Crafts Now. Jornada al voltant de l’artesania i la innovació

ho

El 5 de desembre reflexionarem sobre com s’innova actualment en la pràctica artesana, i com aquesta conviu de manera transversal en els processos creatius de diferents disciplines.

Reflexionarem sobre com s’innova actualment en la pràctica artesana, i com aquesta conviu de manera transversal en els processos creatius de diferents disciplines. Coneixerem casos de creadors professionals i joves artesans que innoven en les seves creacions des de diferents vessants, per entendre l’estat actual del sector i com conviu i es nodreix de l’artesania tradicional.

La jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya – Artesania Catalunya; el comissariat de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD); amb la coordinació de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC); i la col·laboració de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC).

Aforament limitat. Preu: 20€ entrada general.

Registre

 

 

Programa

10:00 – 11.00 Crafts NET
Esmorzar de benvinguda i presentació de la jornada.

Salutació
A càrrec de la Sra. Muntsa Vilalta, Directora general de Comerç, de la Generalitat de Catalunya; de la Sra. Victòria Rabal, Presidenta de l’A-FAD; i del Sr. Manel Diestre, President de la FAAOC.

 

11:00 – 14:00 Crafts PRO
Ponències d’experts
Condueix: Óscar Tomico

Mònica Rodríguez. Mentora de negocis, formadora, autora i speaker especialista en Slow Business, fundadora d’Empresas Creadoras, una escola de negocis per a creadors i creatius, i autora de la primera guia de negocis per a makers i artesans en castellà per a Espanya i Llatinoamèrica, i de la primera col·lecció de guies de negoci especialitzades en el sector.

Coudre. Estudi de recerca fundat al 2017 per Raúl Nieves, Jude Serena i Valeria Ustarez amb seu a Barcelona que aprofundeix en les interseccions del disseny digital i les contingències morfogèniques dels materials. Coudre desenvolupa software, hardware, i receptes de materials per a produir resultats materials on diferents agències negocien.

Idoia Cuesta. Creadora textil i artesana creativa especialitzada en cistelleria, ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Artesanía. A llarg de la seva trajectòria Idoia ha treballat amb professionals d’orígens, cultures, experiències i coneixements molt diversos. Des del seu estudi a la Galícia rural, la creadora investiga i fa recerca sobre nous materials i la seva aplicació a diferents tècniques on no és habitual el seu ús.

 

16:00 – 18:00 Crafts IN 
Mostra d’innovació

Innovació en eines

Miguel Giner Gutiérrez
Rocío Córdoba Lukman
Eduardo Moreno Insua

Innovació en processos

Inés Sistiaga
Amalia Puga
Miquel Grima

Innovació en materials

Laura Freixas
Laura Gispert
Jan Madrenas