Premis FAD 2021

ho

ARQUIN-FAD convoca anualment aquests premis: Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, Premis FAD de Pensament i Crítica i Premi FAD Internacional.

Els Premis FAD es van instituir l’any 1958 amb l’objectiu d’impulsar les corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en els nous camins i investigacions obertes respecte als llenguatges tradicionals.

Avui dia el compromís de fomentar els valors de l’arquitectura i l’interiorisme en la nostra realitat sociocultural continua vigent, i l’àmbit creatiu inicial s’ha ampliat al llarg dels últims anys per adequar els Premis a una realitat més complicada i voluble que mai.

Des de la seva primera edició al 1958, els Premis FAD han evolucionat ampliant el seu àmbit i la diversitat de les obres contemplades. Van començar premiant obres construïdes a la ciutat de Barcelona, àmbit que posteriorment es va ampliar a l’àrea metropolitana (1978), a tot el territori català (1987) i finalment (des del 1996) a la Península Ibèrica. Tanmateix, s’han seleccionat i premiat des de la seva instauració obres en la categoria d’arquitectura i d’interiorisme, i des de 1993 també obres d’espais exteriors (ciutat i paisatge), obres efímeres (intervencions efímeres) i a partir del 2006, publicacions de pensament i crítica arquitectònica. L’any 2013 es va instaurar el Premi FAD Internacional per a les obres construïdes a tot el món per estudis en seu central a la Península Ibèrica i les illes.