Estrena del documental «L’estat turístic»

ho

Culminació del projecte «Assaig General» organitzat durant el FADfest’17 on el tema de reflexió va ser la gestió del turisme i el seu estat a través del disseny.

«L’estat turístic» és un documental que vol ajudar a entendre en tota la seva complexitat el debat sobre el turisme a Barcelona i contribuir a discernir els prejudicis dels problemes, els avantatges dels inconvenients. Veïns, col·lectius, polítics, empresaris, experts, turistes, treballadors… tots tenen presència en aquest film que recull opinions, percepcions, posicionaments i dades objectives al voltant d’un fenomen que interpel·la a tothom. Perquè al cap i a la fi, tots som turistes i tots podem dir-hi alguna cosa.

La presentació d’aquest documental és la culminació del projecte «Assaig General» organitzat durant el FADfest’17 on el tema de reflexió va ser la gestió del turisme i el seu estat a través del disseny. Amb una durada d’uns 76 minuts, la peça que es projectarà inclou els següents testimonis: Andrés Antebi, Albert Arias, David Bravo, Ernest Cañada, Jordi William Carnes, Manel Casals, Irene Escorihuela, Beth Galí, Judith Gómez de la Lastra, Santiago Ibarra, Damián Martín, Ángel Mesado, Roger Pallarols, Saida Palou, Daniel Pardo, Gala Pin, Daniele Porretta, Ricard Robles, Marta Roigé, Dámaris Rojas, Janet Sanz, Alessandro Scarnato, Pepe Serra, Claret Serrahima, Joan Maria Soler, Roberto Tierz i Xavier Trias.

A banda de les entrevistes, el documental destaca per la personal direcció de fotografía, obra de Ramon Faura i Marc Castañé, amb travelings amb càmera lenta d’escenes de la Barcelona turística que no deixaran indiferents als espectadors.

Taula rodona

Després de la projecció, tindrà lloc una taula rodona amb Albert Arias, geògraf; Ethel Baraona, crítica, editora i comissària, cofundadora de dpr-barcelona; José A. Donaire, geògraf, professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona; Ramon Faura Coll, Dr. arquitecte, músic i professor, director del documental «L’estat turístic»; i Itziar González, arquitecta.