Disseny gràfic / Diseño gráfico, Il·lustració / Ilustración, Publicacions / Publicaciones

Avui va de llibres / Hoy va de libros

[cat] Seguint amb la tradició avui, 23 d’abril diada de Sant Jordi, em plau fer-vos un petit recull de les diferents novetats que les diferents editorials han anat presentant al llarg de l’any. Com sempre intento que siguin una mica variades, per  tots els gustos. Per desgracia aquest any no n’he vist moltes, però potser trobeu d’oferta aquell llibre que fa temps que volieu!

De l’editorial Campgràfic (www.campgrafic.com) us recomano el doble volum escrit per l’Albert Corbeto que inclou Daniel B. Updike impresor e historiador de la tipografía, que ens acosta al llegat de l’impresor nordamericà i la com va contribuir al coneixement de la història de la tipo. L’altre és Tipos de imprenta en España, on s’explica en detall les tipos utilitzades a les impremtes espanyoles, on normalment es depenia del material tipogràfic produït a l’estranger.

A l’editorial Promopress (www.promopress.es) tenen com a novetat Relogo Rediseño de la marca, on ens mostra com s’han redissenyat els logotips de més de 500 empreses de diferents àmbits, on s’han mantingut els trets distintius principals de la seva identitat de marca. Un recull de redissenys per actualitzar la identitat corporativa, reposicionar-se o simples reformes per millorar-les.

De Gustavo Gili (www.ggili.com) crec que pot ser interesant Cómo crear un portfolio digital, Guía práctica para mostrar tu trabajo online de l’Ian Clazie. Aquest llibre pretén ser una eina per facilitar tant a estudiants com a professionals, a muntar el book online, que comuniqui la personalitat de l’autor i destaqui d’entre la resta. Ens parla de com afrontar aquest projecte, estratègicament, des de les primeres fases de plantejament, disseny i difusió, així com qüestions tècniques sobre usavilitat, optimització i llenguatge informàtic. A més, amb els exemples que hi ha també és una bona eina inspiradora.

D’Index Book (www.indexbook.es) us presento Diccionario visual de preimpresión y producción d’en Gavin Ambrose i en Paul Harris. Aquesta és una guia que inclou els termes més utilitzats en la producció del disseny gràfic, per entendre’ls correctament. La majoria de nosaltres sabem bastant de disseny gràfic, però molts cops ens falten certs coneixements actualitzats de la producció, ja que encara que no en siguem molt conscients l’indústria de les arts gràfiques també evoluciona.

De Libros de Blur (librosdeblur.blogspot.com), aquest cop us presento un llibre una mica més gran, i no pròpiament de disseny gràfic. Es tracta de Cuaderno de Sol, on l’il·lustrador Enrique Flores explica per mitjà dels seus dibuixos el dia a dia del que va ser l’acampada i el moviment del 15 M a Madrid.

I com sempre també recomano, per aquells que encara no els tingueu, el Llibre Laus 11, dissenyat per Soon in Tokio amb totes les peces guardonades a la darrera edició dels nostres premis i l’e-book Annual of Annuals 2011 de l’ADC*E, dissenyat per en Josep Bagà i Bisgràfic on es recull el que ha estat guardonat a nivell europeu.

Que passeu una bona diada de sant Jordi i gaudiu de la lectura i del bon disseny editorial!

 

[es] Siguiendo con la tradición hoy, 23 de abril día de San Jorge, me complace haceros una pequeña selección de las diferentes novedades que las diferentes editoriales han ido presentando a lo largo del año. Como siempre intento que sean un poco variadas, para todos los gustos. Por desgracia este año no he visto muchas, ¡pero podeís encontrar de oferta ese libro que hace tiempo que queríais!

De la editorial Campgràfic (www.campgrafic.com) os recomiendo el doble volumen escrito por Albert Corbeto que incluye Daniel B. Updike impresor e historiador de la tipografía, que nos acerca al legado del impresor norteamericano y como contribuyó al conocimiento de la historia de la tipo. El otro es Tipos de imprenta en España, donde se explica en detalle las tipos utilizadas en las imprentas españolas, donde normalmente se dependía del material tipográfico producido en el extranjero.

En el editorial Promopress (www.promopress.es) tienen como novedad Relogo Rediseño de la marca, donde nos muestra cómo se han rediseñado los logotipos de más de 500 empresas de diferentes ámbitos, donde se han mantenido los rasgos distintivos principales de su identidad de marca. Una recopilación de rediseños para actualizar la identidad corporativa, reposicionarse o simples reformas para mejorarlas.

De Gustavo Gili (www.ggili.com) creo que puede ser interesante Cómo crear un portfolio digital, Guía práctica para mostrar tu trabajo online de Ian Clazie. Este libro pretende ser una herramienta para facilitar tanto a estudiantes como a profesionales, a montar el book online, que comunique la personalidad del autor y destaque de entre el resto. Nos habla de cómo afrontar este proyecto, estratégicamente, desde las primeras fases de planteamiento, diseño y difusión, así como cuestiones técnicas sobre usavilitat, optimización y lenguaje informático. Además, con los ejemplos que hay también es una buena herramienta inspiradora.

De Index Book (www.indexbook.es) os presento Diccionario visual de preimpresión y producción de Gavin Ambrose y Paul Harris. Esta es una guía que incluye los términos más utilizados en la producción del diseño gráfico, para entenderlos correctamente. La mayoría de nosotros sabemos bastante de diseño gráfico, pero muchas veces nos faltan ciertos conocimientos actualizados de la producción, ya que aunque no seamos muy conscientes la industria de las artes gráficas también evoluciona.

De Libros de Blur (librosdeblur.blogspot.com), esta vez os presento un libro un poco más grande, y no propiamente de diseño gráfico. Se trata de Cuaderno de Sol, donde el ilustrador Enrique Flores explica por medio de sus dibujos el día a día de lo que fue la acampada y el movimiento del 15 M en Madrid.

Y como siempre también recomiendo, para aquellos que aún no los tengáis, el Libro Laus 11, diseñado por Soon in Tokio con todas las piezas galardonadas en la última edición de nuestros premios y el e-book Annual of Annuals 2011 del ADC*E, diseñado por Josep Bagà y Bisgràfic donde se recoge lo que ha sido galardonado a nivel europeo.

¡Que paséis una buen día de San Jorge y disfrutéis de la lectura y del buen diseño editorial!

speak up

Add your comment below, or trackback from your own site.

Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*Required Fields