Els socis del FAD que trobaràs al Design Market 2018

ho

També està disponible el llistat amb els més de 100 creadors actuals, nous talents i marques de disseny independent seleccionats enguany.

Després de l’èxit d’edicions anteriors, torna el mercat de referència per als amants del bon disseny. I per què en diem de referència? Per dos motius: la qualitat dels expositors que en formen part i el seu entorn privilegiat, el Disseny Hub Barcelona.

Realitzada per un comitè d’experts format per membres de les juntes directives de les cinc associacions del FAD, aquesta curada selecció d’expositors és el que converteix el Design Market en un mercat imprescindible per a tots aquells que busquen una proposta que s’allunyi del tradicional mercat de Nadal.

Si us acosteu els dies 14, 15 i 16 a la setena edició del nostre mercat, podreu trobar més de 100 creadors actuals, nous talents i marques de disseny independent per regalar o regalar-vos bon disseny aquestes festes. Des de moda, complements o joies, fins a objectes per a la llar i la persona, mobiliari o il·luminació, passant per productes d’artesania, obres d’art de sèrie limitada i elements gràfics i publicacions, entre altres.

A la web del projecte, podeu consultar el llistat d’expositors seleccionats enguany. I en aquest article, us expliquem quins són els 44 socis que estaran presents al Design Market 2018.

 

Socis de l’A-FAD

 

Adarbakar
Artesania
Web

És una marca artística que uneix ceràmica, fotografia i poesia, en un intent de crear bellesa i transmetre-la, mostrant la perfecció imperfecta de la naturalesa. Les peces d’aquesta col·lecció neixen del fang per transformar-se en recipients plens de poesia.

 

Amalia Vermell
Joieria
Web

Estudi format per dues joieres. Des del seu taller-botiga al barri de Gràcia, dissenyen i realitzen artesanalment totes les seves peces. Sempre tenen un concepte al darrere i la seva estètica és minimalista, però el color hi és molt present.

 

Berta Sumpsi
Joieria
Web

Disseny de joieria contemporània de caràcter minimalista. Entenent la joieria com un terreny de la cultura visual, Sumpsi dissenya i produeix de manera artesanal joies per comunicar.

 

Eva Blanes
Editorial
Web

Taller de llibres únics i edicions a mida, des de l’ofici, l’experiència i la proximitat. Planteja cada proposta de manera singular, donant forma i vida a totes les idees i projectes que li arriben a partir d’un procés creatiu, intel·lectual, personal i emotiu que es cuina a foc lent.

 

Felix Lozal – espai de creació
Mobiliari
Web

El seu treball es desenvolupa en l’àmbit de l’escultura, l’interiorisme i les instal·lacions efímeres amb fang. Apostar per aquest material ordinari i perible és la seva manera d’incitar a qüestionar-se si la importància de la peça està en l’objecte en si, en la seva aparença o en el material.

 

Isona Ten
Joieria
Web

Disseny de qualitat amb peces artesanals de producció limitada. El seu univers creatiu s’inspira en la naturalesa, l’entorn mediterrani i l’art. Jugant amb formes, volums i textures aconsegueix petites escultures. En definitiva, joies singulars i atemporals.

 

Kind of Cyan
Obres d’art de sèrie limitada
Web

Realitzen cianotípies, també conegudes com fotografies solars, combinant imatges del pop, història de l’art, natura i renders 3D. La seva intenció és recuperar i actualitzar una tècnica del segle XIX.

 

Laura Brichs Jewelry
Joieria
Web

Marca de joieria contemporània establerta a Barcelona que crea joies de línies simples i conceptuals en or i plata. Brichs compagina la seva professió d’arquitectura amb la dedicació al disseny de joies.

 

Lava Objects
Objectes per a la llar
IG

Lava és una marca d’objectes de disseny produïts de forma artesanal a Barcelona, utilitzant com a matèria primera el concret i pigments de color a través de processos de recerca propis.

 

Lucirmás
Artesania
Web

Estudi que s’ocupa de upcycling en vidre. Vaixelles, gots, llums… cada peça està realitzada a mà a través de processos artesanals enfocats a pràctiques sostenibles de baix impacte ambiental. Col·labora amb dissenyadors, interioristes i restaurants com el Celler de Can Roca.

 

Materia Rica
Joieria
Web

Viuen, senten i emocionem amb l’art. Per això, combinen l’ús de la tecnologia i l’artesania per crear joies i objectes que embelleixin el dia a dia. Amb ells pots trobar la teva pròpia fórmula per mostrar i expressar una mirada curiosa i atrevida davant la vida.

 

Mister Karton
Objectes per a la llar
Web

Passió, creativitat i energia positiva. Empresa amb seu a Barcelona especialitzada en productes de decoració de gran qualitat, ecològics i d’avantguarda. També fan projectes a mida, utilitzant el cartró com a matèria primera.

 

Pilar Marsà
Joieria
Web

Escultura feta joia. Emocions fetes joia. Transforma la bellesa i la força de les sensacions en peces úniques i irrepetibles, que s’elaboren amb pedres nobles, metalls preciosos i fustes insignes.

 

Poco ruido / muchas nueces
Joieria
Web

Aquest estudi amant de les nous – us recomanem llegir el seu manifest a la web!- crea art portable ideat, desenvolupat i heartmade a l’àrea de Barcelona.

 

Sama Genís Orriols
Obres d’art de sèrie limitada
Web

Artista que treballa el fang combinat amb vidre, ciment o espumes, buscant l’experimentació dins del món de la ceràmica contemporània. Cada una de les peces és única, feta a mà amb gres d’alta temperatura (1260º). S’inspira en la llum i el color del Mediterrani.

 

Sandra Llusà
Joieria
Web

Joies que capturen moments quotidians. La intimitat, el temps i la fugacitat són conceptes importants dins el seu univers; per això la lleugeresa és un aspecte clau, tant a nivell visual com de materials. Influenciada per l’escultura, les seves peces són volums que busquen senzillesa i naturalitat.

 

 

Socis de l’ADG-FAD

 

Bibu
Elements gràfics
Web

Marca especialitzada en el disseny, fabricació i comercialització de productes de decoració tèxtil, prints i complements de moda, que es caracteritzen pel seu toc gràfic, la combinació de colors vius i la utilització de formes geomètriques en les seves il·lustracions.

 

Ketterer Design
Joieria
Web

Estudi creatiu que realitza joies, accessoris de moda, il·lustracions i branding. Els seus referents? La cultura pop i la decoració postmoderna de la dècada dels 80 i 90.

 

P O M
Artesania
IG

Tot comença amb un tros de fusta. Una col·lecció estacional de rams de flors fets de fusta dissenyats en algun lloc salvatge per dissenyadors de Barcelona. Prenen d’inspiració la naturalesa per portar-la a casa.

 

Souvenir Singular
Objectes per a la llar
Web

Aposten pel disseny, pel contingut cultural i per dignificar el concepte de souvenir de la nostra ciutat, enxampant la iconografia turística perquè Barcelona és molt més que Gaudí i el Modernisme.

 

Sr. Bermúdez
Elements gràfics
Web

Els seus treballs, minimalistes, juguen amb la dualitat dels objectes i fan referència a reflexions personals, música, sèries o cinema. Idees que s’entrecreuen per donar lloc a cartells alternatius de pel·lícules o imatges carregades de força que transmeten algun pensament inspirador o evocador.

 

Studio Carreras
Obres d’art de sèrie limitada
Web

Estudi de disseny gràfic i art visual on el color, la geometria i la simplicitat s’uneixen per crear peces visuals potents i amb concepte.

 

Tom Edicions
Elements gràfics
Web

Cara B de l’estudi Mot. Realitzen projectes de disseny no subjectes a encàrrec previ que neixen de la inquietud d’explorar diferents àmbits i llenguatges del disseny gràfic, sempre partint de la conceptualització d’un tema o de l’interès per una àrea concreta.

 

Triggers Cards
Elements gràfics
Web

Alejandro Masferrer és la ment darrera aquesta eina d’ideació per creatius. Es tracta d’un joc de cartes amb preguntes del tipus “¿I si?” que ajuden a generar idees de manera efectiva i dinàmica. Les preguntes es plantegen de la manera més genèrica possible, adaptant-se a la majoria de problemes creatius

 

 

Socis de l’ADI-FAD

 

Aviv Shany
Artesania
Web

Els seus productes creuen els límits convencionals entre art i disseny, creant una disciplina anàrquica. El seu llenguatge genera un diàleg emocional i serè entre objecte i usuari. L’experimentació i la sorpresa són ingredients essencials en el seu treball.

 

Bea Malevich
Objectes per a la llar
Web

Creen, editen i distribueixen objectes inspirats en el art, la arquitectura i la creativitat. Objectes per a la llar, estris culinaris, weareables, libres, elements gràfics, etc.

 

Bussoga
Objectes per a la llar
Web

Diverses àrees d’interès que convergeixen: el disseny relacionat amb les matemàtiques, l’art mural i la ceràmica. La suma d’aquests conceptes dona com a resultat estampats enginyosos que a través de la ceràmica, es converteixen en murals, revestiments de paret o superfícies de taules.

 

Coco Books
Editorial
Web

Projecte editorial que pretén estimular la creativitat a través de les arts plàstiques, oferint un tipus de lectura molt personal. Cuiden al màxim l’estètica i la qualitat de les seves publicacions, ja que el contingut i aspecte visual són inseparables.

 

Indianes
Moda i complements
Web

Dissenyen i desenvolupen calçat que s’elabora amb materials naturals i ecològics, assegurant la comoditat de l’usuari i la suavitat del producte. La fabricació ètica, la transparència empresarial i la sostenibilitat ambiental són els seus pilars.

 

Melic, mètode cangur
Objectes per a les persones
Web

Creat per l’estudi «La mar de bé», aquest producte de disseny tèxtil neix amb l’objectiu de resoldre una problemàtica: la dificultat que tenen els bebès prematurs o de baix pes per sobreviure. Enguany va rebre un Delta d’Or als Premis ADI.

 

 

Socis de l’ARQUIN-FAD

 

Agustina Design Studio
Objectes per a la llar
Web

Estudi de disseny d’estampats, dissenyats i produïts localment. Les seves creacions es materialitzen en col·leccions pròpies de productes per a la llar i accessoris. També col·laboren en projectes d’interiorisme, subministrant papers de paret, teixits i altres superfícies estampables a mida i de marcada essència mediterrània.

 

Gustavo Gili
Editorial
Web

Editorial independent especialitzada en disseny, arquitectura, art, fotografia i moda. Amb les seves propostes aposten per apropar la cultura del disseny, l’art i la creativitat, sota el prisma de la revolució maker, a un públic ampli i interessat en el DIY.

 

 

Socis de MODA-FAD

 

Ana Tichy
Moda i complements
Web

Els dissenys d’Ana Tichy equilibren la complexitat i la simplicitat, cuidant el detall. Dissenys i estampats exclusius en col·laboració amb artistes. Producció local i sostenible.

 

Badass Prints
Moda i complements
Web

Marca de productes serigrafiats que treballa els conceptes de gènere, sexualitat i identitat. Funciona com a plataforma artística online i offline. El projecte creix amb col·laboracions amb altres creatives com il·lustradores i fotògrafes.

 

Beth&Bert
Moda i complements
Web

Fetes a mà a Barcelona, ofereixen peces que busquen establir un vincle amb l’usuari. Entre els seus objectius hi ha el de dissociar el gènere del disseny, trencar estereotips i no perpetuar convencionalismes. A més, també opten per la vida del producte a través de la creació de vincles emocionals, la qualitat dels materials i disseny modular que permeti la substitució de parts danyades.

 

Botón de Nácar
Joieria
Web

Creen joies contemporànies trobant la bellesa en la senzillesa. Busquen l’equilibri entre la bellesa i el confort, perquè les seves joies siguin part de la persona que les porta. Aposten per una marca artesana, sostenible i de Km0.

 

CarlotaOms
Moda i complements
Web

Elisabet Carlota i Elisenda Oms són les dissenyadores d’aquesta marca per a dona made in Barcelona. Les col·leccions estan formades per peces funcionals, atemporals i còmodes. Van obtenir el Premi Nacional al Disseny Emergent de la 080 Barcelona Fashion en dos edicions consecutives, 2015 i 2016.

 

Les Chausseurs Murri
Moda i complements
Web

El soci Lambert Perera va fundar amb Alex Saura aquesta marca de calçat masculí i femení l’any 2014. De fabricació i acabats fets a mà des de Mallorca i Itàlia, ara llencen una col·lecció de roba per a dona.

 

Little Champions
Moda i complements
Web

Marca made in Barcelona de productes per a fomentar l’autonomia de nenes i nens de 0 a 6 anys. Fan productes amb un disseny específic per ajudar als més petits a fer les rutines diàries sense l’ajuda del adult. Treballen amb tallers socials.

 

Matalafria Knitwear
Moda i complements
Web

Slowfashion fet a mà per a dones i homes. Moda sostenible i d’autor desenvolupada amb materials nobles i delicats: alpaca, llana merina i cotó Pima. Darrera aquesta marca hi ha Antonio Calderón i un equip de col·laboradors.

 

Nansa
Moda i complements
Web

Disseny de bosses funcionals i versàtils de curosos acabats i amb materials de qualitat i proximitat. La confecció es realitza a Barcelona. No utilitzen mai pell i procuren que la seva línia de disseny sobri es reconegui a primera vista.

 

Pau Esteve
Moda i complements
Web

Dissenya i produeix edicions limitades de peces que neixen de patrons rectilinis. A les seves mans, aquests adquireixen un toc únic. Amb la comoditat com a bandera, els seus dissenys sobris no renuncien a la sofisticació ni a la sensualitat. Les seves peces, tant per dones com per homes, s’adapten a la vida quotidiana.

 

PezPunto
Moda i complements
Web

Marca mediterrània de roba infantil per a nens de 3 a 16 anys dissenyada i confeccionada a mà a Barcelona. Realitza dues col·leccions d’edició limitada a l’any amb teixits naturals i, quan aquests ho permeten, es personalitzen tenyint amb tècniques de shibori. Juga amb la geometria per transformar patrons i el resultat són peces gens convencionals.

 

Prógono + Irene Carrera
Joieria
Web

Prógono Bags i la firma catalana de joieria contemporània Irene Carrera s’uneixen per presentar aquesta col·laboració. Es tracta de tres col·leccions de joies inspirades en jocs de taula com el Tangram i el Tres en ratlla. La funció original de cada joc està present i es pot jugar amb les peces a més de lluir-les.