ADC*E, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad, Xerrada / Charla

ADC*E Night – Winners talk

[cat] Aquest dimecres, 21 de gener a dos quarts de vuit, al Disseny Hub Barcelona es farà l’acte d’entrega dels guardons als premiats espanyols en la darrera edició dels Premis de l’Art Directors Club d’Europa. Però abans de recollir-los ens explicaran el projecte els propis autors. Aquest any Espanya ha aconseguit un or i 6 plates. L’or és per la peça Tramuntana de Story We Produce. Les plates són per Hospital Sant Joan de Déu de Dani Rubio Arauna i Rai Pinto, Science i The Vein Magma dels Dvein, Ropa comprometida de La Despensa Ingredientes Creativos, Castor Polux Fashion Accessories de Roberto Treviño & Pedro C.Alonso i Free wifi de TBWA España. L’acte estarà amenitzat amb els DJ de Story Music Box Víctor M. & Merli Marlowe i després de les entregues hi haurà un pica pica amb cerveses Moritz. Trobareu més informació a www.adceurope.org i a l’esdeveniment de Facebook.

[es] Este miércoles, 21 de enero a las siete y media, en el Disseny Hub Barcelona se hará el acto de entrega de los galardones a los premiados españoles en la última edición de los Premios del Art Directors Club de Europa. Pero antes de recogerlos nos explicarán el proyecto los propios autores. Este año España ha conseguido un oro y 6 platas. El oro es para la pieza Tramuntana de Story We Produce. Las platas son para Hospital Sant Joan de Déu de Dani Rubio Arauna y Rai Pinto, Science y The Vein Magma de los Dvein, Ropa comprometida de La Despensa Ingredientes Creativos, Castor Polux Fashion Accessories de Roberto Treviño & Pedro C.Alonso y Free wifi de TBWA España. El acto estará amenizado con los DJ de Story Music Box Víctor M. & Merli Marlowe y después de las entregas habrá un pica pica con cervezas Moritz. Más información en www.adceurope.org y en el evento de Facebook.

ADG FAD, Chill Laus, Publicitat / Publicidad, Xerrada / Charla

CL 83 BCN

[cat] El proper 28 de gener tenim un nou Chill Laus a Barcelona, que com ja vam anunciar, aquest curs seran els guardonats amb un Grand Laus en la darrera edició dels premis. En aquesta ocasió ens visitarà en Miguel Ángel Duo de l’agencia CHINA. Sota el títol Si no ho fas primer, fes-ho millor, ens parlarà de com afrontar el fet que no sempre podem ser els més innovadors. En publicitat, sobretot, el més valorat era aconseguir una idea que ningú havia fet abans, però tenint en compte la quantitat de creatius repartits per tot el món treballant i intentant ser innovadors, és molt fàcil que la nostra idea sigui brillant, però que algú altre també hi hagi arribat abans i l’hagi executat, això fa que la nostra idea ja sigui inútil i descartable? En aquesta sessió també repassarem com en altres camps amb més història s’han enfrontat a aquesta “problemàtica”. Per més informació i reserves aquí.

[es] El próximo 28 de enero tenemos un nuevo Chill Laus en Barcelona, que como ya anunciamos, este curso serán los galardonados con un Grand Laus en la última edición de los premios. En esta ocasión nos visitará Miguel Ángel Duo de la agencia CHINA. Bajo el título Si no lo haces primero, hazlo mejor, nos hablará de cómo afrontar el hecho de que no siempre podemos ser los más innovadores. En publicidad, sobre todo, lo más valorado era conseguir una idea que nadie había hecho antes, pero teniendo en cuenta la cantidad de creativos repartidos por todo el mundo trabajando e intentando ser innovadores, es muy fácil que nuestra idea sea brillante, pero que otro creativo también haya llegado antes y la haya ejecutado, ¿ésto hace que nuestra idea ya sea inútil y descartable? En esta sesión también repasaremos como en otros campos con más historia se han enfrentado a esta “problemática”. Para más información y reservas aquí.

ADG FAD, Audiovisual, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Editorial, Formació / Formación, Laus, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad, Socis / Socios, Tipografia / Tipografía

Laus 2015

[cat] Un any més, per aquestes dates, obrim les inscripcions als Premis Laus, 45à edició. Com ja deveu saber aquests són els premis que atorga l’ADG-FAD per premiar les feines publicades durant l’any 2014 en disseny gràfic i comunicació visual, sent els més prestigiosos de l’estat espanyol i reconeguts internacionalment. Guanyar un Laus és molt més que satisfacció professional, és una excel·lent via de donar-se a conèixer i promocionar-se, alhora que és una eina de divulgació. Per això els Laus són els premis que dona visibilitat a la feina dels grafistes.

Hi ha sis categories professionals amb varis apartats cada una. Gràfica, Web i mitjans digitals, Creativitat publicitària, Audiovisuals, Empresa i Entitats. Els estudiants teniu els Laus estudiants, també amb diverses categories i apartats. A part totes les peces podran optar a la 2a edició del Premi Laus Aporta, on es fa visible la contribució del disseny a la societat, amb un missatge positiu. Aquest any us proposem un nou format de fitxes a la inscripció, perquè pugueu defensar molt millor el vostre projecte quan el valori el jurat, aquest cal que tingui el màxim d’informació, breu i concreta, per entendre la problemàtica de cada projecte.

Us animem a inscriure’s ja, per aprofitar els Cheap days. La data límit d’inscripció és el 30 de gener. Per més informació, descarregar-vos les bases i fer les vostres inscripcions visiteu Laus.cat.
El responsable de la campanya d’aquesta edició és en Mau Morgó.
Ànims i molta sort!

Aprofitem per desitjar-vos unes bones festes i bon any nou.

[es] Un año más, por estas fechas, abrimos las inscripciones a los Premios Laus, 45ª edición. Como ya sabréis estos son los premios que otorga la ADG-FAD para premiar los trabajos publicados durante el año 2014 en diseño gráfico y comunicación visual, siendo los más prestigiosos de España y reconocidos internacionalmente. Ganar un Laus es mucho más que satisfacción profesional, es una excelente vía para darse a conocer y promocionarse, a la vez que es una herramienta de divulgación. Por eso los Laus son los premios que da visibilidad al trabajo de los grafistas.

Hay seis categorías profesionales con varios apartados cada una. Gráfica, Web y medios digitales, Creatividad publicitaria, Audiovisuales, Empresa y Entidades. Los estudiantes tenéis los Laus estudiantes, también con varias categorías y apartados. Aparte todas las piezas podrán optar a la 2ª edición del Premio Laus Aporta, donde se hace visible la contribución del diseño a la sociedad, con un mensaje positivo. Este año os proponemos un nuevo formato de fichas en la inscripción, para que podáis defender mucho mejor vuestro proyecto cuando lo valore el jurado, éste debe tener el máximo de información, breve y concreta, para entender la problemática de cada proyecto.

Os animamos a inscribiros ya, para aprovechar los Cheap days. El fecha límite de inscripción es el 30 de enero. Para más información, descargar las bases y hacer vuestras inscripciones visitad Laus.cat.
El responsable de la campaña de esta edición es Mau Mau Morgó.
¡Ánimo y mucha suerte!

Aprovechamos para desearos unas felices fiestas y buen año nuevo.

Disseny gràfic / Diseño gráfico, Editorial, I+D, Publicacions / Publicaciones

Hacia un lenguaje de parámetros

[cat] Us recordeu del Chill Laus de la Rosa Llop de l’any passat? En ell ens explicava la seva investigació sobre el disseny gràfic i l’automatització, del procés d’ideació, a través d’aquells paràmetres o principis semiòtics i gràfics que participen a l’hora de desenvolupar un projecte gràfic. Tot això partint de les cobertes de llibres com a suport d’exemple. Doncs bé, finalment aquesta investigació ha vist la llum en format de llibre, publicat per Gustavo Gili. La presentació de Un sistema gráfico para las cubiertas de libros, Hacia un lenguaje de parámetros serà aquest dijous 4 de desembre a la llibreria Loring Art de Barcelona a dos quarts de vuit del vespre amb la presencia de l’autora.

[es] ¿Os acordáis del Chill Laus de Rosa Llop del año pasado? En él nos explicaba su investigación sobre el diseño gráfico y la automatización del proceso de ideación, a través de aquellos parámetros o principios semióticos y gráficos que participana la hora de desarrollar un proyecto gráfico. Todo ello partiendo de las cubiertas de libros como soporte de ejemplo. Pues bien, finalmente esta investigación ha visto la luz en formato de libro, publicado por Gustavo Gili. La presentación de Un sistema gráfico para las Cubiertas de libros, Hacia un lenguaje de parámetros será este jueves 4 de diciembre en la librería Loring Art de Barcelona a las siete y media de la tarde con la presencia de la autora.

ADG FAD, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Formació / Formación, Laus, Premis / Premios

Students Laus Tour

[cat] Demà, dimarts 2 de desembre, engeguem des de l’ADG-FAD el Students Laus Tour. Una gira de dos mesos per diferents escoles de Barcelona i rodalies per donar a conèixer els Premis Laus Estudiants, alhora que repassarem els guardonats a la passada edició. A més, un alumne, o ex-alumne, de l’escola presentaran el projecte amb el que van obtenir un premi Laus Estudiants. A la darrera part de l’esdeveniment, Cerveses Moritz presentarà les novetats que aporta als estudiants a aquesta propera edició. Trobareu més informació aquí.

[es] Mañana, martes 2 de diciembre, ponemos en marcha desde la ADG-FAD el Students Laus Tour. Una gira de dos meses por diferentes escuelas de Barcelona y alrededores para dar a conocer los Premios Laus Estudiantes, al tiempo que repasaremos los galardonados en la pasada edición. Además, un alumno o ex-alumno, de la escuela presentarán el proyecto con el que obtuvieron un premio Laus Estudiantes. En la última parte del evento, Cervezas Moritz presentará las novedades que aporta a los estudiantes a esta próxima edición. Encontraréis más información aquí.

Calendari/o del Students Laus Tour:
ESDi 2-12-14 (18.30h), Elisava 3-12-14 (18.30h), Llotja 11-12-14 (13.30h), Idep 18-12-14 (13.30 h), IED Barcelona 13-1-15 (18.30), Seeway 16-1-15 (18.00 h), EINA 20-1-15 (18.30 h) i Bau 22-1-15 (20.30 h).

Disseny general / Diseño general, Publicacions / Publicaciones

Andròmina

[cat] Durant els segles XVI i XVII, coincidint amb les expedicions i descobriments de “nous mons”, la noblesa va començar a desenvolupar un gran interès per la adquisició d’objectes exòtics que, amb el transcórrer del temps, van acabar per fer-se públics en espais expositius oberts batejats com a Cambres de Meravelles o Gabinets de Curiositats, antecedents dels museus que coneixem en l’actualitat.
Partint d’aquest concepte neix Andròmina, un nou projecte editorial que pretén convertir les seves pàgines en un veritable Gabinet de Curiositats.
El proper dijous 27 de novembre a les 19h, Mitte Barcelona acull la presentació de la nova revista que, amb un contingut variat i projecció internacional, incorpora entrevistes a artistes, arquitectes, dissenyadors, fotògrafs i creatius utilitzant l’objecte com a eix del discurs.
En aquesta presentació, els assistents podran adquirir el primer exemplar de Andròmina a un preu reduït i descobrir tot el que subjeu darrere del projecte.

[es] Durante los siglos XVI y XVII, coincidiendo con las expediciones y descubrimientos de “nuevos mundos”, la nobleza comenzó a desarrollar un gran interés por la adquisición objetos exóticos que, con el transcurrir del tiempo, acabaron por hacerse públicos en espacios expositivos abiertos bautizados como Cuartos de Maravillas o Gabinetes de Curiosidades, antecedentes de los museos que conocemos en la actualidad.
Partiendo de este concepto nace Andròmina, un nuevo proyecto editorial que pretende convertir sus páginas en un verdadero Gabinete de Curiosidades.
El próximo jueves 27 de noviembre a las 19h, Mitte Barcelona acoge la presentación de la nueva revista que, con un contenido variado y proyección internacional, incorpora entrevistas a artistas, arquitectos, diseñadores, fotógrafos y creativos utilizando el objeto como eje del discurso.
En dicha presentación, los asistentes podrán adquirir el primer ejemplar de Andròmina a un precio reducido y descubrir todo lo que subyace detrás del proyecto.

ADG FAD, Art / Arte, Chill Laus, Disseny general / Diseño general, Disseny gràfic / Diseño gráfico, I+D, Interactiu / Interactivo, Xerrada / Charla

CL 82 BCN

[cat] La setmana passada varem poder gaudir del Gran Chill Laus i varem anunciar tots els ponents d’aquesta temporada dels Chill Laus, tots els guardonats amb el Grand Laus d’enguany. Així doncs, el proper dimecres 26 de novembre, a partir de les set del vespre, al Disseny Hub Barcelona, podrem gaudir d’unes cervezas Moritz i a dos quarts de vuit d’en David Torrents i en Maurici Ginés d’artc3 Studio parlant sobre la peça guardonada amb el Grand Laus 2014 de Disseny Gràfic. Sempre es diu, en el nostre entorn, que la feina d’un dissenyador i d’un artista no s’ha de confondre, tot i ser feines creatives parteixen de necessitats diferents, però i si el projecte ho requereix? Els coneixements propis, els compartits i un client compromès, poden donar lloc a propostes arriscades aportant nous resultats. Sota el títol I si el què anomenem disseny s’ha de repensar? BruumRuum! els convidats ens parlaran de l’instal·lació que ha enriquit el patrimoni de Barcelona, a l’hora que parlaran més enllà del que s’entén per disseny gràfic, il·luminació, arquitectura o art. Per més informació i reserves aquí.

[es] La semana pasada pudimos disfrutar del Gran Chill Laus y anunciamos todos los ponentes de esta temporada de los Chill Laus, todos los galardonados con el Grand Laus de este año. Así pues, el próximo miércoles 26 de noviembre, a partir de las siete de la tarde, en el Disseny Hub Barcelona, podremos disfrutar de unas cervezas Moritz y a las siete y media de David Torrents y Maurici Ginés de artc3 Studio hablando sobre la pieza galardonada con el Grand Laus 2014 de Diseño Gráfico. Siempre se dice, en nuestro entorno, que el trabajo de un diseñador y de un artista no debe confundirse, a pesar de ser trabajos creativos parten de necesidades diferentes, pero ¿y si el proyecto lo requiere? Los conocimientos propios, los compartidos y un cliente comprometido, pueden dar lugar a propuestas arriesgadas aportando nuevos resultados. Bajo el título ¿Y si lo que denominamos diseño se tiene que repensar? BruumRuum! los invitados nos hablarán de la instalación que ha enriquecido el patrimonio de Barcelona, a la vez que hablarán más allá de lo que se entiende por diseño gráfico, iluminación, arquitectura o arte. Para más información y reservas aquí.

Alternatiu / Alternativo, Crònica / Crónica, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Exposició / Exposición, Festa / Fiesta, Il·lustració / Ilustración, Xerrada / Charla

Jo, Tu, Ell, Nosaltres, Vosaltres, Crònica, Portbou

La conferència de l'Alain Le Quernec a la Festa del Grafisme

[cat] Un any més un grup d’intrèpids i amants del grafisme van tornar a organitzar, voluntàriament, la Festa del Grafisme a Portbou. Un servidor va col·laborar-hi fent de co-reporter online. El divendres 19 de setembre els organitzadors estaven acabant d’enllestir les exposicions quan un servidor va arribar a la població costanera i fronterera. Gairebé tot ja estava enllestit, quan poc a poc anaven arribant els primers participants… com sempre el punt de trobada va ser el xiringuitu que ja feia dies que ens esperaven. Després d’algunes cerveses i alguna tapeta la majoria vam anar a sopar a la rambla, no sé com ho fem però cada any la taula és més llarga… Amb una sobretaula no massa llarga vam fer via cap a la caseta de pescadors per posar-nos a punt per l’endemà.

L'experiència dels Booleans

De bon matí, esmorzant ja anava coneixent a alguns participants, tot preparant-me per la llaaaarga jornada que m’esperava. A les 11 al Hostal Costa Blava ja hi havia un munt de participants apuntat-se a les diferents Experiències, que per a un bon funcionament no han de superar els 15 inscrits, la cosa és molt propera. El tret de sortida el van fer els Booleans, que van xerrar de com treballen amb l’automatització de paràmetres en funció de les dades externes, a l’hora que reivindiquen el do it yourself a nivell programació al servei del disseny gràfic. Els nois de Ladyssenyadora al cementiri ens van explicar els seus projectes portats al límit conceptual o tècnic. Per la seva part Run Design, a l’estació de trens, van fer un repàs als projectes que al final no van sortir, explicant-nos les diverses causes, d’allò més variades, mentre preníem un vinet amb una etiqueta que mai es va reproduir. Mentrestant els Art of Many ens explicaven que les propostes que el client no vol són les que acaben fent. Durant tot el dia els Tròpel anaven amb el seu confessionari mòbil, pels carrers de Porbou, on il·lustraves els teus pecats. Amb això ja era l’hora de dinar i que per variar vam fer un pica pica al xiringuitu. Realment tenia moltes ganes d’anar a a fer una migdiadeta, però el programa marcava que hi havia més experiències.

L'experiència de Ladyssenyadora

Els Cocolia, a la platja ens van explicar com van passar d’un estudi “correcte” a un altre tipus d’estudi, potenciant l’estètica per sobre del concepte. Per ells potenciar l’estètica no ha de ser quelcom pejoratiu. Després, a la caseta de pescadors, amb un atac constant de mosquits, en Sergi Opisso, d’Opisso Studio, ens va comentar com i per què va decidir canviar d’estudi. Quan es va adonar que tots els projectes que feia aplicava la mateixa fórmula i no li representava cap repte. Finalment els Bendita Gloria, a la terrassa de Hostal Costa Blava, ens explicaven l’evolució dels seus projectes i com transformar-los en nous suports. Durant tot el dia es podia participar en el taller d’Impressió Artesanal realitzat per en Joan Pujagut i gracies al tòrcul d’Artenia, a la sala Walter Benjamin, on també podies visitar l’exposició Breu Història de les arts gràfiques. Durant la tarda, al menjador de l’Hostal Costa Blava, hi havia els tallers Tiporbou 7, amb en David Molins, on s’aprenia a fer una canya cal·ligràfica i a fer-la servir. També hi havia el taller organitzat pel Marcel del Morro Fi, on s’havia de dissenyar l’ampolla del seu vermut amb un caganer. Val a dir, que els tallers en aquesta edició van ser envaïts per molts nens i nenes, ja que aquest any no s’havien organitzat activitats infantils o familiars. Queda apuntat! A les set l’Òscar Guayabero ens va fer una visita guiada a l’exposició Gràfica canalla al túnel del final de la rambla. Després, a la sala La Congesta (el teatre) l’Alain Le Quernec ens va fer un repàs a la seva llarga trajectòria professional caracteritzada per ser combativa i de protesta. A la platja Gus Estudio va fer una instal·lació efímera amb globus amb llum LED. Després ja tocava anar a sopar, com sempre, aquí no sé com ens ho fem, però sempre és un caos. Tots amb la panxa plena ens anàvem congregant altre cop a La Congesta per gaudir del Guateque, on vam moure una mica l’esquelet amb els clàssics puntjadiscs i l’actuació sorpresa i improvisada d’en Boris Michael. Un cop ens van fer fora del local vam anar cap al xiringuitu a finalitzar la festa. Ens costa anar a dormir!

L'experiència de Run Design

Diumenge al matí va costar llevar-se… Teníem dues experiències, però finalment en Sergi Opisso i en Jofre Sanfeliu d’Art of Many van decidir fer l’experiència conjuntament, creant un debat molt participatiu. Alguns dels temes que van sortir va ser l’auto-promoció i els premis Laus. Sobre els nostres premis esperem poder seguir amb el debat. Encara hi havia temps de visitar les exposicions, com les del centre cívic, Cartells culturals i polítics o la Mostra de fanzines de protesta. La darrera activitat havia de ser el vermut al xiringuitu, però per desgràcia, tot i haver tingut un dissabte assolellat a més no poder per ser aquest setembre, vam haver de fer el vermut, per cortesia del Morro Fi a l’Hostal Costa Blava. Aquí es van esgotar els fantàstics kits de la festa, amb la bossa oficial i més cosetes. Poc a poc els participants anaven marxant, sempre queda aquest regustet amarg dels comiats, però sabent que en breu ens retrobaríem en qualsevol altre acte de dissenyadors gràfics. I en puc donar fe que ja ha passat. Uns quants encara vam anar al xiringuitu per dinar quelcom abans de tornar cap a casa. Algunes mares van aprofitar per improvisar un taller infantil de pintar pedres a la platja. Ja només faltava recollir alguna exposició, recollir els trastos i anar cap a l’estació. Un any més molt cansat però molt satisfet, la Festa del Grafisme és fantàstica, un cap de setmana de relax, grafisme i bona companyia. Fins l’any vinent.

Jo, Tu, Ell,
Nosaltres,
Vosaltres,
Moltes gracies
Organització

Visita guiada a la exposición Gráfica Canalla

El taller Tiporbou 7

[es] Un año más un grupo de intrépidos y amantes del grafismo volvieron a organizar, voluntariamente, la Fiesta del Grafismo en Portbou. Un servidor colaborar haciendo de coreportero online. El viernes 19 de septiembre los organizadores estaban ultimando las exposiciones cuando un servidor llegó a la población costera y fronteriza. Casi todo ya estaba listo, cuando poco a poco iban llegando los primeros participantes… como siempre el punto de encuentro fue el chiringuito que ya hacía días que nos esperaban. Después de algunas cervezas y alguna tapita la mayoría fuimos a cenar a la rambla, no sé cómo lo hacemos pero cada año la mesa es más larga… Con una sobremesa no demasiado larga hicimos vía hacia la caseta de pescadores para ponerse a punto para el día siguiente.

La experiencia de Cocolia

Por la mañana, desayunando ya iba conociendo a algunos participantes, preparándome para la laaaarga jornada que me esperaba. A las 11 en el Hostal Costa Blava ya había un montón de participantes apuntadose a las diferentes Experiencias, que para un buen funcionamiento no deben superar los 15 inscritos, la cosa es muy cercana. El pistoletazo de salida lo hicieron los Booleans, que charlaron de cómo trabajan con la automatización de parámetros en función de los datos externos, al tiempo que reivindican el do it yourself a nivel programación al servicio del diseño gráfico. Los chicos de Ladyssenyadora en el cementerio nos contaron sus proyectos llevados al límite conceptual o técnico. Por su parte Run Design en la estación de trenes, hicieron un repaso a los proyectos que al final no salieron, explicándonos las diversas causas, de lo más variadas, mientras tomábamos un vinito con una etiqueta que nunca se reprodujo. Mientras los Art of Many nos explicaban que las propuestas que el cliente no quiere son las que terminan haciendo. Durante todo el día los Tròpel iban con su confesionario móvil, por las calles de Porbou, donde ilustrabas tus pecados. Con esto ya era la hora de comer y que para variar hicimos un pica pica en el chiringuito. Realmente tenía muchas ganas de echar una siestecita, pero el programa marcaba que había más experiencias.

La experiencia de Opisso Studio

Los Cocolia, en la playa nos explicaron cómo pasaron de un estudio “correcto” a otro tipo de estudio, potenciando la estética por encima del concepto. Para ellos potenciar la estética no debe ser algo peyorativo. Después, en la caseta de pescadores, con un ataque constante de mosquitos, Sergi Opisso, de Opisso Studio, nos comentó cómo y por qué decidió cambiar de estudio. Cuando se dio cuenta de que todos los proyectos que hacía aplicaba la misma fórmula y no le representaba ningún reto. Finalmente los Bendita Gloria, en la terraza del Hotel Costa Blava, nos explicaban la evolución de sus proyectos y cómo transformarlos en nuevos soportes. Durante todo el día se podía participar en el taller de Impresión artesanal realizado por Joan Pujagut y gracias al tórculo de Artenia, en la sala Walter Benjamin, donde también podías visitar la exposición Breve Historia de las artes gráficas. Durante la tarde, en el comedor del Hostal Costa Blava, estaban los talleres Tiporbou 7, con David Molins, donde se aprendía a hacer una caña caligráfica y utilizarla. También estaba el taller organizado por Marcel del Morro Fi, donde se tenía que diseñar la botella de su vermut con un caganer. Cabe decir, que los talleres en esta edición fueron invadidos por muchos niños y niñas, ya que este año no se habían organizado actividades infantiles o familiares. ¡Queda apuntado! A las siete Óscar Guayabero nos hizo una visita guiada a la exposición Gráfica canalla en el túnel del final de la rambla. Después, en la sala La Congesta (el teatro) Alain Le Quernec nos hizo un repaso a su larga trayectoria profesional caracterizada por ser combativa y de protesta. En la playa Gus Estudio hizo una instalación efímera con globos con luz led. Después ya tocaba ir a cenar, como siempre, aquí no sé cómo nos lo hacemos, pero siempre es un caos. Todos con la barriga llena nos íbamos congregando de nuevo en La Congesta para disfrutar del Guateque, donde movimos un poco el esqueleto con los clásicos pinchadiscos y la actuación sorpresa e improvisada de Boris Michael. Una vez nos echaron del local fuimos al chiringuito a finalizar la fiesta. ¡Nos cuesta ir a dormir!

El taller de Impresión artesanal

Domingo por la mañana costó levantarse… Teníamos dos experiencias, pero finalmente Sergi Opisso y Jofre Sanfeliu de Art of Many decidieron hacer la experiencia conjuntamente, creando un debate muy participativo. Algunos de los temas que salieron fue la autopromoción y los premios Laus. Sobre nuestros premios esperamos poder seguir con el debate. Aún había tiempo de visitar las exposiciones, como las del centro cívico, Carteles culturales y políticos o la Muestra de fanzines de protesta. La última actividad debía ser el vermut en el chiringuito, pero por desgracia, a pesar de haber tenido un sábado soleado a más no poder para ser este septiembre, tuvimos que hacer el vermut, por cortesía de Morro Fi en el Hostal Costa Blava. Aquí se agotaron los fantásticos kits de la fiesta, con la bolsa oficial y más cositas. Poco a poco los participantes iban marchandose, siempre queda ese regustillo amargo de las despedidas, pero sabiendo que en breve nos reencontraríamos en cualquier otro acto de diseñadores gráficos. Y puedo dar fe de que ya ha pasado. Algunos todavía fuimos al chiringuito para comer algo antes de volver a casa. Algunas madres aprovecharon para improvisar un taller infantil de pintar piedras en la playa. Ya sólo faltaba recoger alguna exposición, recoger los trastos e ir hacia la estación. Un año más muy cansado pero muy satisfecho, la Fiesta del Grafismo es fantástica, un fin de semana de relax, grafismo y buena compañía. Hasta el próximo año.

Yo, Tú, Él,
Nosotros,
Vosotros,
Muchas gracias
Organización

El Guateque de la Festa del Grafisme 2014

ADG FAD, Branding, Chill Laus, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Xerrada / Charla

Gran Chill Laus 2014

[cat] Estem acostumats a escoltar dissenyadors, agències, estudis que expliquen com realitzen la seva feina, els processos, la metodologia… però darrere de tot aquest gran treball sempre hi ha un client que fa possible el projecte. Volem parlar amb ell i que ens expliqui el seu punt de vista sobre el disseny i la comunicació. Quina importància té el disseny en la seva empresa o el seu producte? Com creu que el beneficia? Com veu als creatius? Fins a quin punt intervé en el procés de disseny…?

És per això que aquest any dediquem el Gran Chill Laus al Client. Amb el títol Darrere d’un bon disseny, sempre hi ha un bon client convidem a quatre empreses de diferents sectors i targets que aposten pel disseny i la comunicació: Canal+ (Ricardo Fernández, Cap de Creativitat a Pantalla), Moritz Barcelona (Xavier Camós, Brand Manager; i Leti Rodríguez, Social Media Manager), Sikkim (Manuel Villa, Director General de Sibaris Privée i Nacho Rodríguez, Director Creatiu Executiu d’Insignia MK) i La Mallorquina (Gabriel Jené Llabrés, Director General i President de Barcelona Shopping Line de Turisme de Barcelona i i Javier Pereda Director Creatiu d’Esiete). Moderat per en Victor Palau, Editor i Director de Gràffica.info. Una oportunitat per conèixer a fons als clients que aposten pel disseny.

El Gran Chill Laus es celebrarà el proper dimarts 11 de novembre a les 19.30 a l’Auditori del Disseny Hub Barcelona. Per més informació al nostre esdeveniment del Facebook. Si ets vergonyós, t’animem a que facis preguntes als convidats al nostre esdeveniment del Facebook o a Twitter amb el hashtag #GranChillLaus14. Més informació i reserves aquí.

[es] Estamos acostumbrados a escuchar diseñadores, agencias, estudios que explican cómo realizan su trabajo, los procesos, la metodología… pero detrás de todo este gran trabajo siempre hay un cliente que hace posible el proyecto. Queremos hablar con él y que nos explique su punto de vista sobre el diseño y la comunicación. ¿Qué importancia tiene el diseño en su empresa o su producto? ¿Cómo cree que le beneficia? ¿Cómo ve a los creativos? ¿Hasta qué punto interviene en el proceso de diseño…?

Es por ello que este año dedicamos el Gran Chill Laus al Cliente. Con el título Detrás de un buen diseño, siempre hay un buen cliente invitamos a cuatro empresas de diferentes sectores y targets que apuestan por el diseño y la comunicación: Canal + (Ricardo Fernández, Jefe de Creatividad en Pantalla), Moritz Barcelona (Xavier Camós, Brand Manager; y Leti Rodríguez, Social Media Manager), Sikkim (Manuel Villa, Director General de Sibaris Privée y Nacho Rodríguez, Director Creativo Ejecutivo de Insignia MK) y La Mallorquina (Gabriel Jené Llabrés, Director General y Presidente de Barcelona Shopping Line de Turismo de Barcelona y Javier Pereda Director Creativo de Esiete). Moderado por Victor Palau, Editor y Director de Gràffica.info. Una oportunidad para conocer a fondo a los clientes que apuestan por el diseño.

El Gran Chill Laus se celebrará el próximo martes 11 de noviembre a las 19.30 en el Auditorio del Disseny Hub Barcelona. Para más información en nuestro evento de Facebook. Si eres vergonzoso, te animamos a que hagas preguntas a los invitados en nuestro evento de Facebook o en Twitter con el hashtag #GranChillLaus14. Más información y reservas aquí.

ADC*E, Conferència / Conferencia, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad, Workshop

European Creativity Festival

[cat] Els propers dies 6, 7 i 8 de novembre es celebra a Barcelona la 1a edició de l’European Creativity Festival al Disseny Hub Barcelona, una trobada organitzada per l’Art Directors Club of Europe, per als Best of European Design and Advertising – ADCE Awards, on es premia el millor de cada país, que aquest any celebra la 23a edició. El festival consistirà en tres dies de conferències, tallers, els Premis i espais de networking amb els millors creatius europeus. El lema d’aquesta primera edició és Re-Designing Europe, on molts dels convidats ens mostraran com amb el disseny si es poden produir canvis més enllà de la indústria de la comunicació, la que estableix la relació entre els ciutadans, els seus mecanismes de protesta, així com el seu dia a dia. Entre els convidats destaquen l’Amir Kassaei, en Guido Heffels, l’Astrid Stavro, l’Albert Folch o la Louise Fili. A nivell d’empreses hi participaran en Felipe San Juan, director d’Agencies Creatives de Google i la Catherine Flood, comissària de l’exposició Disobedient Objects del Victoria & Albert Museum de Londres. També hi haurà una edició especial del Pecha Kucha de Barcelona amb creatius de tot Europa exposant els seus pensaments o idees, sota el lema Highlights from Europe. Trobareu el programa sencer, més informació i com adquirir les vostres entrades a www.europeancreativityfestival.com.

[es] Los próximos días 6, 7 y 8 de noviembre se celebra en Barcelona la 1ª edición del European Creativity Festival en el Disseny Hub Barcelona, ​​un encuentro organizado por el Art Directors Club of Europe, para los Best of European Design and Advertising – ADCE Awards, donde se premia lo mejor de cada país, que este año celebra la 23ª edición. El festival consistirá en tres días de conferencias, talleres, los Premios y espacios de networking con los mejores creativos europeos. El lema de esta primera edición es Re-Designing Europe, donde muchos de los invitados nos mostrarán como con el diseño si se pueden producir cambios más allá de la industria de la comunicación, la que establece la relación entre los ciudadanos, sus mecanismos de protesta, así como su día a día. Entre los invitados destacan Amir Kassaei, Guido Heffels, Astrid Stavro, Albert Folch o Louise Fili. A nivel de empresas participarán Felipe San Juan, director de Agencias Creativas de Google y Catherine Flood, comisaria de la exposición Disobedient Objects del Victoria & Albert Museum de Londres. También habrá una edición especial del Pecha Kucha de Barcelona con creativos de toda Europa exponiendo sus pensamientos o ideas, bajo el lema Highlights from Europe. Encontraréis el programa entero, más información y cómo adquirir vuestras entradas en www.europeancreativityfestival.com.