IV Crafts NOW. Festival d’artesania i innovació

ho

Festival al voltant de la innovació, la sostenibilitat i la perspectiva de gènere aplicats a la creació artesanal.

L’activitat arriba a la quarta edició presentant, per primera vegada, un format de festival i posa sobre la taula l’evolució, la transversalitat i la interconnectivitat entre sectors i disciplines per abordar aquella innovació artesanal que va més enllà de la tecnologia o la investigació en materials i tècniques. 

El festival comptarà amb una àrea expositiva on es podran veure alguns exemples dels projectes que presenten els ponents. També es durà a terme una sessió de networking entre assistents i convidats. L’esdeveniment acabarà amb una taula rodona en la que es debatrà amb els experts professionals del sector per tal d’analitzar l’actualitat d’una artesania que depassa fronteres i ens situa en un context de recerca, innovació i col·laboració.

Crafts NOW és un espai d’intercanvi, d’exhibició i de networking, que comptarà amb la presència d’experts/es professionals del sector de l’artesania, el disseny i la creació que presentaran les noves tendències en el sector, projectes de recerca, experiències i bones pràctiques. Un espai per a pensar el futur de l’artesania amb una mirada disruptiva i adaptada als nous models socials i de pensament: el cooperativisme, la perspectiva de gènere, la responsabilitat en el consum, la sostenibilitat i tot allò que l’artesania pot aportar a la comunitat.

 

Programa

Dijous, 26 de gener 

15.00 h Inici de les acreditacions.
16.00 h Salutació institucional.
16.15 h Presentació de Gudy Herder, futurista i fundadora d’Eclectic Trends.
17.00 h Presentació de 40 plumas, experts en tècniques de vidre artístic.
17.45 h Presentació i mostra instal·lativa de Marta Torrent, dissenyadora de producte i maker.
18.30 h Refrigeri inaugural.

Divendres, 27 de gener

09.00 h Inici de les acreditacions.
10.15 h Presentació d’Eugenia Tenenbaum, historiadora de l’art i divulgadora cultural.
11.00 h Presentació i demostració pràctica de Sara González de Ubieta, arquitecta, dissenyadora de producte i materials.
12.30 h Sessió de networking.
13.45 h Pausa per dinar.
15.00 h Presentació i demostració pràctica de Blast Studio, makers i dissenyadors.
16.30 h Presentació d’Iris de Kievith, dissenyadora i arquitecta, co-creadora del projecte Smogware.
17.30 h Taula rodona.
18.30 h Tancament de l’acte.

 

Entrades

Compra d’entrades

Crafts NOW és una activitat organitzada per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), que compta amb el suport d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i l’impuls del Disseny Hub Barcelona.