Premis ADI 2022

ho

Els Premis ADI de Disseny Industrial, engloben els Premis Delta, les Medalles ADI i els Premis ADI Cultura.

Els Premis ADI engloben els Premis Delta, les Medalles ADI i els Premis ADI Cultura. El principal motor de les activitats de l’associació ADI-FAD des de la seva creació al 1960 han estat els Premis Delta als que l’any 1976 se li van sumar les Medalles ADI, per posar en valor el sistema educatiu nacional. El 2016 es complementen amb els Premis ADI Cultura, que neixen amb la intenció de presentar i reconèixer aquells projectes que ajudin al foment de la cultura del disseny.

 

Premis Delta

41a edició dels Premis Delta de disseny industrial, els premis biennals organitzats per l’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del FAD). Fidels al seu esperit, tornen per reconèixer la feina dels dissenyadors i les empreses nacionals i internacionals, per celebrar l’excel·lència en el disseny industrial i per reconèixer la seva importància com a expressió de valors econòmics, socials i culturals.

En aquesta nova edició dels Delta la convocatòria té 9 categories: Mobilitat, Equipament exterior, Equipament interior, Il·luminació, Complements i eines, Disseny per al cos, Dispositius digitals, Packaging i Design for Food. I una edició més, amb la intenció de fer evolucionar la qualitat i l’objectivitat dels Premis Delta, comptarà amb d’un Comitè d’Experts independent que definirà la “Selecció Delta”.

El jurat dels Premis Delta 2022, serà l’encarregat d’atorgar un Delta d’Or i dos Deltes de Plata per cada categoria tenint en compte els criteris de valoració descrits a les bases: el caràcter innovador en els àmbits conceptual, formal, funcional, productiu, estratègic, social i semàntic; la capacitat de comunicació del producte i els seus valors estètics i culturals; la integració de tecnologia i disseny; la usabilitat; i els aspectes de sostenibilitat i adequació mediambiental.

 

Medalles ADI 

L’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del FAD) torna amb la 29a edició de les Medalles ADI i convoca els joves dissenyadors formats recentment a les escoles a presentar els seus projectes de final de grau, màster o postgrau. Creades el 1976, les Medalles ADI van néixer amb l’objectiu de contribuir a establir ponts d’unió entre l’àmbit acadèmic i el món industrial. És un premi amb una gran tradició en el panorama del disseny del nostre país que fomenta el futur talent de les generacions més joves.

El jurat, serà l’encarregat de seleccionar i guardonar els millors projectes aplicant els criteris de valoració de les bases: el caràcter innovador dels projectes, posant un èmfasi especial en el procés creatiu i la investigació; la resolució formal, funcional i estètica; l’adequació mediambiental; l’impacte social; i l’aplicació adequada de tecnologies i materials.

 

ADI Cultura

Quarta edició dels Premis ADI Cultura, que tenen com a objectiu promoure el reconeixement públic dels projectes que ajuden al foment social i cultural del disseny i que incentiven el diàleg, les idees, les iniciatives, les exposicions i les publicacions en el sector.

Els Premis ADI Cultura se centren en projectes el resultat dels quals es dona dins el marc teòric no objectual que genera impacte, crítica i difusió en l’àmbit del disseny: publicacions, exposicions, cicles i congressos, espais físics (galeries, botigues), espais virtuals, pàgines web, blogs, aplicacions, programes docents, filmacions i tots aquells conceptes encara per explorar. També projectes que tinguin un fort vessant conceptual i d’innovació, que siguin processos experimentals, interdisciplinaris, instal·lacions, peces úniques o sèries numerades, objectes fora dels circuits comercials comuns o els que ajudin a recuperar o obrir noves vies en el disseny de producte.