ADI Making Of… Ecodisseny 2021

ho

Descobrirem el procés de disseny i fabricació dels guardonats al Premi Catalunya Ecodisseny 2021.

L’ADI-FAD organitza l’última sessió de l’any de les conferències ADI Making Of…, i ho fa reflexionant sobre ecodisseny. Els ponents, guardonats al Premi Catalunya Ecodisseny 2021, ens desvetllaran el procés de disseny i fabricació de quatre productes i projectes que compleixen requisits de disseny com ara: millorar el comportament ambiental al llarg del cicle de vida, contribuir a l’economia circular, afavorir un model de consum més sostenible i minimitzar els impactes i riscos sobre el medi i la salut.

L’activitat tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona, amb la possibilitat d’accedir en streaming pel canal de YouTube del ADI-FAD. En finalitzar les xerrades s’inaugurarà l’exposició de la quarta edició del Premi Catalunya Ecodisseny de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic i amb la secretaria tècnica de l’Agència de Residus de Catalunya.

En Curro Claret ens farà una introducció als productes guanyadors, a través de la seva experiència  com a membre del jurat del Premi Catalunya Ecodisseny.

 

Premi Categoria “Producte”

 

 

Producte: Filtra, paviment drenant
Disseny i empresa fabricant: Breinco
Ponents: Gemma Pagès, consultora de comunicació i innovació de Breinco

Paviment drenant amb lloses modulars i reutilitzables de formigó que incorporen àrid reciclat. Solució innovadora amb un alt grau de permeabilitat que millora el drenatge, minimitza l’erosió i la contaminació ambiental i incrementa el confort dels vianants, amb un element d’estètica natural.

 

Premi Categoria “Producte en desenvolupament”

 

 

Producte: Rentadora sostenible GS7018
Disseny i empresa fabricant: Girbau
Ponents: Òscar Bach Vilà i Jaume Simonet, de Girbau

Rentadora industrial ergonòmica i interfície intuïtiva, amb una alta eficiència i circularitat dels recursos, que optimitza el consum d’energia, aigua i productes químics. Augmenta la durabilitat del tèxtil, i facilita la separació dels microplàstics perquè no arribin a la cadena tròfica.

 

Categoria “Disseny Jove”

 

 

Projecte: DES-EMBOLCALL
Disseny i ponent: Júlia Farriol

Escola: ELISAVA. Escola Universitària de disseny i enginyeria de Barcelona

Sistema d’envasos reutilitzables estandarditzats, dissenyat per millorar la cadena de distribució i afavorir el consum de baix residu, amb una doble funcionalitat: transportar els béns des del punt d’extracció fins al de venda i exposar-los sense canviar el contenidor.

 

 

Projecte: ORAIA, Caminar sostenible
Disseny i ponent: Marina Gallego
Escola: EINA. Centre Universitària de Disseny i Art de Barcelona

Calçat sostenible i de producció responsable en què s’han tingut en compte tots els aspectes ambientals de manera integral. Hi predomina el cotó orgànic i els materials reciclats i de baixa toxicitat. Incrementa la durabilitat amb un disseny únic, atemporal, unisex i adaptable.

 

«ADI Making of…» és un cicle regular de conferències organitzades per l’ADI-FAD amb l’objectiu de promoure el reconeixement públic d’aquells productes que destaquen per l’excel·lència en la renovació conceptual i formal, el caràcter innovador, per la resposta social que generen, així com per l’adequació mediambiental, tecnològica i del procés de fabricació.

Reserva entrada