Premis FAD 2021

ho

ARQUIN-FAD convoca anualment aquests premis: Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, Premis FAD de Pensament i Crítica i Premi FAD Internacional.

Els Premis FAD es van instituir l’any 1958 amb l’objectiu d’impulsar les corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en els nous camins i investigacions obertes respecte als llenguatges tradicionals.

Avui dia el compromís de fomentar els valors de l’arquitectura i l’interiorisme en la nostra realitat sociocultural continua vigent, i l’àmbit creatiu inicial s’ha ampliat al llarg dels últims anys per adequar els Premis a una realitat més complicada i voluble que mai.

Des de la seva primera edició al 1958, els Premis FAD han evolucionat ampliant el seu àmbit i la diversitat de les obres contemplades. Van començar premiant obres construïdes a la ciutat de Barcelona, àmbit que posteriorment es va ampliar a l’àrea metropolitana (1978), a tot el territori català (1987) i finalment (des del 1996) a la Península Ibèrica. Tanmateix, s’han seleccionat i premiat des de la seva instauració obres en la categoria d’arquitectura i d’interiorisme, i des de 1993 també obres d’espais exteriors (ciutat i paisatge), obres efímeres (intervencions efímeres) i a partir del 2006, publicacions de pensament i crítica arquitectònica. L’any 2013 es va instaurar el Premi FAD Internacional per a les obres construïdes a tot el món per estudis en seu central a la Península Ibèrica i les illes.

A l’actualitat l’ARQUIN-FAD convoca anualment aquest premis:

Premis FAD d’Arquitectura i interiorisme que reuneix el més destacat de la producció arquitectònica peninsular desglossada en quatre categories: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.
Premi FAD de Pensament i Crítica que inclou tots els textos i publicacions, webs, blogs i altres medis relacionats amb la ciutat, el paisatge, l’arquitectura, l’interiorisme, etc., que hagin contribuït de forma significativa a fomentar el debat i la crítica, tan necessaris a la península Ibèrica per formular les bases de la nostra cultura.
Premi FAD Internacional que creen el marc necessari per a distingir i reconèixer l’arquitectura de qualitat projectada a la península Ibèrica i construïda en altres llocs del món. Podran optar-hi els estudis amb seu principal a Espanya i Portugal. Amb aquestes quatres categories: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

El jurat dels Premis, designat cada any per la Junta directiva de l’ARQUIN-FAD, està format per un ventall de professionals independents amb prestigi contrastat que representen els diferents sectors relacionats amb les diferents categories que es presenten. Aquest jurat declara del total d’obres presentades les obres finalistes i seleccionades, tot i que són només les finalistes les que opten a premi.

El jurat dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme viatja per la península ibèrica amb l’objectiu de visitar aquelles obres susceptibles de ser premiades, característica que fa únics aquests premis.

Premis FAD 2021:

-63 edició dels Premis FAD

El jurat 2021 està presidit per Fabrizio Barozzi i té com a vocals a Agnès Blanch, Daria de Seta, Manel Marín, Pedro Matos Gameiro i Rosa Rull.

*Joan March ha renunciat per incompatibilitat i l’ha substituït Manel Marín

-16 edició dels Premis FAD de Pensament i Crítica

El jurat dels Premis FAD de Pensament i Crítica està presidit per Jorge Torres i els vocals Susana Landrove i Joan Olona.

-8 edició dels Premis FAD Internacionals

El jurat dels Premis FAD Internacionals està presidit per Ricardo Bofill, amb Lucía Ferrater i Pau Sarquella com a vocals.

Convocatòria oberta fins el dimecres 27 de gener 2021.

Més informació a la web dels Premis FAD.