Inici > Quant a > Què és el FAD?

Què és el FAD?

 • Imagen 1
 • Imagen 2
 • Imagen 3
 • Imagen 4
 

 

El Foment de les Arts i del Disseny és una associació privada, independent i sense ànim de lucre, que té l'objectiu de promoure el disseny i l'arquitectura dins la vida cultural i econòmica del país. El FAD s'articula a través de sis associacions que representen les diferents disciplines del disseny:

ADI-FAD (disseny industrial)
ADG-FAD (disseny gràfic i comunicació visual)
ARQUIN-FAD (arquitectura i interiorisme)
A-FAD (art i artesania)
MODA-FAD (imatge i moda)

Fundat l'any 1903, el FAD s'ha convertit en el primer centre de referència del disseny i l'arquitectura a Catalunya i Espanya gràcies a la seva constant tasca de promoció de la cultura creativa a través d'exposicions, xerrades professionals, premis i esdeveniments.

El FAD i els professionals

El FAD té més de mil cinc-cents professionals associats, que reben abundant informació de l'actualitat de les disciplines vinculades al disseny i l'arquitectura. De manera voluntària, els associats poden formar part de les juntes directives de les diferents associacions per tal d'organitzar tota mena d'activitats per difondre entre la societat quines són les funcions del bon disseny.

El FAD i els estudiants

El FAD fa de pont entre la universitat i el món professional gràcies a La Incubadora del FAD, el seu programa de beques per desenvolupar projectes i estades laborals en empreses compromeses amb el bon disseny. El FAD, a més, potencia la trobada entre els creadors consagrats i els autors novells.

El FAD i les empreses

El FAD incentiva la incorporació del disseny al món empresarial a través de nombroses activitats i projectes, com el centre de materials Mater. Té més de dues-centes empreses associades que intervenen activament en el circuit cultural del país amb iniciatives innovadores i experimentals.

El FAD i l'excel·lència

El FAD organitza els premis més importants de l'Estat en les diferents disciplines del disseny i l'arquitectura amb l'objectiu de difondre l'excel·lència professional i de revisar periòdicament l'evolució d'aquestes.

 • - Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme i Premis Habitàcola per a estudiants d'arquitectura i disseny (ARQUIN-FAD)
 • - Premis Delta de disseny industrial i Premis Medalla ADI per a estudiants de la mateixa disciplina (ADI-FAD)
 • - Premis Laus per a professionals i estudiants de disseny gràfic, publicitat i comunicació visual (ADG-FAD)
 • - Premis FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals (FAD)
 • - Premis Enjoia't de joieria contemporània (A-FAD)
 • - Premis MODAFAD per a joves dissenyadors de moda (MODA-FAD)
 • - Premis ARTFAD d'art i artesania (A-FAD)
 • - Premis City to City Barcelona FAD Award, a les millors iniciatives urbanes (FAD)

El FAD i la societat

Un dels principals objectius del FAD és millorar la vida de les persones a través d'un disseny i una arquitectura responsables. Per tal d'aconseguir-ho, a banda de fer d'interlocutor amb les administracions públiques en representació del sector, el FAD intenta generar debat i opinió al voltant de temes d'actualitat ciutadana acostant les disciplines de l'arquitectura i el disseny a les ciències socials amb projectes com les Xarxes d'Opinió del FAD (http//xarxesopinio.fad.cat).

Junta directiva del FAD:

Presidenta: Nani Marquina
Vicepresident: Gabriele Schiavon
Secretári General: Albert Castellon Claramunt
Tresorer: Ferran Figuerola Servitje
Vocals: Maite Felices Pérez, José M. Milà Mencos, Xavier Bas Basle, Curro Claret i Martí, Carme Ribas i Seix, Tomeu Ramis Frontera, Astrid Stavro Marone, Antonio Covelo Cartelle, Martín Ruíz de Azúa, Jonathan Arnabat Vila, Miquel Lacasta Codorniu, Borja Martínez Pérez, Enric Majoral i Castells.

Presidents de les associacions:

A-FAD: Magda Polo
ADI-FAD: Viviana Narotzky
ADG-FAD: Helena Rosa Trias
ARQUIN-FAD: Sílvia Farriol
MODA-FAD: Chu Uroz

Enviant...
El correu electrònic s'ha enviat correctament