Patrícia Aguiló Bestard

ho

Antropòloga, artista plàstica i gemmòloga que proposa una joieria artística, artesanal i sostenible on hi incorpora tècniques d’investigació etnogràfiques.

Antropòloga, artista plàstica i gemmòloga
Web / IG

Aquesta sòcia de l’A-FAD és una antropòloga amb una trajectòria professional dedicada a la inclusió social i la cooperació que en la màgia ancestral de la joieria hi troba un mitjà d’expressió inspirat per la vida del procés creatiu, i en el treball artesanal un vincle amb el passat i el futur que voldria. Aguiló incorpora tècniques d’investigació etnogràfiques, interactuant amb el territori i les persones, i reflexionant sobre la nostra relació amb la natura.

En aquest sentit, cal destacar dos dels seus projectes més recents: Pedra Clau, exposat per primera vegada a l’exposició col·lectiva «Fragments Seleccionats – Racons escollits» de l’A-FAD a Vilanova i la Geltrú i seleccionat per participar a la Fira Internacional de Joieria Contemporània a Simancas; i Des de dins, una proposta expositiva d’art immersiu que sorgeix com a evolució natural de l’anterior projecte.

Pel que fa a la seva formació, és artista plàstica especialitzada en joieria artística per l’Escola d’Art Arsenal i gemmòloga amb les especialitats de talla de gemmes i graduació de diamants. Actualment, es troba explorant els esmalts artístics al foc sobre metalls a l’Escola d’Art Llotja i finalitzant un màster en antropologia i etnografia amb una recerca sobre identitat i processos creatius.

Amb la seva proposta de joieria artística, artesanal i sostenible i els seus projectes de comissariat ha participat en exposicions col·lectives i individuals, i també ha estat seleccionada en seminaris i fires d’art internacionals i nacionals.