Premis ENJOIA’T 2022

ho

Aquests premis són un reconeixement a les peces de joieria contemporània que qüestionen i transgredeixen els límits de la mateixa creació joiera contemporània.

Els Premis Internacionals de Joieria Contemporània ENJOIA’T són la convocatòria anual que des de fa 27 edicions premia les creacions contemporànies més destacades del sector de la joieria. D’aquesta manera, es converteix en un punt de trobada indispensable per a professionals i estudiants de joieria d’arreu del món, emmarcat dins la Setmana de la Joieria de Barcelona.

Els Premis guardonen les propostes que qüestionen i transgredeixen els límits de la mateixa creació joiera contemporània a través de l’originalitat, la qualitat tècnica i la riquesa conceptual. Degut a la gran participación internacional, ENJOIA’T s’ha convertit al llarg dels anys en un aparador de les tendències més punteres del sector des de diferents mirades culturals.

La singularitat dels Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T rau en que els participants seleccionats han de defensar les seves peces presencialment davant del jurat professional. Un cop acaben les defenses i el jurat ha decidit els guanyadors i finalistes, els joiers i joieres llueixen les seves peces durant la festa d’entrega dels premis. El públic assistent pot entrar en contacte amb els creadors, veure de prop les peces i votar la mereixedora del Premi d’Opinió. S’estableix un únic guanyador per cada categoria, Professional i Estudiant, i un màxim de dos finalistes. Els dos guanyadors reben l’encàrrec de dissenyar una corona per a la propera edició dels Premis.

L’ENJOIA’T va més enllà d’una entrega de premis i pretén ser una plataforma de visibilitat per als creadors, tant professionals com estudiants. Això s’aconsegueix a través d’una mostra col·lectiva formada per totes les peces seleccionades pel jurat professional de l’edició en curs. A més, cada any s’organitza una conferència, xerrada o workshop al voltant de la joieria contemporània per reflexionar sobre diferents aspectes teòrics i pràctics.