Activitats destacades de Tallers Oberts BCN

ho

Fem un recull dels tallers, cursos, demostracions i exposicions més rellevants durant les jornades de Tallers Oberts BCN 2022.

Tallers Oberts BCN vol acostar el món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny a la ciutadania. I quina millor manera de fer-ho que practicant-ho? Per això us llistem les propostes més destacades d’activitats que podràs gaudir durant els 9 dies de Tallers Oberts BCN. Pots escollir entre un ampli ventall de propostes: a la web del projecte en trobaràs més de 140.

Recorda que per participar a les activitats has de reservar plaça directament contactant amb el taller que l’organitza. Consulta les dades de contacte a la web de Tallers Oberts BCN i anima’t a connectar amb la teva creativitat.

 

Taller Gingell

 

Ceràmica

Taller Gingell (Sants-Montjuïc) taller per a crear dues rajoles, una perquè te l’enduguis i l’altra es destinarà al projecte comunitari de l’espai. A més, també programa un taller per a crear el teu propi test de ceràmica. Materials i coccions inclosos.

Les Mans (Sant Martí) impartirà dos tallers: un d’il·lustració al plat, tècnica d’esgrafiat en ceràmica; i també taller per a crear un test únic de ceràmica.

Marta Moreu (Sants-Montjuïc) organitza un taller de modelat amb model al natural amb fang. Dirigit a adults, materials inclosos.

A Forest Ceramic (Eixample) taller d’il·lustració d’un bol de ceràmica. No calen coneixements previs.

Born to Clay (Ciutat Vella) programa un taller de connexió amb les mans i amb la terra. A més, proposa l’experiència de plantar-hi al test fet al taller anterior.

 

Beamalevich

 

Familiar

Taller Gingell (Sants-Montjuïc) comença un seguit de tallers de ceràmica familiar que s’allargaran fins el 28 de maig.

Beamalevich (Sarrià-Sant Gervasi) inicia els tallers familiars de construir la casa House, que es podrà fer fins el 28 de maig.

Isa Roldán Studio (Eixample) taller per a crear el teu propi pòster de Tallers Oberts BCN. Dirigit a adults i famílies amb infants d’entre 5 i 12 anys.

Terra i Pell (Ciutat Vella) taller de ceràmica en família per a crear peces divertides que us endureu a casa un cop cuites.

to:from (Sarrià – Sant Gervasi) taller de crear espelmes mesclant aromes. No calen coneixements previs.

Les Mans (Sant Martí) taller per a crear una màscara de ceràmica en família, infants a partir de 4 anys.

La Maldita Estampa (Eixample) taller d’Eco-Gravat per a nenes i nens, fent servir materials reciclats.

 

La Frivé

 

Serigrafia, estampació i arts del llibre

La Frivé (Sant Andreu) taller d’enquadernació de llibre concertina apte per a tots els nivells. T’enduràs la teva llibreta a casa.

Sagunt Espai Serigràfic (Sants-Montjuïc) curs d’introducció a la serigrafia per a conèixer tots els passos d’aquesta tècnica.

Taller de Gravat Manera Negra (Sants-Montjuïc) taller d’estampació d’una tote bag, sense coneixements previs.

La Maldita Estampa (Eixample) taller d’estampació d’una tote bag amb materisl inclosos i taller de fragments litogràfics amb pedres.

Printmaking (Ciutat Vella) programen tres cursos d’iniciació: a l’aiguafort, al linòleum i a la cianotípia. No calen coneixements previs.

A Forest Ceramic (Eixample) taller de cianotípia per fer làmines botàniques; per a majors de 16 anys.

Lademo Club (Sants-Montjuïc) taller d’enquadernació japonesa Yotsume Toji, sense fer servir adhesius.

 

Amalia Vermell

 

Joieria

L’Escola de Joieria JORGC (Eixample) ens proposen tres tallers d’iniciació per a aquelles persones que vulguin experimentar en la creació de joies: taller d’iniciació al dibuix de joieria; taller d’iniciació a la joieria; i taller d’iniciació d’esmalt al foc. Participa-hi i coneix els primers passos de les tècniques essencials en joieria.

Juia Jewels (Sant Andreu) taller sobre com fer un anell de plata amb textura per fer-te la teva peça desitjada. Pots fer també un segons taller d’arracades de plata amb esmalt al foc.

Amalia Vermell by Pamela Masferrer (Gràcia) taller de creació d’un anell a partir d’un fil de plata i formes geomètriques.

Taller Perill (Gràcia) programen tres tallers, els primer és de cera tova per a joieria (2 dies de duració). El segon és un taller per a començar joieria (2 dies de duració). I el tercer taller per a fer arracades a tot color, amb una tècnica que podràs fer a casa sense infraestructura.

Zengue Slow jewelry (Sants-Montjuïc) taller de fer artesanalment un anell de plata repassant totes les tècniques de la joieria artesanal.

G de Joies (Gràcia) taller d’experimentació amb tècniques artesanals de joieria. No cal experiència prèvia ni dur cap material.

 

Tèxtil Teranyina

 

Tèxtil

Tèxtil Teranyina (Ciutat Vella) ha programat un curs d’iniciació al feltre manual, amb diferents tècniques per fer feltres plans i altres amb volum, aplicant color i textures diferents.

L’escola EADIMODA proposa tres tallers diferents perquè t’endinsis al món del tèxtil i disseny de moda: taller de moda amb biomaterials; taller de patronatge de moda; i taller de disseny de moda.

Macranova (Sants-Montjuïc) proposa tres tallers: aprèn a fer macramé modern, tapís tricolor; taller de macramé modern, jardinera “El jardí vertical”; i taller de macramé per crear un Arc de Sant Martí. Aprèn els nusos principals de macramé i decora casa teva amb les teves pròpies creacions.

Studio M41 (Sants-Montjuïc) programa un curs d’iniciació al teler d’alt lliç, tant per a infants com per a adults. A més, l’espai acollirà la inauguració de l’exposició amb peces d’art tèxtil.

Lademo Club (Sants-Montjuïc) taller de costura i upcycling per fer un top amb patchwork experimental, amb les peces de roba que portis al taller.

 

Benjamí Tous

 

Pintura

Benjamí Tous (Ciutat Vella) proposa gaudir de l’experiència de creació del quadre de l’any al seu espai.

Maria Roca (Sarrià – Sant Gervasi) farà una sessió de respiració i expressió, amb exercicis de respiració emocional durant els processos creatius de la pintura.

Maite Pereny (Horta Guinardó) programa una conferència i col·loqui sobre la pintura contemporània.

 

Hàbit by Miquel Barberà

 

Exposicions i intervencions

Hàbit by Miquel Barberà (Ciutat Vella) inaugura l’exposició de joieria “That’s what I want” que es podrà veure durant tots els dies de Tallers Oberts BCN.

E32 (L’Hospitalet de Llobregat) programa una intervenció titulada “The Architecture of Light: make art with everyday behaviour”.

Potlatch Núria Solsona i Txema Sánchez (Gràcia) inauguració de la mostra “Potlatch #0: Assaig sobre el do”.

Kaleido Studio (L’Hospitalet de Llobregat) oferirà una xerrada sobre l’experiència d’artistes propers al col·lectiu.

Lademo Club (Sants-Montjuïc) farà una projecció de fotos dels creadors d’imatge.