Preserving diversity: Design & Artificial Intelligence

ho

Conferència sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial a l’ètica i la societat a càrrec del Dr. Ariel Guersenzvaig en el marc del World Industrial Design Day.

Darrerament la Intel·ligència Artificial s’ha convertit en un terme molt familiar i conegut per a tothom. Ja no és exclusiva dels àmbits de la informàtica o de les matemàtiques, sinó que actualment afecta gairebé totes les esferes de l’activitat humana: des del màrqueting fins a la gestió logística, l’atenció sanitària, l’educació, la política, l’art, l’oci o les aplicacions de la llei. D’una manera o d’una altra, els sistemes intel·ligents classifiquen, programen, planifiquen, prediuen i juguen un paper rellevant en els productes, sistemes, serveis i experiències. Degut a aquesta ubiqüitat és evident que la Intel·ligència Artificial impacta a les nostres vides, drets fonamentals i valors de les societats d’arreu del món, a més d’estar lligada, indiscutiblement, al disseny (industrial).

 

© Autor: Andy Kelly

A través d’aquesta conferència organitzada pel FAD i Elisava en el marc del World Industrial Design Day de la World Design Organitzation (WDO), el Dr. Guersenzvaig, investigador especialitzat en l’impacte ètic de la intel·ligència de les màquines en la societat, explicarà com la Intel·ligència Artificial pot representar una amenaça per la igualtat, la pluralitat i la diversitat. A més, donarà algunes pinzellades sobre què poden fer els dissenyadors i dissenyadores per tal d’anticipar i abordar aquest problema tan complex. Després de la conferència, els assistents tindran l’oportunitat de participar en un Q&A (torn de preguntes) per entrar en detall dels temes comentats. Presenta i modera Raffaella Perrone, vicepresidenta de l’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del FAD) & Co-Comissària de Design Beyond Technology.

 

La relació del Dr. Ariel Guersenzvaig amb el món del disseny es fa palesa en els més de vint anys dedicats al camp de l’experiència de l’usuari i el disseny de serveis, abans de virar la seva trajectòria professional cap a la investigació a temps complert. El treball acadèmic i les investigacions d’aquest professor d’Elisava s’han publicat en diferents plataformes com ara ACM Interactions, AI & Society, Journal of Design Research i IEEE Technology and Society Magazine. El seu estudi sobre l’impacte ètic del disseny a la societat el va dur a publicar el llibre «The Goods of Design: Professional Ethics for Designers» (Rowman & Littlefield, 2021).

La jornada es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la World Design Organization.