Arquitectures de Ricardo Bofill

ho

Conferència a càrrec de l’arquitecte català per tal de conèixer a fons la seva obra, recorregut històric i visió arquitectònica i urbanística.

Ricardo Bofill, reconegut arquitecte i urbanista català i President del Jurat dels Premis FAD d’Arquitectura Internacional d’enguany, oferirà una conferència organitzada per ARQUIN-FAD en el marc del programa «El millor disseny de l’any». Serà una bona ocasió per conèixer el seu punt de vista pel que fa a la creació arquitectònica i urbanística, i per a analitzar la seva visió sobre l’evolució del sector al llarg dels anys.

Bofill va impulsar l’any 1963 la creació del Taller d’Arquitectura, un grup format per  professionals pluridisciplinaris amb l’objectiu de donar resposta a les problemàtiques arquitectòniques des de la mirada d’enginyers, urbanistes, sociòlegs, escriptors, directors de cinema i filòsofs. Durant molts anys aquest grup ha desenvolupat projectes de diferent naturalesa arreu del món, ja siguin equipaments culturals, terminals d’aeroports, instal·lacions esportives, edificis d’oficines o projectes urbanístics, entre d’altres.

Des de principis de la dècada dels 2000 la tasca principal del Taller d’Arquitectes es va reagrupar a la seva seu barcelonina, en una antiga fàbrica de ciment, per tal de seguir desenvolupant projectes internacionals des de l’escala urbana, contribuint a un nou urbanisme integrat. Bofill té la capacitat de fer un disseny exitós sent coneixedor del context i la realitat de les diferents ciutats, sumant el seu know-how amb l’experiència global.

L’arquitecte català ha conceptualitzat obres arquitectòniques tan reconegudes com són W Hotel Barcelona, 3900 Alto Road, Walden-7, la terminal 1 de l’Aeroport del Prat o la prolongació de La Castellana, a Madrid, entre d’altres. 

 Entrades acte presencial