Crafts NOW 2021

ho

L’artesania i el disseny a debat: volem saber com l’ofici artesà té influència en la producció des de l’inici del disseny d’un producte.

A través de «Crafts NOW. III Jornada d’artesania i innovació» volem donar a conèixer tres casos d’èxit en què la pràctica artesanal és concebuda des d’un primer moment en els processos de disseny, amb professionals provinents dels mons de l’art i del disseny. L’artesà domina la tècnica i els materials, i els dissenyadors dominen la conceptualització dels productes; treballant junts, els productes prenen una nova dimensió conceptual, creativa i utilitària.

Tractem la nova artesania, la que creix en disciplines i tipus de professionals.

Streaming en directe el dia 11 de novembre a partir de les 10 h.

09.45 h Obertura acreditacions.
10.00 h Benvinguda i salutació institucional.
10.20 h Conferència de “Pott Project”, a càrrec del dissenyador industrial i director creatiu, Luis Eslava.
10.50 h Conferència del dissenyador i professor d’ESDi, Marcelo de Medeiros.
11.20 h Esmorzar de networking.
12.00 h Conferència de Clara Sullà, artista tèxtil.
12.30 h Taula rodona.
13.00 h Visita guiada exposició efímera.
14.00 h Cloenda de la jornada.

 

Activitat organitzada per la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda a Artesania Catalunya, amb el comissariat de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), el suport de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i la col·laboració d’Empremtes de Catalunya.

Aquesta activitat s’emmarca dins el Programa #Talent_jove 2019-2022 que impulsa la Generalitat de Catalunya a través d’Artesania Catalunya, un programa que vol dotar d’eines el col·lectiu i que contempla diferents accions per al foment del talent emergent i del relleu generacional en l’artesania.