ADC*E, Chill Laus, Interactiu / Interactivo, Xerrada / Charla

CL 85 BCN

[cat] Aquest dimecres, 25 de març, tenim una nova sessió de Chill Laus a Barcelona. En aquesta ocasió ens visitaran en Miguel Espada, la Nerea Goikoetxea i en Juan Santa-Cruz de l’estudi creatiu, amb seu a Madrid, Espadaysantacruz, guanyadors del Grand Laus 2014 a Web i Mitjans digitals. Aquest estudi s’ha especialitzat en la generació de noves experiències visuals i interactives. A la xerrada ens explicaran com la nova tecnologia ens permet aportar idees a una nova dimensió estètica i com es desenvolupa tot el procés per fer obres vives amb personalitat pròpia. Els seus treballs combinen tecnologies visuals clàssiques i d’avantguarda, en una convivència harmònica. La sessió, com sempre, començarà a dos quarts de vuit, però des de les set de la tarda podrem gaudir d’unes Moritz mentre fem petar la xerrada. Trobareu més informació i com inscriure’s aquí.

[es] Este miércoles, 25 de marzo, tenemos una nueva sesión de Chill Laus en Barcelona. En esta ocasión nos visitarán Miguel Espada, Nerea Goikoetxea y Juan Santa Cruz del estudio creativo, con sede en Madrid, Espadaysantacruz, ganadores del Grand Laus 2014 en Web y Medios digitales. Este estudio se ha especializado en la generación de nuevas experiencias visuales e interactivas. En la charla nos explicarán cómo la nueva tecnología nos permite aportar ideas a una nueva dimensión estética y cómo se desarrolla todo el proceso para hacer obras vivas con personalidad propia. Sus trabajos combinan tecnologías visuales clásicas y de vanguardia, en una convivencia armónica. La sesión, como siempre, comenzará a las siete y media, pero desde las siete de la tarde podremos disfrutar de unas Moritz mientras charlamos. Encontraréis más información y cómo inscribirse aquí.

ADG FAD, Chill Laus, Interactiu / Interactivo, Xerrada / Charla

CL 84 BCN

[cat] El proper dimecres 25 de febrer, a partir de les set de la tarda, tenim una nova sessió de Chill Laus. En aquesta ocasió ens visiten els Domestic Data Streamers, que treballen les dades que ens envolten, capturant la informació i transformant-la per fer-la més entenedora, d’una manera interactiva amb el nostre entorn. Partint de l’informàtica i el disseny d’espais fan que les seves intervencions no deixin de sorprendre, per això recentment han estat guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2014 en disseny per la seva peça Sand Falls. Aquest dimecres ens parlaran de les dades reals, de la datificació en la seva metodologia de treball i com s’ho munten per fer projectes engrescadors i poder subsistir. L’any passat a la festa de presentació dels finalistes als Laus, l’Oh Là Laus van ser els encarregats de visualitzar les votacions del premi Laus del public, via Twitter amb la peça Drip-By-Tweet. Per més informació i reserves aquí.

[es] El próximo miércoles 25 de febrero, a partir de las siete de la tarde, tenemos una nueva sesión de Chill Laus. En esta ocasión nos visitan los Domestic Data Streamers, que trabajan los datos que nos rodean, capturando la información y transformándola para hacerla más comprensible, de una manera interactiva con nuestro entorno. Partiendo de la informática y el diseño de espacios hacen que sus intervenciones no dejen de sorprender, por eso recientemente han sido galardonados con el Premio Ciutat de Barcelona 2014 en diseño para su pieza Sand Falls. Este miércoles nos hablarán de los datos reales, de la datificació en su metodología de trabajo y cómo se lo montan para hacer proyectos estimulantes y poder subsistir. El año pasado en la fiesta de presentación de los finalistas en los Laus, el Oh Là Laus fueron los encargados de visualizar las votaciones del premio Laus del público, vía Twitter con la pieza Drip-By-Tweet. Para más información y reservas aquí.

Conferència / Conferencia, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Històric / Histórico

Sinergias de Diseño Social

[cat] Els amics de Monográfica estan muntant un projecte força ambiciós i interessant, crear un mapa del disseny social a Espanya, que serveixi de fòrum d’intercanvi d’experiències entre els interessats en el disseny per al bé públic. Per a portar a bon port aquest aquest projectes estan fent un seguit de trobades mensuals, conferències, on presenten, parlen i reflexionen sobre el disseny social. Aquest gener va ser la primera amb Wopala, la Mariona López i la Miriam Martí, que va ser tot un èxit. Doncs bé, aquest proper dimarts 24 de febrer, al Centre Cívic Can Felipa, hi ha la segona amb Villuendas + Gómez, on la Pilar Villuendas, l’Alicia Gómez i en Josep Ramon Gómez ens parlaran de les seves experiències tant als inicis vinculats a la lluita antifranquista des dels barris, com del col·lectiu Gráfica Popular, de com era dissenyar en la clandestinitat, amb el poble i per al poble, entre molts altres temes. Trobareu més informació a Monográfica.org.

[es] Los amigos de Monográfica están montando un proyecto bastante ambicioso e interesante, crear un mapa del diseño social en España, que sirva de foro de intercambio de experiencias entre los interesados en el diseño para el bien público. Para llevar a buen puerto este este proyectos están haciendo una serie de encuentros mensuales, conferencias, donde presentan, hablan y reflexionan sobre el diseño social. Este enero fue la primera con Wopala, Mariona López y Miriam Martín, que fue todo un éxito. Pues bien, este próximo martes 24 de febrero, en el Centro Cívico Can Felipa, habrá la segunda con Villuendas + Gómez, donde Pilar Villuendas, Alicia Gómez y Josep Ramon Gómez nos hablarán de sus experiencias tanto en los inicios vinculados a la lucha antifranquista desde los barrios, como del colectivo Gráfica Popular, de cómo era diseñar en la clandestinidad, con el pueblo y para el pueblo, entre muchos otros temas. Más información en Monográfica.org.

ADC*E, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad, Xerrada / Charla

ADC*E Night – Winners talk

[cat] Aquest dimecres, 21 de gener a dos quarts de vuit, al Disseny Hub Barcelona es farà l’acte d’entrega dels guardons als premiats espanyols en la darrera edició dels Premis de l’Art Directors Club d’Europa. Però abans de recollir-los ens explicaran el projecte els propis autors. Aquest any Espanya ha aconseguit un or i 6 plates. L’or és per la peça Tramuntana de Story We Produce. Les plates són per Hospital Sant Joan de Déu de Dani Rubio Arauna i Rai Pinto, Science i The Vein Magma dels Dvein, Ropa comprometida de La Despensa Ingredientes Creativos, Castor Polux Fashion Accessories de Roberto Treviño & Pedro C.Alonso i Free wifi de TBWA España. L’acte estarà amenitzat amb els DJ de Story Music Box Víctor M. & Merli Marlowe i després de les entregues hi haurà un pica pica amb cerveses Moritz. Trobareu més informació a www.adceurope.org i a l’esdeveniment de Facebook.

[es] Este miércoles, 21 de enero a las siete y media, en el Disseny Hub Barcelona se hará el acto de entrega de los galardones a los premiados españoles en la última edición de los Premios del Art Directors Club de Europa. Pero antes de recogerlos nos explicarán el proyecto los propios autores. Este año España ha conseguido un oro y 6 platas. El oro es para la pieza Tramuntana de Story We Produce. Las platas son para Hospital Sant Joan de Déu de Dani Rubio Arauna y Rai Pinto, Science y The Vein Magma de los Dvein, Ropa comprometida de La Despensa Ingredientes Creativos, Castor Polux Fashion Accessories de Roberto Treviño & Pedro C.Alonso y Free wifi de TBWA España. El acto estará amenizado con los DJ de Story Music Box Víctor M. & Merli Marlowe y después de las entregas habrá un pica pica con cervezas Moritz. Más información en www.adceurope.org y en el evento de Facebook.

ADG FAD, Chill Laus, Publicitat / Publicidad, Xerrada / Charla

CL 83 BCN

[cat] El proper 28 de gener tenim un nou Chill Laus a Barcelona, que com ja vam anunciar, aquest curs seran els guardonats amb un Grand Laus en la darrera edició dels premis. En aquesta ocasió ens visitarà en Miguel Ángel Duo de l’agencia CHINA. Sota el títol Si no ho fas primer, fes-ho millor, ens parlarà de com afrontar el fet que no sempre podem ser els més innovadors. En publicitat, sobretot, el més valorat era aconseguir una idea que ningú havia fet abans, però tenint en compte la quantitat de creatius repartits per tot el món treballant i intentant ser innovadors, és molt fàcil que la nostra idea sigui brillant, però que algú altre també hi hagi arribat abans i l’hagi executat, això fa que la nostra idea ja sigui inútil i descartable? En aquesta sessió també repassarem com en altres camps amb més història s’han enfrontat a aquesta “problemàtica”. Per més informació i reserves aquí.

[es] El próximo 28 de enero tenemos un nuevo Chill Laus en Barcelona, que como ya anunciamos, este curso serán los galardonados con un Grand Laus en la última edición de los premios. En esta ocasión nos visitará Miguel Ángel Duo de la agencia CHINA. Bajo el título Si no lo haces primero, hazlo mejor, nos hablará de cómo afrontar el hecho de que no siempre podemos ser los más innovadores. En publicidad, sobre todo, lo más valorado era conseguir una idea que nadie había hecho antes, pero teniendo en cuenta la cantidad de creativos repartidos por todo el mundo trabajando e intentando ser innovadores, es muy fácil que nuestra idea sea brillante, pero que otro creativo también haya llegado antes y la haya ejecutado, ¿ésto hace que nuestra idea ya sea inútil y descartable? En esta sesión también repasaremos como en otros campos con más historia se han enfrentado a esta “problemática”. Para más información y reservas aquí.

ADG FAD, Audiovisual, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Editorial, Formació / Formación, Laus, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad, Socis / Socios, Tipografia / Tipografía

Laus 2015

[cat] Un any més, per aquestes dates, obrim les inscripcions als Premis Laus, 45à edició. Com ja deveu saber aquests són els premis que atorga l’ADG-FAD per premiar les feines publicades durant l’any 2014 en disseny gràfic i comunicació visual, sent els més prestigiosos de l’estat espanyol i reconeguts internacionalment. Guanyar un Laus és molt més que satisfacció professional, és una excel·lent via de donar-se a conèixer i promocionar-se, alhora que és una eina de divulgació. Per això els Laus són els premis que dona visibilitat a la feina dels grafistes.

Hi ha sis categories professionals amb varis apartats cada una. Gràfica, Web i mitjans digitals, Creativitat publicitària, Audiovisuals, Empresa i Entitats. Els estudiants teniu els Laus estudiants, també amb diverses categories i apartats. A part totes les peces podran optar a la 2a edició del Premi Laus Aporta, on es fa visible la contribució del disseny a la societat, amb un missatge positiu. Aquest any us proposem un nou format de fitxes a la inscripció, perquè pugueu defensar molt millor el vostre projecte quan el valori el jurat, aquest cal que tingui el màxim d’informació, breu i concreta, per entendre la problemàtica de cada projecte.

Us animem a inscriure’s ja, per aprofitar els Cheap days. La data límit d’inscripció és el 30 de gener. Per més informació, descarregar-vos les bases i fer les vostres inscripcions visiteu Laus.cat.
El responsable de la campanya d’aquesta edició és en Mau Morgó.
Ànims i molta sort!

Aprofitem per desitjar-vos unes bones festes i bon any nou.

[es] Un año más, por estas fechas, abrimos las inscripciones a los Premios Laus, 45ª edición. Como ya sabréis estos son los premios que otorga la ADG-FAD para premiar los trabajos publicados durante el año 2014 en diseño gráfico y comunicación visual, siendo los más prestigiosos de España y reconocidos internacionalmente. Ganar un Laus es mucho más que satisfacción profesional, es una excelente vía para darse a conocer y promocionarse, a la vez que es una herramienta de divulgación. Por eso los Laus son los premios que da visibilidad al trabajo de los grafistas.

Hay seis categorías profesionales con varios apartados cada una. Gráfica, Web y medios digitales, Creatividad publicitaria, Audiovisuales, Empresa y Entidades. Los estudiantes tenéis los Laus estudiantes, también con varias categorías y apartados. Aparte todas las piezas podrán optar a la 2ª edición del Premio Laus Aporta, donde se hace visible la contribución del diseño a la sociedad, con un mensaje positivo. Este año os proponemos un nuevo formato de fichas en la inscripción, para que podáis defender mucho mejor vuestro proyecto cuando lo valore el jurado, éste debe tener el máximo de información, breve y concreta, para entender la problemática de cada proyecto.

Os animamos a inscribiros ya, para aprovechar los Cheap days. El fecha límite de inscripción es el 30 de enero. Para más información, descargar las bases y hacer vuestras inscripciones visitad Laus.cat.
El responsable de la campaña de esta edición es Mau Mau Morgó.
¡Ánimo y mucha suerte!

Aprovechamos para desearos unas felices fiestas y buen año nuevo.

Disseny gràfic / Diseño gráfico, Editorial, I+D, Publicacions / Publicaciones

Hacia un lenguaje de parámetros

[cat] Us recordeu del Chill Laus de la Rosa Llop de l’any passat? En ell ens explicava la seva investigació sobre el disseny gràfic i l’automatització, del procés d’ideació, a través d’aquells paràmetres o principis semiòtics i gràfics que participen a l’hora de desenvolupar un projecte gràfic. Tot això partint de les cobertes de llibres com a suport d’exemple. Doncs bé, finalment aquesta investigació ha vist la llum en format de llibre, publicat per Gustavo Gili. La presentació de Un sistema gráfico para las cubiertas de libros, Hacia un lenguaje de parámetros serà aquest dijous 4 de desembre a la llibreria Loring Art de Barcelona a dos quarts de vuit del vespre amb la presencia de l’autora.

[es] ¿Os acordáis del Chill Laus de Rosa Llop del año pasado? En él nos explicaba su investigación sobre el diseño gráfico y la automatización del proceso de ideación, a través de aquellos parámetros o principios semióticos y gráficos que participana la hora de desarrollar un proyecto gráfico. Todo ello partiendo de las cubiertas de libros como soporte de ejemplo. Pues bien, finalmente esta investigación ha visto la luz en formato de libro, publicado por Gustavo Gili. La presentación de Un sistema gráfico para las Cubiertas de libros, Hacia un lenguaje de parámetros será este jueves 4 de diciembre en la librería Loring Art de Barcelona a las siete y media de la tarde con la presencia de la autora.

ADG FAD, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Formació / Formación, Laus, Premis / Premios

Students Laus Tour

[cat] Demà, dimarts 2 de desembre, engeguem des de l’ADG-FAD el Students Laus Tour. Una gira de dos mesos per diferents escoles de Barcelona i rodalies per donar a conèixer els Premis Laus Estudiants, alhora que repassarem els guardonats a la passada edició. A més, un alumne, o ex-alumne, de l’escola presentaran el projecte amb el que van obtenir un premi Laus Estudiants. A la darrera part de l’esdeveniment, Cerveses Moritz presentarà les novetats que aporta als estudiants a aquesta propera edició. Trobareu més informació aquí.

[es] Mañana, martes 2 de diciembre, ponemos en marcha desde la ADG-FAD el Students Laus Tour. Una gira de dos meses por diferentes escuelas de Barcelona y alrededores para dar a conocer los Premios Laus Estudiantes, al tiempo que repasaremos los galardonados en la pasada edición. Además, un alumno o ex-alumno, de la escuela presentarán el proyecto con el que obtuvieron un premio Laus Estudiantes. En la última parte del evento, Cervezas Moritz presentará las novedades que aporta a los estudiantes a esta próxima edición. Encontraréis más información aquí.

Calendari/o del Students Laus Tour:
ESDi 2-12-14 (18.30h), Elisava 3-12-14 (18.30h), Llotja 11-12-14 (13.30h), Idep 18-12-14 (13.30 h), IED Barcelona 13-1-15 (18.30), Seeway 16-1-15 (18.00 h), EINA 20-1-15 (18.30 h) i Bau 22-1-15 (20.30 h).

Disseny general / Diseño general, Publicacions / Publicaciones

Andròmina

[cat] Durant els segles XVI i XVII, coincidint amb les expedicions i descobriments de “nous mons”, la noblesa va començar a desenvolupar un gran interès per la adquisició d’objectes exòtics que, amb el transcórrer del temps, van acabar per fer-se públics en espais expositius oberts batejats com a Cambres de Meravelles o Gabinets de Curiositats, antecedents dels museus que coneixem en l’actualitat.
Partint d’aquest concepte neix Andròmina, un nou projecte editorial que pretén convertir les seves pàgines en un veritable Gabinet de Curiositats.
El proper dijous 27 de novembre a les 19h, Mitte Barcelona acull la presentació de la nova revista que, amb un contingut variat i projecció internacional, incorpora entrevistes a artistes, arquitectes, dissenyadors, fotògrafs i creatius utilitzant l’objecte com a eix del discurs.
En aquesta presentació, els assistents podran adquirir el primer exemplar de Andròmina a un preu reduït i descobrir tot el que subjeu darrere del projecte.

[es] Durante los siglos XVI y XVII, coincidiendo con las expediciones y descubrimientos de “nuevos mundos”, la nobleza comenzó a desarrollar un gran interés por la adquisición objetos exóticos que, con el transcurrir del tiempo, acabaron por hacerse públicos en espacios expositivos abiertos bautizados como Cuartos de Maravillas o Gabinetes de Curiosidades, antecedentes de los museos que conocemos en la actualidad.
Partiendo de este concepto nace Andròmina, un nuevo proyecto editorial que pretende convertir sus páginas en un verdadero Gabinete de Curiosidades.
El próximo jueves 27 de noviembre a las 19h, Mitte Barcelona acoge la presentación de la nueva revista que, con un contenido variado y proyección internacional, incorpora entrevistas a artistas, arquitectos, diseñadores, fotógrafos y creativos utilizando el objeto como eje del discurso.
En dicha presentación, los asistentes podrán adquirir el primer ejemplar de Andròmina a un precio reducido y descubrir todo lo que subyace detrás del proyecto.

ADG FAD, Art / Arte, Chill Laus, Disseny general / Diseño general, Disseny gràfic / Diseño gráfico, I+D, Interactiu / Interactivo, Xerrada / Charla

CL 82 BCN

[cat] La setmana passada varem poder gaudir del Gran Chill Laus i varem anunciar tots els ponents d’aquesta temporada dels Chill Laus, tots els guardonats amb el Grand Laus d’enguany. Així doncs, el proper dimecres 26 de novembre, a partir de les set del vespre, al Disseny Hub Barcelona, podrem gaudir d’unes cervezas Moritz i a dos quarts de vuit d’en David Torrents i en Maurici Ginés d’artc3 Studio parlant sobre la peça guardonada amb el Grand Laus 2014 de Disseny Gràfic. Sempre es diu, en el nostre entorn, que la feina d’un dissenyador i d’un artista no s’ha de confondre, tot i ser feines creatives parteixen de necessitats diferents, però i si el projecte ho requereix? Els coneixements propis, els compartits i un client compromès, poden donar lloc a propostes arriscades aportant nous resultats. Sota el títol I si el què anomenem disseny s’ha de repensar? BruumRuum! els convidats ens parlaran de l’instal·lació que ha enriquit el patrimoni de Barcelona, a l’hora que parlaran més enllà del que s’entén per disseny gràfic, il·luminació, arquitectura o art. Per més informació i reserves aquí.

[es] La semana pasada pudimos disfrutar del Gran Chill Laus y anunciamos todos los ponentes de esta temporada de los Chill Laus, todos los galardonados con el Grand Laus de este año. Así pues, el próximo miércoles 26 de noviembre, a partir de las siete de la tarde, en el Disseny Hub Barcelona, podremos disfrutar de unas cervezas Moritz y a las siete y media de David Torrents y Maurici Ginés de artc3 Studio hablando sobre la pieza galardonada con el Grand Laus 2014 de Diseño Gráfico. Siempre se dice, en nuestro entorno, que el trabajo de un diseñador y de un artista no debe confundirse, a pesar de ser trabajos creativos parten de necesidades diferentes, pero ¿y si el proyecto lo requiere? Los conocimientos propios, los compartidos y un cliente comprometido, pueden dar lugar a propuestas arriesgadas aportando nuevos resultados. Bajo el título ¿Y si lo que denominamos diseño se tiene que repensar? BruumRuum! los invitados nos hablarán de la instalación que ha enriquecido el patrimonio de Barcelona, a la vez que hablarán más allá de lo que se entiende por diseño gráfico, iluminación, arquitectura o arte. Para más información y reservas aquí.