MODA-FAD Sustainable Challenge 2019

ho

Trenta estudiants repartits en sis equips utilitzaran la seva creativitat per transformar residus tèxtils en nous productes de valor amb marca pròpia.

2 dies intensius, 30 estudiants de disseny, 7 experts en moda i sostenibilitat, 150 kg de material tèxtil recuperat. Repartits en sis equips, els joves participants del MODA-FAD Sustainable Challenge utilitzaran la seva creativitat per transformar residus tèxtils en nous productes de valor amb marca pròpia.

L’upcycling, el reciclatge de fibres, la dignificació del residu, la innovació, la responsabilitat, el disseny i la creativitat seran algunes de les etiquetes d’aquest exercici creatiu, que es desenvoluparà en un context d’aprenentatge no formal en el qual es motivarà el treball transversal, interdisciplinari, sota un paradigma amb perspectiva de gènere i amb la finalitat de fomentar aprenentatges sobre un disseny sostenible, impulsant un benefici social.

Comissariat per Makeo (Roberto Piqueras i Eme Rock) en el marc de RE/-Barcelona Sustainable Fashion Global Event i sota la direcció d’experts en les diferents àrees que intervenen en la indústria de la moda, els estudiants de d’aquesta i d’altres disciplines del disseny seleccionats treballaran per desenvolupar nous productes realitzats a partir de residus tèxtils aportats per Roba Amiga.

El 29 de novembre tindrà lloc la gran marató de creació, oberta al públic que en vulgui seguir el procés, i l’endemà, dissabte 30, es podran veure els resultats en una exposició i una presentació pública dels projectes. Durant la jornada de creació, al matí comptarem amb una sessió brainstorming i a partir de les 15h sessió de producció, comunicació i preparació de l’exposició.

Els estudiants de disseny i moda que hi participen provenen de diferents escoles i centres universitaris, tant de Catalunya com d’altres indrets de la geografia espanyola: EADI Moda, EASD València, Elisava, Escola de la Dona, Escola Massana, Escuela Guerrero, ESDesign, ESDi, IED Barcelona, Institut Guindàvols, La Llotja, LCI Barcelona, Serra i Abella, Universidad Complutense de Madrid i la UPC.

Entre el consell d’experts que dirigirà la gran marató d’upcycling en moda hi trobem noms com Krizia Robustella (disseny), Victor von Schwarz (patronatge), Back to Eco (mercat i sostenibilitat) i Robert Thompson (Materfad). Instax serà la càmera oficial. Cada equip tindrà una càmera per fer fotografies del procés de creació. També disposaran de les noves impressores Instax Mini Link per imprimir fotos del mòbil que puguin fer servir com a part del procés creatiu.