ADC*E, Art / Arte, Audiovisual, Conferència / Conferencia, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Premis / Premios, Publicitat / Publicidad

2nd European Creativity Festival

[cat] Per segon any consecutiu l’Art Diretors Club d’Europa organitza el European Creativity Festival amb els objectius d’estimular, inspirar i motivar a nivell europeu. El festival constarà de dues jornades de conferencies, xerrades, exposicions, demostracions i com és evident fer contactes. També es donaran a coneixer els guardonats a la 24 edició dels Best of European Design and Advertising Awards.
Les xerrades Out of The Box, contaran amb els següents ponents: Rosie Arnold (Deputy Executive Creative Director de BBH), Donald Gunn (The Gunn Report), Nils Leonard (Chairman & CEO de Grey) del Regne Unit, Farid Mokart (Founder/CEO/CCO de Fred & Farid) de França, Pantónio (Street artist) de Portugal, Sergio Spaccavento (Executive Creative Director) d’Italia, Florian Mehnert (Contemporary Artist) d’Alemanya, Pepa Rojo (Creative Strategist de Facebook), Javier Jaén (Graphic Designer & Illustrator) d’Espanya i Amir Kassaei (Chief Creative Officer de DDB) d’Austria. També hi haurà el D&AD – I wish I’d done that on en Craig Oldham (Founder/Creative Director de The Office of Craig Oldham), Greg Quinton (Executive Creative Director de The Partners) i Oscar Romagosa (Executive Producer de Canada) d’Espanya, comentaran quina de les peces de l’any passat els va sorprendre més i els hagués agradat fer.
Com a novetat aquest any les High Potentials Sessions, serà el lloc ideal per descobrir el talent emergent i fresc. Pel que fa als premis, enguany s’estableix un nou premi als millors creatius europeus, on cada club membre ha fet la seva proposta. A més podreu visualitzar el reel dels D&AD Black & Yellow Pencils 2015 i el dels guanyadors de The CUP 2015. Tot això i molt més ho tindreu els propers 16 i 17 d’octubre al Disseny Hub Barcelona. Tobareu més informació aquí. Els socis de l’ADG-FAD, per ser membres del club, tenim un 50% de descompte.

[es] Por segundo año consecutivo el Art Diretors Club de Europa organiza el European Creativity Festival con los objetivos de estimular, inspirar y motivar a nivel europeo. El festival constará de dos jornadas de conferencias, charlas, exposiciones, demostraciones y como es evidente hacer contactos. También se darán a conocer los galardonados en la 24 edición de los Best of European Design and Advertising Awards.
Las charlas Out of The Box, contarán con los siguientes ponentes: Rosie Arnold (Deputy Executive Creative Director BBH), Donald Gunn (The Gunn Report), Nils Leonard (Chairman & CEO de Grey) del Reino Unido, Farid Mokart (Founder / CEO / CCO de Fred & Farid) de Francia, Pantónio (Street artist) de Portugal, Sergio Spaccavento (Executive Creative Director) de Italia, Florian Mehnert (Contemporary Artist) de Alemania, Pepa Rojo (Creative Strategist de Facebook), Javier Jaén (Graphic Designer & Illustrator) de España y Amir Kassaei (Chief Creative Officer de DDB) de Austria. También habrá el D&AD – I wish I’d done that donde Craig Oldham (Founder / Creative Director de The Office of Craig Oldham), Greg Quinton (Executive Creative Director de The Partners) y Oscar Romagosa (Executive Producer de Canada) de España, comentarán cuál de las piezas del año pasado les sorprendió más y les hubiera gustado hacer.
Como novedad este año las High Potential Sesiones, será el lugar ideal para descubrir el talento emergente y fresco. En cuanto a los premios, este año se establece un nuevo premio a los mejores creativos europeos, donde cada club miembro ha hecho su propuesta. Además podréis visualizar el reel de los D&AD Black & Yellow Pencils 2015 y el de los ganadores de The CUP 2015. Todo esto y mucho más lo tendréis los próximos 16 y 17 de octubre en el Disseny Hub Barcelona. Encontraréis más información aquí. Los socios de la ADG-FAD, por ser miembros del club, tenemos un 50% de descuento.

ADG FAD, Formació / Formación, I+D, Interactiu / Interactivo, Xerrada / Charla

UX Academy Barcelona

[cat] Des de l’ADG-FAD sempre estem dient-nos que ens hem d’obrir més enllà del grafisme pur i dur. És per això que hem començat una col·laboració amb l’UX Academy, que ja fa temps funciona molt bé a Madrid. Però… per començar, que és l’UX Academy? És un espai per compartir experiències, adquirir noves habilitats i on aprendre els uns dels altres en temes d’experiència d’usuaris (UX), principalment de les noves tecnologies. La primera sessió que es farà al Disseny Hub Barcelona, serà aquest divendres 2 d’octubre a les sis de la tarda i tindrem 2 convidats. En primer lloc en Christipher Grant, UX i Director de Producte a King, empresa que desenvolupa jocs tan populars com el ‘Candy Crush’. També vindrà la Silvia Calvet, UX i estratega de client per als resultats del negoci i clients satisfets. No us ho podeu perdre! Trobareu més informació aquí.

[es] Desde la ADG-FAD siempre estamos diciéndonos que debemos abrirnos más allá del grafismo puro y duro. Es por ello que hemos comenzado una colaboración con la UX Academy, que ya hace tiempo funciona muy bien en Madrid. Pero… para empezar, ¿que es la UX Academy? Es un espacio para compartir experiencias, adquirir nuevas habilidades y donde aprender unos de otros en temas de experiencia de usuarios (UX), principalmente de las nuevas tecnologías. La primera sesión que se realizará en el Disseny Hub Barcelona, será este viernes 2 de octubre a las seis de la tarde y tendremos 2 invitados. En primer lugar a Christipher Grant, UX y Director de Producto en King, empresa que desarrolla juegos tan populares como el Candy Crush. También vendrá Silvia Calvet, UX y estratega de cliente para los resultados del negocio y clientes satisfechos. ¡No os lo podéis perder! Encontraréis más información aquí.

ADG FAD, Alternatiu / Alternativo, Art / Arte, Audiovisual, Chill Laus, Editorial, I+D, Interactiu / Interactivo, Xerrada / Charla

Gran Chill Laus 2015

[cat] Quan la vida, per una raó o altre, et porta a prestar una atenció especial al que no t’han ensenyat, quan poses el cos i l’anima en altres disciplines, vas a parar al encreuament de disciplines, al meravellós món de l’indisciplina. És a partir d’aquest concepte que des de l’ADG-FAD em preparat el Gran Chill Laus del 2015. El proper dimarts 29 de setembre, a dos quarts de vuit de la tarda (l’obertura de portes serà a les set), a la Sala B del Disseny Hub Barcelona, podreu escoltar quatre casos d’indisciplinats.
En Daniel Armengol Altayó és inventor, enginyer i dissenyador i es dedica a redefinir l’enteniment entre persones i maquines i realitzant instal·lacions interactives amb GIF ME. En John Talabot tot i ser guionista de formació, la seva passió per la música l’ha portat per aquest camí amb la discogràfica Hivern Discs, on el disseny gràfic és summament important. En Luis Cerveró, productor audiovisual, com a director de l’Editorial Terranova, publica llibres amb un disseny ben acurat per part de l’Ana Domínguez. Finalment en Raúl Goñi, membre de Grrr i un dels organitzadors de la just passada Festa del Grafisme, a part de desenvolupar peces de comunicació per a diferents marques també ha realitzat itineraris sensorials per a l’espai públic des d’Inclusive Studio. L’encarregat de presentar i moderar el Gran Chill Laus serà en Pau Garcia, membre de Domestic Data Streamers i de la Junta de l’ADG-FAD. Trobareu més informació i com reservar entrada aquí.

[es] Cuando la vida, por una razón u otra, te lleva a prestar una atención especial a lo que no te han enseñado, cuando pones el cuerpo y el alma en otras disciplinas, vas a parar al cruce de disciplinas, el maravilloso mundo de la indisciplina. Es a partir de este concepto que desde la ADG-FAD hemos preparado el Gran Chill Laus de 2015. El próximo martes 29 de septiembre, a las siete y media de la tarde (la apertura de puertas será a las siete), en la Sala B del Disseny Hub Barcelona, ​​podréis escuchar cuatro casos de indisciplinados.
Daniel Armengol Altayó es inventor, ingeniero y diseñador y se dedica a redefinir el entendimiento entre personas y máquinas y realizando instalaciones interactivas con GIF ME. John Talabot a pesar de ser guionista de formación, su pasión por la música le ha llevado por este camino con la discográfica Hivern Discs, donde el diseño gráfico es sumamente importante. Luis Cerveró, productor audiovisual, como director de la Editorial Terranova, publica libros con un diseño bien cuidado por parte de Ana Domínguez. Finalmente Raúl Goñi, miembro de Grrr y uno de los organizadores de la justo pasada Festa del Grafisme, aparte de desarrollar piezas de comunicación para diferentes marcas también ha realizado itinerarios sensoriales para el espacio público desde Inclusive Studio. El encargado de presentar y moderar el Gran Chill Laus será Pau Garcia, miembro de Domestic Data Streamers y de la Junta de la ADG-FAD. Encontraréis más información y cómo reservar entrada aquí.

Conferència / Conferencia, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Exposició / Exposición, Festa / Fiesta, Workshop, Xerrada / Charla

Portbou 8

[cat] Com cada any per aquestes dates tenim una cita amb el grafisme a Portbou, Sí, la Festa del Grafisme torna, i ja portem vuit edicions. Les dates són el 18, 19 i 20 de setembre, Com cada any, hi haurà les experiències, petites xerrades amb grups reduïts, tallers per a totes les edats, si, aquest any també per als més menuts, el clàssic Tipotbou i el Campionat Mundial de collage. D’exposicions n’hi haurà varies, com la de cartells homenatge a en Walter Benjamin, en el 75è aniversari de la seva mort. Dissabte al vespre gaudirem de la conferència d’en Javier Jaen. Evidentment no faltaran els guateques i la gresca. I com que el festival és slow, sempre trobareu a algú prenent quelcom als diferents establiments del poble que ja fa anys ens acull amb els braços oberts. Trobareu més informació i el programa semi-definitiu aquí.

[es] Como cada año por estas fechas tenemos una cita con el grafismo en Portbou (Girona), Sí, la Festa del Grafisme vuelve, y ya llevamos ocho ediciones. Las fechas son el 18, 19 y 20 de septiembre, Como cada año, habrá las experiencias, pequeñas charlas con grupos reducidos, talleres para todas las edades, sí, este año también para los más pequeños, el clásico Tipotbou y el Campeonato Mundial de collage. De exposiciones habrá varias, como la de carteles homenaje a Walter Benjamin, en el 75 aniversario de su muerte. Sábado por la noche disfrutaremos de la conferencia de Javier Jaen. Evidentemente no faltarán los guateques y la juerga. Y como el festival es slow, siempre encontraréis a alguien tomando algo en los diferentes establecimientos del pueblo que ya hace años nos acoge con los brazos abiertos. Encontraréis más información y el programa semidefinitivo aquí.

Chill Laus, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Publicacions / Publicaciones, Tipografia / Tipografía, Xerrada / Charla

CL 88 BCN

[cat] Després de la ressaca post Laus, i per agafar amb ganes les vacances, qui en pugui gaudir, us anunciem el darrer Chill Laus de la temporada amb un convidat de luxe, en Carlos Segura. Arribat a Estats Units des de Cuba als nou anys, va començar com la seva carrera de dissenyador com a productor d’art i poc a poc li van anar sorgint nous reptes, fins que es va mudar a Chicago on va treballar en diferents agències de publicitat de gran prestigi. Al 1991 va fundar la seva empresa Segura Inc. per poder fer un disseny més creatiu, intentant combinar “les belles arts” amb l”’art comercial”. A part al llarg de la seva carrera ha fundat diferents empreses amb la finalitat d’ampliar els esforços creatius, com per exemple T26, una foneria digital on explora el costat tipogràfic dels negocis. Si voleu conèixer de primera ma un dels grans del disseny gràfic de l’altre costat de l’Atlàntic no us perdeu aquest Chill Laus, el proper dimecres 15 de juliol a les set de la tarda al Disseny Hub Barcelona. Com sempre trobareu més informació i com apuntar-vos aquí, l’aforament és limitat. Us el perdreu?

Que tingueu un molt bon estiu!

Segura at Chill-Laus Barcelona from Carlos Segura on Vimeo.

[es] Tras la resaca post Laus, y para coger con ganas las vacaciones, quien pueda disfrutarlas, os anunciamos el último Chill Laus de la temporada con un invitado de lujo, Carlos Segura. Llegado a Estados Unidos desde Cuba a los nueve años, comenzó como su carrera de diseñador como productor de arte y poco a poco le fueron surgiendo nuevos retos, hasta que se mudó a Chicago donde trabajó en diferentes agencias de publicidad de gran prestigio. En el 1991 fundó su empresa Segura Inc. para poder hacer un diseño más creativo, intentando combinar “las bellas artes” con el “arte comercial”. Aparte a lo largo de su carrera ha fundado diferentes empresas con el fin de ampliar los esfuerzos creativos, como por ejemplo T26, una fundición digital donde explora el lado tipográfico de los negocios. Si deseais conocer de primera mano uno de los grandes del diseño gráfico del otro lado del Atlántico no os perdáis este Chill Laus, el próximo miércoles 15 de julio a las siete de la tarde en el Disseny Hub Barcelona. Como siempre encontraréis más información y como apuntaros aquí, el aforo es limitado. ¿Os lo perderéis?

¡Que tengáis un muy buen verano!

Segura at Chill-Laus Barcelona from Carlos Segura on Vimeo.

ADG FAD, Laus, Premis / Premios

Els Laus del 2015 / Los Laus del 2015

[cat] Aquest vespre s’ha fet la cerimònia de lliurament dels premis Laus d’enguany. On els autors dels Ors i de les Grand Laus ha recollit el preuat trofeu. Podeu veure totes les peces guardonades a laus.cat.
Felicitats als guanyadors!

[es] Esta noche se ha hecho la ceremonia de entrega de los premios Laus de este año. Donde los autores de los Oros y de los Grand Laus ha recogido el preciado trofeo. Podéis ver todas las piezas galardonadas en laus.cat.
Felicidades a los ganadores!

 

Laus d’honor / Laus de Honor

Raquel Pelta

 

Grands Laus

 

Disseny gràfic / Diseño gráfico


Apartat/Apartado: Gràfica aplicada a espais / Gráfica aplicada en espacios
Títol/Título: Grafting Architecture
Autor: Bildi Grafiks
Client/Cliente: Institut Ramon Llull – Generalitat de Catalunya

 

Web i mitjans digitals / Web y medios digitales
Apartat/Apartado: Campanya on-line integrada / Campaña on-line Integrada
Títol/Título: AbortionTravel
Autor: DDB España

Client/Cliente: CELEM

 

Creativitat publicitària / Creatividad publicitaria
Apartat/Apartado: Campanya integrada / Campaña integrada
Títol/Título: Campaña Cerca Banc Sabadell
Autor: *S,C,P,F…

Client/Cliente: Banco Sabadell

 

Audiovisuals / Audiovisuales
Apartat/Apartado: Identitat TV/Cine / Identidad TV/Cine
Títol/Título: CANAL+ Rebrand
Autor: Plenty / Erretres / CANAL+ España

Client/Cliente: CANAL+ España

 

Empreses i entitats / Empresas y entidades
Apartat/Apartado: Entitats / Entidades
Títol/Título: Tricentenari
Autor: Artofmany

Entitat / Entidade: Generalitat de Catalunya

 

Estudiants / Estudiantes

Apartat/Apartado: Projecte Final d’estudis: Gràfica / Proyecto final de estudios: Gráfica
Títol/Título: The Guilty Hand Font
Autor: Rubén Chumillas

Escola/Escuela: Escuela Superior de Diseño de Madrid

 

Laus Aporta Fundació Banc Sabadell

 

Professionals / Profesionales
Títol/Título: Publicación Escola Professional Esment
Autor: Atlas
Client/Cliente: Amadip Esment Fundació

 

Estudiants / Estudiantes
Títol/Título: Libro de actividades prácticas para niños/as con Asperger. Inside Mirror
Autor: Laura Pere Barahona

Escola/Escuela: ESNE Madrid, Escuela Universitaria de Diseño, Innovación y Tecnología

ADG FAD, Exposició / Exposición, Festa / Fiesta, Laus, Premis / Premios

Nit Laus 2015

[cat] Ja s’acosta la nit en la que es desvetllaran els treballs guardonats dels Premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual d’enguany, que tindrà lloc durant el FADFest al Disseny Hub Barcelona. La data assenyalada és el proper divendres 3 de juliol, a partir de les vuit del vespre. La cerimònia estarà presentada per l’Álvaro Carmona, on els guardonats amb l’or i el Grand Laus pujaran a recollir el trofeu. Després a la festa, podrem gaudir de l’exposició Fora de lloc, amb els plates, els ors i els Grand Laus, a més de les zones dels premiats amb el photocall i poder recollir el llibre Laus, gracies a Penguin Random House. La vetllada estarà amenitzada per Dj Pablo Benito. Compra ja les teves entrades aquí abans que s’esgotin.

[cat] Ya se acerca la noche en la que se desvelarán los trabajos galardonados de los Premios Laus de Diseño Gráfico y Comunicación Visual de este año, que tendrá lugar durante el FADFest en el Disseny Hub Barcelona. La fecha señalada es el próximo viernes 3 de julio, a partir de las ocho de la tarde. La ceremonia estará presentada por Álvaro Carmona, donde los galardonados con el oro y el Grand Laus subirán a recoger el trofeo. Después en la fiesta, podremos disfrutar de la exposición Fuera de lugar, con los platas, los oros y los Grand Laus, además de las zonas de los premiados con el photocall y poder recoger el libro Laus, gracias a Penguin Random House. La velada estará amenizada por Dj Pablo Benito. Compra ya tus entradas aquí antes de que se agoten.

ADG FAD, Audiovisual, Motion graphics, Xerrada / Charla

CL 87 BCN

[cat] El proper dimecres 27 de maig tenim un nou Chill Laus. Com a guanyadors del Grand Laus en Audiovisuals per la peça Magma per a Adobe, els Dvein seran els convidats d’aquesta sessió. En Teo Guillen i en Carlos Pardo, ens faran la masterclass De la realitat a l’imaginari, on ens mostraran el seu procés per materialitzar una idea, lluny de les convencions. Per si no els coneixeu, val a dir que Dvein és un estudi que explora els límits de la imatge real, la producció i la postproducció, fusionant el món real i el digital, amb resultats d’estètica orgànica, segell de la casa. Per això han treballat per a clients de tot el món. Com sempre, al Disseny Hub Barcelona, obertura de portes a les set de la tarda per fer el pica-pica i unes Moritz i a dos quarts de vuit la xerrada. No us ho perdeu. Per més informació i inscripcions aquí.

[es] El próximo miércoles 27 de mayo tenemos un nuevo Chill Laus. Como ganadores del Grand Laus en Audiovisuales por la pieza Magma para Adobe, los Dvein serán los invitados de esta sesión. Teo Guillen y Carlos Pardo, nos harán la masterclass De la realidad a lo imaginario, donde nos mostrarán su proceso para materializar una idea, lejos de las convenciones. Por si no los conocéis, cabe decir que Dvein es un estudio que explora los límites de la imagen real, la producción y la postproducción, fusionando el mundo real y el digital, con resultados de estética orgánica, sello de la casa. Por ello han trabajado para clientes de todo el mundo. Como siempre, en el Disseny Hub Barcelona, apertura de puertas a las siete de la tarde para hacer el picoteo y unas Moritz y a las siete y media la charla. No os lo perdáis. Para más información e inscripciones aquí.

ADG FAD, Festa / Fiesta

Oh là Laus!

[cat] Aquest proper dijous 21 de maig tenim una nova edició de l’Oh là Laus! La Festa dels Finalistes. A partir de dos quarts de vuit del vespre, podrem veure totes les peces que han estat seleccionades pels diferents jurats d’enguany, és a dir, tots els finalistes d’aquesta edició dels Laus. Serà aquest el tret de sortida per poder votar el Premi del Públic, que juntament amb la resta de premis es desvetllarà a la Nit Laus. L’acte serà a la Fàbrica Moritz on gaudirem d’una bona cervesa i del DJ Gullen. L’entrada és gratuïta, però malauradament l’aforament ja està complert. Més informació aquí.

[es] Este próximo jueves 21 de mayo tenemos una nueva edición del Oh là Laus! La Fiesta de los Finalistas. A partir de las siete y media de la tarde, podremos ver todas las piezas que han sido seleccionadas por los diferentes jurados de este año, es decir, todos los finalistas de esta edición de los Laus. Será este el punto de partida para poder votar el Premio del Público, que junto con el resto de premios se desvelará en la Nit Laus. El acto será en la Fábrica Moritz donde disfrutaremos de una buena cerveza y del DJ Gullen. La entrada es gratuita, pero desgraciadamente el aforo ya está completo. Más información aquí.

ADG FAD, Alternatiu / Alternativo, Chill Laus, Disseny gràfic / Diseño gráfico, Formació / Formación, Xerrada / Charla

CL 86 BCN

[cat] Aquest dimecres 29 d’abril, tenim una nova sessió de Chill Laus a partir de les set de la tarda (primer el piscolabis amb Moritz i a dos quarts la xerrada). Seguint amb els guardonats amb els Grand Laus de l’any passat, en aquesta ocasió ens visita la Gal·la Pascual, guanyadora en la categoria d’estudiants. La Gal·la, graduada a l’ESDI l’any 2013, és una dissenyadora inquieta, en el moment més incert de la carrera d’un dissenyador, quan comences al món professional. En aquesta sessió ens proposarà un debat obert a partir dels seus treballs recents, on prioritza la síntesi formal. També ens presentarà la col·lecció SónarZines amb que va obtenir el preuat trofeu, per l’investigació, la realització i l’experimentació. Així com l’experiència de sortir de l’entorn confortable de les aules. Estudiants apunt de graduar-vos no us ho perdeu. Trobareu més informació i com inscriure’s aquí.

[es] Este miércoles 29 de abril, tenemos una nueva sesión de Chill Laus a partir de las siete de la tarde (primero el piscolabis con Moritz y a y media la charla). Siguiendo con los galardonados con los Grand Laus del año pasado, en esta ocasión nos visita Gal·la Pascual, ganadora en la categoría de estudiantes. Gal·la, graduada en la ESDi el año 2013, es una diseñadora inquieta, en el momento más incierto de la carrera de un diseñador, cuando empiezas en el mundo profesional. En esta sesión nos propondrá un debate abierto a partir de sus trabajos recientes, donde prioriza la síntesis formal. También nos presentará la colección SónarZines con que obtuvo el preciado trofeo, por la investigación, la realización y la experimentación. Así como la experiencia de salir del entorno confortable de las aulas. Estudiantes apunto de graduarse no os lo perdais. Encontraréis más información y cómo inscribirse aquí.