FAD Live! «Aporten: projectes per a un món millor»

ho

Descobreix tres projectes nominats als premis del FAD que aborden alguns dels reptes globals per al desenvolupament sostenible.

Tres projectes nominats als premis del FAD protagonitzen aquesta sessió per les seves aportacions a l’hora d’abordar alguns dels reptes globals per al desenvolupament sostenible.

 

Slowmov

Packaging compostable que utilitzant el marro de cafè aconsegueix ser 100% circular i biodegradable. Amb el mateix material també s’aconsegueix tinta de cafè per serigrafiar les bosses d’un sol ús. L’etiquetatge, que són adhesius autoimprimibles, també és el més sostenible possible amb paper reciclat de les tasses cafè per emportar i amb cola sense dissolvents. Núria Vila, dissenyadora gràfica i directora d’art, ens presentarà el projecte Slowmov, seleccionat als Premis ADG Laus 2020 en la categoria de disseny gràfic (unitat de pac/etiqueta i línia de pac).

 

Joan Casals Pañella

Refugi per a cap de setmana

El projecte d’Àgora Arquitectura, finalista dels Premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2020, pensa amb la prefabricació com a mesura per optimitzar recursos i revisar una praxis habitual associada a una auto-construcció poc sensible amb l’entorn.  La seva proposta mira l’entorn fix del lloc apropant-se a la seva materialitat, proposant un programa social d’acord a la seva ubicació particular i atenent a unes demandes de clima que amb la pròpia obra conviden a reduir primer la demanda energètica i després la despesa del consum energètic durant la vida útil de la construcció. Joan Casals, arquitecte i soci fundador de l’estudi, ens presentarà aquest encàrrec per construir un refugi que permeti gaudir del temps lliure.

 

Infinit Denim

Aquesta línia de moda adopta el nom del teixit amb què es confecciona, Infinit Denim, obtingut a partir del procés de reciclatge de texans i peces denim. La composició d’aquesta col·lecció posa a prova el poder de les tres R de l’ecologia, reduir, reutilitzar i reciclar, combinant materials reciclats amb fibres de producció orgànica a les quals s’hi apliquen els mínims compostos químics. També els botons i fins i tot les etiquetes estan fetes de materials reciclats. A més, els processos de fabricació són ecofriendly i es caracteritzen per un baix consum d’energia i aigua. Núria Nubiola, cofundadora de Back To Eco, empresa que hi ha darrera, ens presentarà aquest projecte seleccionats als Premis Delta de disseny industrial 2020 en la categoria de disseny per al cos.

 

Presenta i modera Núria Moliner.

Registre gratuït
Streaming youtube