Convocatòria per a estudiants per participar al Sustainable Challenge’21

ho

Si ets estudiant de disseny, moda, comunicació o una altra disciplina relacionada, necessitem la teva creativitat per crear projectes de moda circular.

La indústria tèxtil és molt intensiva en energia i recursos, amb importants emissions de carboni i una alta dependència de la disponibilitat de recursos (el quart sector més alt per l’ús de matèries primeres primàries i aigua i el segon més alt per l’ús de la terra). Això no només exerceix pressió sobre els recursos del nostre planeta, sinó que també contribueix al canvi climàtic.

La simbiosi industrial, la temàtica d’enguany del Sustainable Challenge, encoratja les indústries a treballar juntes i intercanviar i aprofitar materials, energia, aigua, residus, logística, coneixement i altres recursos, cosa que augmenta la resiliència i els guanys econòmics al temps que redueix l’impacte ambiental i les despeses.

L’objectiu del «Sustainable Challenge’21. Industrial Symbiosis: A Booster to Circular Fashion» és que equips d’estudiants dissenyin productes o serveis del sector de la moda que tanquin el cercle, en els quals el disseny elimini el malbaratament i els materials no perdin valor mentre circulen en l’economia. Això significa dissenyar per a la durabilitat, la reutilització, la remanufactura i el reciclatge per mantenir els productes, components i materials en circulació en l’economia.

MODA-FAD, juntament amb el festival Design Manchester i el British Council, als quals s’afegeixen enguany el Polimi de Milà i la Nova Universidade de Lisboa, busca 48 estudiants d’escoles britàniques, espanyoles, portugueses i italianes per treballar en equips plurinacionals desenvolupant propostes. El projecte està dirigit a estudiants de qualsevol disciplina relacionada amb la indústria de la moda i el disseny: disseny de moda, patronatge, estilisme, fotografia, enginyeria, arquitectura, disseny de producte, disseny digital, disseny gràfic, direcció d’art, gestió de projectes, màrqueting, publicitat, disseny de retail, innovació, etc.

Aquesta tercera edició del Sustainable Challenge formarà part de la Barcelona Design Week (25-26 d’octubre) i del festival Design Manchester (19 de novembre) i culminarà amb una exposició dels resultats al Disseny Hub Barcelona que es podrà veure durant el mes de desembre.

El projecte està comissariat per Elizabeth Cardwell, estilista de moda i educadora a la Liverpool John Moores University, i Verónica Kuchinow, especialista en simbiosi industrial i en recursos eficients com a eina de negoci cap a l’economia circular.

Els participants treballaran en equips mixtes formats, cada un d’ells, per estudiants espanyols, britànics, italians i portuguesos. A més, comptaran amb tutors i experts reconeguts que els ajudaran a donar forma a les propostes a desenvolupar.

La convocatòria estarà oberta fins al 12 d’octubre i els equips seleccionats s’anunciaran el 15 d’octubre.

Bases (en anglès)
Participa!