, director creatiu executiu i cofundador a Heimat (Alemanya) i d’Integration & Innovationen en Mark Tutssel, director creatiu executiu de Leo Burnett Worldwide (Regne Unit). La resta dels jurat serà escollit entre els cinc membres que cada una de les 18 associacions que formen l’ADC*E proposi. Coincidint amb el jurat, s’organitzarà el 1r Festival Europeu de Creativitat. Us mantindrem informats. Mentrestant podeu inscriure les vostres peces premiades als Laus a www.becomeasupernova.com.

[es] Ahora que ya se han desvelado los Premios Laus, es hora de competir a nivel europeo. El 6 y 7 de noviembre se reunirá en la sede del Club de Directores de Arte de Europa, en el Disseny Hub Barcelona, el jurado del 23rd Best of European Design and Advertising – ADCE Awards 2014. El cambio de fecha, hasta ahora en verano, es para adaptarse a la mayoría de premios nacionales y hacer que haya más tiempo para inscribir las piezas. Como ya sabéis sólo se pueden presentar las piezas que han sido seleccionadas en los mejores premios de diseño y publicidad de cada país. Los ganadores de los Grand Laus y Laus Oro tienen la inscripción gratuita, el resto, los Laus Platas y Laus Bronces, tienen un precio reducido. La fecha límite de inscripción es el 10 de septiembre. Por ahora ya se han anunciado los presidentes del jurado de las seis categorías: de Film & Radio Lode Schaeffer, fundador y director creativo en INDIE (Países Bajos); de Advertising Print Antero Jokinen, socio fundador y director creativo en 358 (Finlandia); de Interactive Isabel Martínez, creativa en *S,C,P,F… e instagram (España); de Design Louise Fili, diseñadora gráfica y directora creativa en Louise Fili Ltd. (Italia); de Promotions, New media & Events Guido Heffels, director creativo ejecutivo y cofundador en Heimat (Alemania) y de Integration & Innovation Mark Tutssel, director creativo ejecutivo de Leo Burnett Worldwide (Reino Unido). El resto del jurado será escogido entre los cinco miembros que cada una de las 18 asociaciones que forman el ADC*E proponga. Coincidiendo con el jurado, se organizará el 1r Festival Europeo de Creatividad. Os mantendremos informados. Mientras podeís inscribir vuestras piezas premiadas en los Laus en www.becomeasupernova.com.

Become a Supernova from Art Directors Club of Europe on Vimeo.

ADG FAD, Laus, Premis / Premios

Els Laus del 2014 / Los Laus del 2014

[cat] Ara mateix ha finalitzat la cerimònia d’entrega dels Premis Laus 2014. En aquesta cerimònia s’han donat a conèixer les peces guardonades amb un Or i els Grand Laus de cada categoria, així com el Laus Honorífic.
Felicitats als guanyadors!

[es] Ahora mismo ha finalizado la ceremonia de entrega de los Premios Laus 2014. En esta ceremonia se han dado a conocer las piezas galardonadas con un Oro y los Grand Laus de cada categoría ,así como el Laus Honorífico.
¡Felicidades a los ganadores!

Laus honorífic / Laus HonoríficoClaret Serrahima

 

Disseny gràfic / Diseño gráficoGrand Laus
Apartat/Apartado: Gràfica aplicada a espais / Gráfica aplicada en espacios
Títol/Título: BruumRuum!
Autor: David Torrents Studio
Client/Cliente: Ajuntament de Barcelona

BruumRuum! from ADG FAD on Vimeo.

Or/Oro
Apartat/Apartado: Naming
Títol/Título: Wegal
Autor: Comuniza
Client/Cliente: Wegal

Apartat/Apartado: Logotip / Logotipo
Títol/Título: Esiete
Autor: Esiete
Client/Cliente: Esiete

Apartat/Apartado: Identitat corporativa de petita empresa / Identidad corporativa pequeña empresa
Títol/Título: Restaurante Saboc
Autor: Juan Esbert Despacho Gráfico
Client/Cliente: Restaurante Saboc

Apartat/Apartado: Publicació periòdica / Publicación periódica
Títol/Título: Harper’s Bazaar
Autor: Editor Spainmedia
Client/Cliente: Harper’s Bazaar

Apartat/Apartado: Publicació corporativa, catàleg, memòria, house-organ / Publicación corporativa, catálogo, memoria, house-organ
Títol/Título: The Diary of Blanc
Autor: P.A.R.
Client/Cliente: Blanc Festival de Disseny Gràfic

Apartat/Apartado: Coberta o col·lecció de cobertes de llibre / Portada o colección de portadas de libro
Títol/Título: The Waiting Game
Autor: Atlas
Client/Cliente: Editorial RM

Apartat/Apartado: Llibre complet  / Libro completo
Títol/Título: El Protectorado español en Marruecos
Autor: Ena Cardenal de la Nuez
Client/Cliente: Iberdrola

Apartat/Apartado: Cartell / Cartel
Títol/Título: Parkinson’s
Autor: Atlas
Client/Cliente: Parkinson’s UK

Apartat/Apartado: Conjunt d’elements coordinats / Conjunto de elementos coordinados
Títol/Título: La Patente
Autor: P.A.R.
Client/Cliente: La Patente

Apartat/Apartado: Unitat d’envàs i/o etiqueta / Unidad de envase y/o etiqueta
Títol/Título: Dolina
Autor: Moruba
Client/Cliente: Brebajes del Norte

Apartat/Apartado: Direcció d’art en fotografia / Dirección de arte en fotografía
Títol/Título: Sabadell Dioramas
Autor: *S,C,P,F…
Client/Cliente: Banco Sabadell

Apartat/Apartado: Direcció d’art en il·lustració/ Dirección de arte en ilustración
Títol/Título: Santa Eulàlia
Autor: Esiete
Client/Cliente: Santa Eulàlia

 

Web i mitjans digitals / Web y medios digitales

Grand Laus
Apartat/Apartado: Instal·lacions interactives / Instalaciones interactivas
Títol/Título: Makeawish
Autor: Espadaysantacruz Studio
Client/Cliente: Fundación Especial Caja Madrid

Makeawish from ADG FAD on Vimeo.

Or/Oro
Apartat/Apartado: Projecte multiplataforma / Proyecto multiplataforma
Títol/Título: Vogue España
Autor: Hanzo Studio
Client/Cliente: Condè Nast

Apartat/Apartado: Campanya on-line integrada / Campaña on-line Integrada
Títol/Título: Translating Melvin
Autor: Hommu Studio
Client/Cliente: Treeloc S.L

 

Creativitat publicitària / Creatividad publicitaria

Grand Laus
Apartat/Apartado: Campanya integrada / Campaña integrada
Títol/Título: Discover Satanism
Autor: CHINA
Client/Cliente: SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Or/Oro
Apartat/Apartado: Comunicació o màrqueting directe / Comunicación o marketing directo
Títol/Título: Cacas Express (Campaña Concienciación Cívica)
Autor: McCann Madrid
Client/Cliente: Ayuntamiento de Brunete

Apartat/Apartado: Display/PLV/Punt de venda / Display/PLV/Punto de venta
Títol/Título: Wifi Gratis
Autor: TBWA España
Client/Cliente: McDonald’s Sistemas de España

 

Audiovisuals / Audiovisuales

Grand Laus
Apartat/Apartado: Audiovisuals / Audiovisuales
Títol/Título: Magma
Autor: Dvein
Client/Cliente: Adobe

Magma from ADG FAD on Vimeo.

Or/Oro
Apartat/Apartado: Audiovisuals / Audiovisuales
Títol/Título: Oreo “Wonderfilled”
Autor: The Martin Agency – Animal
Client/Cliente: Oreo

Apartat/Apartado: Identitat TV/Cine / Identidad TV/Cine
Títol/Título: Science / TV Channel Idents
Autor: Dvein
Client/Cliente: Science Channel

Apartat/Apartado: Visuals / Visuales
Títol/Título: Mapping Taüll 1123
Autor: Burzon*Comenge, Playmodes
Client/Cliente: Generalitat de Catalunya Dep. de Cultura, Obra Social la Caixa

Apartat/Apartado: Virals o Branded Content / Virales o Branded Content
Títol/Título: Tramuntana
Autor: Story: We produce
Client/Cliente: Bullett

 

Empreses / Empresas

Grand Laus
Apartat/Apartado: Entitats / Entidades
Títol/Título: Hospital Sant Joan de Déu
Autor: Dani Rubio Arauna, Rai Pinto
Entitat / Entidade: Hospital Sant Joan de Déu

 

Estudiants / Estudiantes

Grand Laus
Apartat/Apartado: Projecte Final d’estudis: Disseny gràfic / Proyecto final de estudios: Diseño gráfico
Títol/Título: SónarZines
Autor: Gal·la Pascual Ràfols
Escola/Escuela: ESDi

Or/Oro
Apartat/Apartado: Treball lliure: Disseny gràfic / Trabajo libre: Diseño gráfico
Títol/Título: Imágenes mentales
Autor: Rubén Núñez Chumillas, Julia Díez Nieto, Marta Serrano Ortega
Escola/Escuela: Escuela Superior de Diseño de Madrid

Apartat/Apartado: Projecte Final d’estudis: Disseny gràfic / Proyecto final de estudios: Diseño gráfico
Títol/Título: Vaques Sagrades
Autor: Xavi Martínez Robles
Escola/Escuela: ESDi

Apartat/Apartado: Màsters i Postgraus: Disseny gràfic / Másters y Postgrados: Diseño gráfico
Títol/Título: 8×8
Autor: Pablo González Suárez, Carla Baella, Nuria Santasmasas, Luisa Pillosu, Anna Alajarín, Andrea López, Luis Avilés, Paula Santibañez (Fotografía: Billy Rabelo)
Escola/Escuela: Seeway

Apartat/Apartado: Màsters i Postgraus: Web i Mitjans Digitals / Másters y Postgrados: Web y medios digitales
Títol/Título: Socialytics
Autor: Enric Blasi, Karla Dorado, Miquel Mir Miquel, Hugo Parada

Escola/Escuela: Elisava

 

Laus Aporta

Entitats / Entidades
Títol/Título: Hospital Sant Joan de Déu
Autor: Dani Rubio Arauna, Rai Pinto
Entitat / Entidade: Hospital Sant Joan de Déu

Màsters i Postgraus | Web i Mitjans Digitals / Másters y Postgrados | Web y medios digitales
Títol/Título: Socialytics
Autor: Enric Blasi, Karla Dorado, Miquel Mir Miquel, Hugo Parada
Escola/Escuela: Elisava

Conferència / Conferencia, Exposició / Exposición, Tipografia / Tipografía, Xerrada / Charla

Typoweek 2014

[cat] Com ja us varem anunciar fa una dies, aquest any s’ha incorporat als actes del FADfest les jornades sobre tipografia Typoweek que organitza l’escola Bau, Centre Universitari de Disseny de Barcelona del 2 al 5 de juliol. En aquesta sisena edició com a conferenciants hi intervindran en Sergi Ibáñez de Setanta, l’Andrés Requena, Publications for Pleasure, Hamo Studio, en Damià Rotger de Dúctil, l’Eduardo Manso d’Emtype Foundry i Superscript². També hi haurà un parell de Master Class, una amb en Peter Bi’lak de Typotheque i l’altre amb en Ruedi Baur d’Intégral. A part de la Master Class hi haurà la possibilitat de fer un meeting amb cada un d’ells, amb les places molt limitades, evidentment. Aquest any s’amplia l’oferta amb amb les presentacions inèdites de projectes d’investigació relacionats amb el disseny i la tipografia, que ha coordinat GREDITS, l’equip d’investigació de Bau, que és el primer grup emergent d’investigació especialitzat en disseny aprovat a l’estat espanyol. Els convidats que explicaran els seus projectes són professionals i docents com en David Torrents, en Xavier Alamany, la Paula Mastrangelo, en Pau de Riba, la Mònica Mestanza, l’Angélica Castro, en David Martín i en Jorge Luis Marzo, així com alumnes de la pròpia escola com la Laura Gutierrez, l’Enric Garrido, en Manel de Ramón, la Mercè Núñez i la Laia Delgado. A part, durant aquest dies a l’escola hi haurà l’exposició TDC 60 del Type Director’s Club amb les millor tipografies seleccionades per la prestigiosa institució de Nova York. Com sempre, com l’ADG-FAD és una institució col·laboradora, tots els socis podreu gaudir d’un 20% de descompte en totes les inscripcions. Trobareu més informació aquí.

[es] Como ya os anunciamos hace una días, este año se ha incorporado a los actos del FADfest las jornadas sobre tipografía Typoweek que organiza la escuela Bau, Centro Universitario de Diseño de Barcelonadel del 2 al 5 de julio. En esta sexta edición como conferenciantes intervindran Sergi Ibáñez de Setanta, a Andrés Requena, Publications for Pleasure, Hamo Studio, Damià Rotger de Dúctil, Eduardo Manso de Emtype Foundry y Superscript². También habrá un par de Master Class, una con Peter Bi’lak de Typotheque y la otra con Ruedi Baur de Intégral. Aparte de la Master Class habrá la posibilidad de hacer un meeting con cada uno de ellos, con las plazas muy limitadas, evidentemente. Este año se amplía la oferta con las presentaciones inéditas de proyectos de investigación relacionados con el diseño y la tipografía, que ha coordinado GREDITS, el equipo de investigación de Bau, que es el primer grupo emergente de investigación especializado en diseño aprobado en España. Los invitados que explicarán sus proyectos son profesionales y docentes como David Torrents, Xavier Alamany, Paula Mastrangelo, Pau de Riba, Mònica Mestanza, Angélica Castro, David Martín y Jorge Luis Marzo, así como alumnos de la propia escuela como Laura Gutierrez, Enric Garrido, Manel de Ramón, Mercè Núñez y Laia Delgado. Aparte, durante estos días en la escuela estará la exposición TDC 60 del Type Director’s Club con las mejor tipografías seleccionadas por la prestigiosa institución de Nueva York. Como siempre, como la ADG-FAD es una institución colaboradora, todos los socios podrán disfrutar de un 20% de descuento en todas las inscripciones. Encontraréis más información aquí.

ADG FAD, Disseny general / Diseño general, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Exposició / Exposición, Festa / Fiesta, Laus, Premis / Premios, Xerrada / Charla

FADfest 2014

[cat] Tot just d’aquí una setmana s’inaugura la quarta edició del FADfest, el festival de tot el disseny, que celebra l’excel·lencia creativa, reconeix la feina dels professionals i de les empreses i apropa la cultura del disseny als ciutadans. El FADfest forma part de Barcelona Design Festival. Del 25 de juny al 10 de juliol podrem gaudir d’un munt d’activitats al voltant del disseny, l’arquitectura, l’art i l’artesania. Com cada any podrem visitar l’exposició El millor disseny de l’any amb totes les peces seleccionades als diferents premis que s’organitzen al FAD, com els Premis Laus de disseny gràfic i comunicació visual. Aquest any la Nit Laus, la cerimònia d’entrega de premis i la festa dels Laus serà el dijous 26 de juny, ja estan a la venda les entrades aquí, no us despisteu! Que a més aquest any és el 50 aniversari dels Laus. El dimecres 9 de juliol us hem preparat el Gran Chill Laus, us informarem més endavant. Aquest any també tindrem la segona edició del Rock Paper Pixel, la jornada sobre la comunicació en el món del disseny, centrant-se en aquesta ocasió en el present més immediat. A part del Disseny Hub Barcelona també hi ha activitats a altres punts d’interès. Aquest any s’incorpora al FADfest la Typoweek que organitza l’escola Bau, us n’informarem més extensament ben aviat. També a l’escola Bau tindrem l’Animotion Days, una proposta cultural i d’entreteniment al voltant de l’animació i el disseny audiovisual. A la  Fundació Foto Colectania  hi haurà l’exposició Fotollibres. Aquí i ara amb el recull de fotollibres editats al nostre país que han tingut ressonància internacional, fent que canviés el paradigma de la fotografia d’autor en els darrers anys. També cal que recomanar les dues pel·licules que es projectaran a la Filmoteca. Per una banda hi ha Design is One de la Lella i en Massimo Vignelli, tot un homenatge a un dels grans que recentment ens va deixar. Per altre banda podrem veure la preestrena d’Art & Copy, un documental que segueix la trajectòria dels que van revolucionar la creativitat publicitària als anys seixanta als Estats Units. Evidenment hi ha moltes més activitats que poden ser del vostre interès, no cal que ens quedem només amb les activitats del sector gràfic, de tot se n’aprèn. Molt recomenable la tercera edició del Congrés Internacional Open Design / Shared Creativity. Trobareu tota l’informació a FADfest.cat.

[es] Justo en una semana se inaugura la cuarta edición del FADfest, el festival de todo el diseño, que celebra la excelencia creativa, reconoce el trabajo de los profesionales y de las empresas y acerca la cultura del diseño a los ciudadanos. El FADfest forma parte de Barcelona Design Festival. Del 25 de junio al 10 de julio podremos disfrutar de un montón de actividades alrededor del diseño, la arquitectura, el arte y la artesanía. Como cada año podremos visitar la exposición El mejor diseño del año con todas las piezas seleccionadas en los diferentes premios que se organizan en el FAD, como los Premios Laus de diseño gráfico y comunicación visual. Este año la Nit Laus, la ceremonia de entrega de premios y la fiesta de los Laus será el jueves 26 de junio, ya están a la venta las entradas aquí, ¡no os despistéis! Que además este año es 50 aniversario de los Laus. El miércoles 9 de julio hemos preparado el Gran Chill Laus, os informaremos más adelante. Este año también tendremos la segunda edición del Rock Paper Pixel, la jornada sobre la comunicación en el mundo del diseño, centrándose en esta ocasión en el presente más inmediato. Aparte del Disseny Hub Barcelona también hay actividades en otros puntos de interés. Este año se incorpora al FADfest la Typoweek que organiza la escuela Bau, os informaremos más extensamente en breve. También en la escuela Bau tendremos la Animotion Days, una propuesta cultural y de entretenimiento alrededor de la animación y el diseño audiovisual. En la Fundació Foto Colectania habrá la exposición Fotollibres. Aquí i ara con la recopilación de fotolibros editados en nuestro país que han tenido resonancia internacional, haciendo que cambiara el paradigma de la fotografía de autor en los últimos años. También hay que recomendar las dos películas que se proyectarán en la Filmoteca. Por un lado está Design is One de Lella y Massimo Vignelli, todo un homenaje a uno de los grandes que recientemente nos dejó. Por otro lado podremos ver el preestreno de Art & Copy, un documental que sigue la trayectoria de los que revolucionaron la creatividad publicitaria en los años sesenta en los Estados Unidos. Evidentemente hay muchas más actividades que pueden ser de vuestro interés, no es necesario que nos quedamos sólo con las actividades del sector gráfico, de todo se aprende. Muy recomendable es la tercera edición del Congreso Internacional Open Design / Shared Creativity. Encontraréis toda la información en FADfest.cat.