Programació de tallers d’art urbà al Disseny Hub Barcelona

ho

Vine a aprendre a fer graffitis o a posar en pràctica el fading, a crear a partir de l’stencil, a fer els teus propis stickers i col·labora en una escultura/instal·lació col·lectiva.

El cicle «Volta. Cicle de creativitat urbana» presenta una programació de tallers per tal d’aprendre diferents tècniques i practicar l’ús de materials vinculats a les arts de carrer i la creativitat urbana. 

Les propostes d’activitats pràctiques, totes elles gratuïtes, inclouen tallers tant per al públic familiar com pel professional. Els cinc tallers tindran lloc el 12 de novembre als Jardins d’Elisava amb C/Badajoz (zona posterior del Disseny Hub Barcelona). És obligatori reservar plaça a través del formulari de registre de cadascun dels tallers. Les places són limitades. 

 

Taller de Graffiti impartit per Kapi x Montana Colors
11.00 – 13.30 h

Es tracta d’un taller d’iniciació al graffiti on aprendre principis bàsics de l’esprai, i on gaudir lliurement de la sensació de pintar amb aerosols i retoladors, deixar-se portar per la imaginació, i divertir-se tot investigant les tècniques bàsiques, els colors i les textures, utilitzant plantilles i, en definitiva, desenvolupant la imaginació. Activitat per a majors de 14 anys. 

Inscriu-te al Taller de Graffiti

 

Taller de Fading impartit per Dirty x Montana Colors
11.00 – 13.30 h

En aquest taller s’ensenyaran les bases de la tècnica de difuminat o «fading» utilitzant aerosols, buscant la transició de colors en ser aplicats en una superfície, incidint en els angles idonis d’aplicació, la distància respecte a la superfície a intervenir, la mescla de paletes complementàries i l’ús de diferents difusors. Els assistents al taller hauran de portar objectes de casa per a intervenir-los. Activitat per a majors de 14 anys, especialment per a professionals que vulguin aplicar aquesta tècnica a les seves creacions. 

Inscriu-te al Taller de Fading

 

Taller de Stencil (plantilles) impartit per Rice
11.00 – 13.00 h

Ens endinsem al món de l’art urbà a través de la tècnica de l’stencil (plantilles). Coneixerem aquesta tècnica, alguns dels seus referents principals i farem els nostres propis stencils, que acabarem pintant amb aerosol sobre un mur. 

Inscriu-te al Taller de Stencil

 

Taller de Stickers fetes a mà impartit per Secle
11.00 – 13.00 h

En aquest taller començarem fent una breu introducció de la història del graffiti i l’street art, ens endinsarem a les dinàmiques que ens serviran per a escriure un nom o logo que vulguem de manera creativa i, alhora, com realitzar adhesius fets a mà. 

Inscriu-te al Taller de Stickers

 

Taller “Objectes inútils que col·lapsen” impartit per Albert Gironès
11.00 – 13.00 h

Seguirem la metodologia del projecte d’intervenció urbana @espontani per a assajar col·lectivament petites escultures, estructures i construccions efímeres amb materials de rebuig recollits al voltant del Disseny Hub Barcelona i d’altres que aportin els participants. Us convidem a intervenir la ciutat des del micro, l’aleatori, el mínim, l’ínfim i el fràgil. 

Material opcional que es pot portar al taller: pals d’escombra, cartrons d’ous, ampolles i garrafes de plàstic, caixes de cartró de diferents dimensions. 

Inscriu-te al Taller d’Objectes

«Volta. Cicle de creativitat urbana al Disseny Hub Barcelona» és un projecte organitzat per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), en coproducció amb l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD), amb la col·laboració de Fundación Contorno Urbano, l’impuls del Disseny Hub Barcelona i el patrocini de Montana Colors.