Llenguatge versus estil. Una aproximació a l’actualitat de l’habitatge

ho

Quatre conferències amb prestigiosos arquitectes en el marc de «Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona».

Cosentino City Barcelona  i ARQUIN-FAD organitzem aquest cicle de quatre conferències que porta per títol «Llenguatge versus estil, una aproximació a l’actualitat de l’habitatge» en el marc de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona, que es celebrarà del 5 al 15 de maig de 2022.

Mitjançant l’anàlisi de l’obra dels quatre convidats, per la qual han obtingut el Premi FAD d’Arquitectura i que treballa el tema de l’habitatge, públic o privat, s’atendrà primer les particularitats de l’obra premiada i a continuació s’arribarà, en cada cas, a una reflexió més general sobre la formalització d’un aspecte predominant de tota la seva obra, passant del particular al general en l’espai i en el temps.

Totes les conferències seràn moderades per Sílvia Farriol, arquitecta i presidenta d’ARQUIN-FAD del 2009 al 2018.

 

Programa:

 

03/05  «Conferència Jens Richter+Mariona Benedito»

Jens Richter (estudio Herreros) i Mariona Benedito (Estudi d’arquitectura MIM-A) guanyadors del Premi FAD d’Arquitectura 2020 amb l’obra «79 Habitatges amb Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat» ens parlaran de com resoldre els espais exteriors en una comunitat habitacional; fins on aquests espais afavoreixen la socialització dels seus usuaris i la convivialitat del conjunt.

(Registre previ obligatori)

 

11/05 «Conferència Miguel Roldán+Berengué»

Miguel Roldán i Mercè Berengué (Roldán+ Berengué, arqts), guanyadors del Premi FAD d’Arquitectura 2021 amb l’obra «Fabra & Coats & habitatge social i castellers», reflexionaran sobre com es projecten els espais comunitaris en les operacions de rehabilitació del patrimoni arquitectònic per tal de que permetin les relacions entre veïns sense alterar-ne el valor patrimonial i formal i sense pedre l’aspecte bàsic del conjunt rehabilitat.

(Registre previ obligatori)

 

12/05 «Conferència Emiliano López+Mónica Rivera»

Emiliano López i Mònica Rivera, guanyadors del Premi FAD d’Arquitectura 2008 amb l’obra «Habitatges de protecció oficial per a joves» ens parlaran de la flexibilitat de l’espai arquitectònic; reflexionant sobre l’exterior-interior, el públic-privat, la col·lectivitat-individualitat.

(Registre previ obligatori)

 

19/05 «Conferència Oscar Tusquets»

Oscar Tusquets (Studi Per), guanyador del Premi FAD d’Arquitectura amb l’obra «Casa Rognoni» reflexionarà sobre el concepte d’interior i el canvi de paradigma de la vida a l’habitatge dels anys 70 i a l’actualitat. Una mirada a les seves actuacions innovadores als habitatges dels seus inicis vistos des del moment present.

(Registre previ obligatori) AFORAMENT COMPLERT

25/05 «Conferència Oscar Tusquets» (online)

Podeu seguir online la conferència d’Oscar Tusquets (Studi Per), guanyador del Premi FAD d’Arquitectura amb l’obra «Casa Rognoni» reflexionarà sobre el concepte d’interior i el canvi de paradigma de la vida a l’habitatge dels anys 70 i a l’actualitat. Una mirada a les seves actuacions innovadores als habitatges dels seus inicis vistos des del moment present.