ADG FAD, Crònica / Crónica, Festa / Fiesta, Laus, Premis / Premios

Crònica / Crónica de la Nit Laus

Els trofeus Laus 2010

Els trofeus Laus 2010

[cat]
Fa tot just una setmana que es va esdevenir la Nit Laus a la Sala Apolo de Barcelona. En el post anterior vaig detallar les principals peces guardonades. Per tant en aquest explicaré més o menys com va esdevenir la vetllada.
Cap a les nou del vespre ja hi havia algun grupet de dissenyadors als bars del voltant, fent un mos i unes canyetes. Cap a un quart de deu es van obrir les portes i van començar a entrar els assistents, amb la calma. Aquest any, per commemorar els 40 anys dels premis Laus, tots els assistents rebien un un trofeu Laus, això sí de cartró i amb un 40 de xocolata gracies a Antalis i Cacao Sampaka. Molts ja no podrem dir que mai em tingut un Laus. Mentre arribaven la resta, els ja presents anàvem saludant a col·legues i amics, amb les converses típiques: que tal la feina? com va la crisi? teniu alguna opció a premi? etc. alhora que anàvem prenent uns vinets per cortesia de les bodegues Laus, com no? A les 10, quant la sala ja era força plena, vàrem anar agafant lloc on seure i va començar la cerimònia. Primer la part més institucional amb els parlaments del president del FAD Miquel Espinet i tot seguit el de l’Álvaro Sobrino, president de l’ADG-FAD. Un cop van brindar per als Laus, l’Álvaro va anunciar al presentador de la cerimònia, un dissenyador molt conegut, per gran part del públic assistent. S’engega l’audiovisual i apareix en Xavi Masdéu, fet una piltrafa al llit d’un hospital. Per qui encara no el conegui, en Xavi Masdéu és el protagonista de la sèrie d’animació d’en Juanjo Sáez, “Arròs Covat”, un dissenyador gràfic que l’any passat va guanyar un Laus, i des d’aleshores les coses no li podien haver anat pitjor. Felicitant al guanyadors, i amb sentit de l’humor als no guanyadors, va donar pas a l’entrega de trofeus amb un “Viva los putos Laus”. Per sort l’entrega va ser bastant breu, cosa que tothom va agrair. Vull comentar que els trofeus d’aquest any eren de metall i silicona amb fosforescència de color blau. A les fosques queden preciosos!

Laus per a tothom

Laus per a tothom!

Ara faré un petit parèntesis per explicar quatre dades. Aquest any s’han presentat 1.116 peces, 225 han estat seleccionades. Les peces provenien principalment de Barcelona, Madrid i en tercer lloc Múrcia. Al mes de febrer va ser quan es va reunir el jurat per deliberar. Com sempre passa, és difícil que el jurat es posi d’acord, sobretot amb els Ors i els Grand Laus, no tots estaven d’acord amb el que va triar la majoria. Comento això perquè després de l’entrega, mentre felicitàvem als guanyadors i comentàvem el resultat, a mi personalment, tothom em va dir que estaven molt d’acord amb els resultat, fins i tot gent que tenia opcions i al final no van obtenir ni un Or. Cal destacar que aquest any ha estat l’any del petits estudis, que tenen una manera de treballar gairebé artesanal, amb excepcions és clar. Mentre tot això passava, els futurs professionals anaven repartint la bossa Laus, d’un groc ben llampant, a tot el personal. Dins hi havia la super samarreta de l’estiu, gentilesa de T-Shirt Project, el llibret Laus de Visual i material promocianal d’un patrocinador, Exaprint. Els socis de l’ADG-FAD vam poder recollir el nostre exemplar del Llibre Laus 2010, i els no socis el varen poder adquirir a un preu d’oferta. Poc a poc alguns anaven retirant-se, altres anàvem prenent cerveses, refrescs o combinats, mentre seguíem de xarrera i empalmàvem amb la festa dels Powder Room.
Com sempre em passa a la Nit Laus, per molt que em conscienciï que marxaré d’hora, perquè he de treballar al dia següent, no hi ha manera, i a sobre l’endemà em vaig adormir… Però al menys tenia el bon record d’una nit gràfica.

Les fotografies són de’n Xavi Padrós.

En Miquel Espinet, president del FAD i l'Álvaro Sobrino, president de l'ADG-FAD

En Miquel Espinet, president del FAD i l'Álvaro Sobrino, president de l'ADG-FAD

[es]
Hace justo una semana que tuvo lugar la Nit Laus en la Sala Apolo de Barcelona. En el post anterior detallé las principales piezas galardonadas. Por tanto en este explicaré más o menos como se desarrolló la velada.
Hacia las nueve de la noche ya había algún grupo de diseñadores en los bares de alrededor, haciendo un bocado y unas cañitas. Hacia la nueve i cuarto se abrieron las puertas y empezaron a entrar los asistentes, con la calma. Este año, para conmemorar los 40 años de los premios Laus, todos los asistentes recibían un un trofeo Laus, eso sí de cartón y con un 40 de chocolate gracias a Antalis y Cacao Sampaka. Muchos ya no podremos decir que nunca hemos tenido un Laus. Mientras llegaban los demás, los ya presentes íbamos saludando a colegas y amigos, con las conversaciones típicas: ¿que tal el trabajo? ¿como la crisis? ¿tienes alguna opción a premio? etc. a la vez que íbamos tomando unos vinito por cortesía de las bodegas Laus, ¿como no? A las 10, cuando la sala ya estaba bastante llena, fuimos tomando asiento y comenzó la ceremonia. Primero la parte más institucional con los parlamentos del presidente del FAD Miquel Espinet y seguidamente el de Álvaro Sobrino, presidente del ADG-FAD. Una vez brindaron por los Laus, Álvaro anunció al presentador de la ceremonia, un diseñador muy conocido, por gran parte del público asistente. Se pone en marcha el audiovisual y aparece Xavi Masdéu, hecho una piltrafa en la cama de un hospital. Para quien aún no lo conozca, Xavi Masdéu es el protagonista de la serie de animación de Juanjo Sáez, “Arròs Covat”, un diseñador gráfico que el año pasado ganó un Laus, y desde entonces las cosas no le podían haber ido peor. Felicitando a los ganadores, y con sentido del humor a los no ganadores, dio paso a la entrega de trofeos con un “Viva los putos Laus”. Por suerte la entrega fue bastante breve, lo que todo el mundo agradeció. Quiero comentar que los trofeos de este año eran de metal y silicona con fosforescencia de color azul. ¡A oscuras quedan preciosos!

El publico asistente

El público asistente durante la ceremonia

Ahora haré un pequeño paréntesis para explicar cuatro datos. Este año se han presentado 1.116 piezas, 225 han sido seleccionadas. Las piezas provenían principalmente de Barcelona, Madrid y en tercer lugar Murcia. En el mes de febrero fue cuando se reunió el jurado para deliberar. Como siempre pasa, es difícil que el jurado se ponga de acuerdo, sobre todo con los Oros y los Grand Laus, no todos estaban de acuerdo con lo que eligió la mayoría. Comento esto porque después de la entrega, mientras felicitábamos a los ganadores y comentábamos el resultado, a mí personalmente, todo el mundo me dijo que estaban muy de acuerdo con los resultados, incluso gente que tenía opciones y al final no obtuvieron ni un Oro. Cabe destacar que este año ha sido el año de los pequeños estudios, que tienen una manera de trabajar casi artesanal, con excepciones claro. Mientras todo esto pasaba, los futuros profesionales iban repartiendo la bolsa Laus, de un amarillo muy llamativo, a todo el personal. Dentro estaba la super camiseta del verano, gentileza de T-Shirt Project, el librito Laus de Visual y material promocianal de un patrocinador, Exaprint. Los socios del ADG-FAD pudimos recoger nuestro ejemplar del Libro Laus 2010, y los no socios lo pudieron adquirir a un precio de oferta. Poco a poco algunos iban retirándose, otros íbamos tomando cervezas, refrescos o combinados, mientras seguíamos de charla y continuábamos con la fiesta de los Powder Room.
Como siempre me pasa en la Nit Laus, por mucho que me conciencie que me iré temprano, porque tengo que trabajar por la mañana, no hay manera, y encima al día siguiente me dormí… Pero al menos tenía el buen recuerdo de una noche gráfica.

Las fotografías son de Xavi Padrós.

...y finalmente los asistentes de charla y de fiesta

...y finalmente los asistentes de charla y de fiesta

2 Comments

speak up

Add your comment below, or trackback from your own site.

Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*Required Fields