Arquinset’20: «Intervencions efímeres i patrimoni arquitectònic»

ho

Amb  Ivan Blasi i Xevi Bayona com a ponents.

La tercera sessió del cicle estarà dedicada al patrimoni arquitectònic, als edificis amb un pes molt rellevant en l’imaginari col·lectiu. A través de diferents exemples parlarem d’aquesta relació, de fins a quin punt la intervenció en el patrimoni és limitada per la pròpia lògica de l’edifici històric. Però també de com una intervenció ajuda a explicar aspectes menys evidents i coneguts de l’edifici que envaeix puntualment i de les seves vides passades.

Ponents:

Ivan Blasi, comissari i coordinador de projectes i exposicions de la Fundació Mies van der Rohe: Projectes al pavelló de Mies van der Rohe. Accions efímeres dins d’un edifici efímer. Entre aquests projectes, cal destacar dues intervencions («Columnes commemoratives dels 30 anys de la reconstrucció del pavelló alemany a Barcelona» de Luis Martínez Santa-María i Roger Sauquet Llonch, i «Mies Missing Materiality», d’Anna i Eugeni Bach) guanyadores del Premi FAD d’Intervencions Efímeres al 2017 i 2019, respectivament.

Xevi Bayona, autor de «Factoria i Magatzem dels Reis Mags a Fabra i Coats», Premi FAD d’Intervencions Efímeres 2013 i director del festival Lluèrnia d’Olot.

Comissària i moderadora del cicle: Jelena Prokopljević.

Conferència en streaming.

Enllaç streaming