Projecció de Womanhouse, de Johanna Demetrakas (1974)

ho

Documental històric sobre un dels esdeveniments culturals feministes més importants de la dècada dels setanta.

Coincidint amb el programa d’activitats «El gènere del disseny» i en el marc del cicle «Per amor a les arts», es projecta el documental Womanhouse, de Johanna Demetrakas, un film històric sobre un dels esdeveniments culturals feministes més importants de la dècada dels setanta.

La tardor de 1971, Judy Chicago i Miriam Schapiro, del California Institute for the Arts (CalArts), van llogar una casa i la van transformar en un projecte de pedagogia feminista. Durant sis setmanes, un grup de vint dones van estudiar i treballar dins d’aquesta casa, i en van transformar integralment cadascun dels espais i de les disset habitacions. Demetrakas va filmar les sessions de treball col·lectiu de la Womanhouse i va mostrar la transformació de la casa convertida en espai expositiu entre el 30 de gener i el 28 de febrer de 1972.

La pel·lícula serà presentada per Marta Vergonyós Cabratosa, artista visual, cineasta, activista feminista i directora de La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison)

Compra d’entrades