Mazda
FAD. Foment de les Arts i del Disseny
Assemble
Ponent:

Mathew Leung

Assemble és un col·lectiu de quinze membres el treball del qual busca relacionar la gent i l’entorn construït. El seu enfocament és pràctic i col·laboratiu i, encara que el seu treball normalment inclou el disseny, poques vegades comença i acaba aquí, ja que tot sovint utilitzen diversos mitjans, des d’allò social fins a les infraestructures, per crear espais que facilitin la independència: l’autoria individual, la creativitat i la diferència.

Els membres d’Assemble van començar a treballar junts de manera informal l’any 2009 i van completar el seu primer projecte, el Cineroleum, l’any 2010. Treballant en el seu temps lliure i fora del seu horari habitual de treball, van construir Cineroleum a partir de materials prestats, reciclats i industrials, amb l’ajuda d’uns dos-cents amics, voluntaris i vianants. El col·lectiu que es va establir a partir d’aquest projecte, ha mantingut la seva estructura no jeràrquica i la seva filosofia interdisciplinària i ara treballa per tot el Regne Unit, tant per a comunitats independents com per a institucions públiques, en projectes iniciats per ell mateix o per encàrrec.

Assemble ha estat nominat per al premi Disseny de l’Any del Museu del Disseny de Londres el 2012 i el 2016, i va ser designat com a candidat al Premi Iakov Chernikhov de 2014 i al Premi Mies Van der Rohe de la UE l’any 2017. Va guanyar el Premi Tuner l’any 2015.

Presenta i entrevista:

Ethel Baraona Pohl

Ethel Baraona

Ethel Baraona Pohl és cofundadora de dpr-barcelona, un estudi d’investigació on es difonen continguts referits a l’arquitectura com a mitjà d’expressió i desenvolupament humà.