Disseny gràfic / Diseño gráfico, Exposició / Exposición, Formació / Formación, I+D, Objectes / Objetos, Tipografia / Tipografía

Disseny gràfic per als que no hi veuen / Diseño gráfico para los que no ven

Una imatge del projecte "La representació: Exemples Gràfics Adaptats"[cat] Ahir al vespre vaig anar a una exposició que organitza el FAD, dins del seu programa Incubadora. L’exposició Cap a un disseny gràfic inclusiu és el resultat del projecte d’investigació que van realitzar com a projecte final de carrera la Sonia Ciriza Labiano (www.soniaciriza.com) i en Miguel Ayesa Usechi (www.miguelayesa.com) a l’Escola d’Art i Disseny Llotja. Aquí podrem veure i tocar diferents recursos per adaptar l’experiència de les diferents publicacions a persones invidents o amb visibilitat reduïda. Per una banda hi ha el “Manual de Tipografia” on es treballa la tipografia en braille, el procés amb diferents tècniques fa que sigui diferent, llegir amb els dits, una i altre… com per als vidents l’us d’una tipografia o altre. Per altre banda tenim “La Representació: Exemples Gràfics Adaptats”, diferents experiments per gaudir de les “imatges” i altres recursos gràfics. Tots aquests experiments, realitzats a consciencia i amb una bona investigació prèvia han estat testats per usuaris potencials, donant-ne el vist i plau. L’exposició no és molt extensa, però és altament recomanable. La podreu visitar fins el dotze de gener a la Cripta del FAD. Trobareu més informació al seu web. Potser a més d’un el farà reflexionar a l’hora de dissenyar…
I com que ja només queden quatre dies per Nadal, bones festes i feliç any nou!

Otra imagen del proyecto "La representación: Ejemplos Gráficos Adaptados"[es] Anoche fui a una exposición que organiza el FAD, dentro de su programa Incubadora. La exposición Hacia un diseño gráfico inclusivo es el resultado del proyecto de investigación que realizaron como proyecto final de carrera Sonia Ciriza Labiano (www.soniaciriza.com) y Miguel Ayesa Usechi (www.miguelayesa.com) en la Escuela de Arte y Diseño Llotja. Aquí podremos ver y tocar diferentes recursos para adaptar la experiencia de las diferentes publicaciones a personas invidentes o con visibilidad reducida. Por un lado está el “Manual de Tipografía” donde se trabaja la tipografía en braille, el proceso con diferentes técnicas hace que sea diferente, leer con los dedos, una y otra… como para los videntes el uso de una tipografía u otra. Por otro lado tenemos “La Representación: Ejemplos Gráficos Adaptados”, diferentes experimentos para disfrutar de las “imágenes” y otros recursos gráficos. Todos estos experimentos, realizados a conciencia y con una buena investigación previa han sido testados por usuarios potenciales, dando el visto bueno. La exposición no es muy extensa, pero es altamente recomendable. La podréis visitar hasta el doce de enero en la Cripta del FAD. Encontraréis más información en su web. Quizás a más de uno le hará reflexionar a la hora de diseñar…
Y como ya sólo quedan tres días para Nochebuena, ¡felices fiestas y próspero año nuevo!

speak up

Add your comment below, or trackback from your own site.

Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*Required Fields