Tres equips finalistes al concurs «El millor disseny de l’any»

Els equips que arriben a la fase final per dissenyar l’exposició són els formats per Anna & Eugeni Bach + Esiete, NAM Arq + Bildi i Sarquella Torres + Forma.

El concurs per dissenyar l’exposició «El millor disseny de l’any», organitzada pel FAD amb la col·laboració del Museu del Disseny, arriba a la fase final amb tres equips seleccionats per presentar una proposta. D’entre aquestes tres propostes en sortirà l’equip responsable del disseny, muntatge i campanya gràfica d’una mostra que és ja tot un clàssic per descobrir any rere any l’excel·lència creativa en totes les seves vessants.

D’un total de 18 candidatures inscrites durant la crida de portfolis, que fins el passat 12 de febrer buscava equips multidisciplinaris (existents o creats ad hoc) formats per professionals del disseny de l’espai i/o producte i del disseny gràfic i la comunicació visual, el jurat ha escollit els següents tàndems: Anna & Eugeni Bach + Esiete, NAM Arq + Bildi i Sarquella Torres + Forma.

 

Anna & Eugeni Bach + Esiete

Anna & Eugeni Bach és un estudi d’arquitectura que opera en un ampli espectre del disseny, des d’urbanisme i arquitectura fins al disseny d’interiors i d’objectes, sempre a través de la innovació i la investigació per optimitzar recursos i assegurar la millor síntesi de concepte, funcionalitat i bellesa. El seu treball es fonamenta en quatre branques: la professional, la docent, la investigació i l’activitat cultural. Entre els seus reconeixements destaquen el Premi FAD Internacional 2014, una nominació als Premis Mies van der Rohe 2015 i finalistes a la XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme 2018 i a la del 2016.

 

 

Esiete, creat per Javier Pereda, també director creatiu, amb Anna Solsona de directora d’art i de disseny, busca l’excel·lència en idees i execució. L’estudi assessora en l’estratègia de creació, rellançament o posicionament de marques, crea contingut que reforci el discurs i objectius dels seus clients, i genera experiències significatives per generar vincles amb les persones. Han estat guardonats amb premis nacionals i internacionals, com 6 Ors als ADG Laus i diferents mencions als ADCE Awards i els European Design Awards.

 

 

 

 

NAM Arq + Bildi

NAM Arq és un estudi d’arquitectura dedicat a tot tipus de projectes relacionats amb l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny d’interiors i l’arquitectura efímera, corrent amb què s’han especialitzat en els últims anys, sobretot en el disseny de muntatges expositius. Alguns dels seus treballs han rebut mencions i premis, com els Premis FAD i diferents biennals d’arquitectura. Actualment estan preparant una exposició sobre l’obra artística de l’artista valencià Josep Renau al Born Centre de Cultura i Memòria.

 

 

Fundat per Agnès Simon i Martí Ferré, Bildi ofereix la realització de projectes de comunicació visual, serveis de consultoria i direcció d’art. Connectant amb les emocions i cercant un disseny intemporal es centren en aportar valor als projectes dels clients. Les seves eines més valuoses: conceptes poderosos i l’austeritat formal. Els seus àmbits d’actuació són el cultural, l’institucional, el social i el comercial. L’estudi ha estat reconegut en diversos premis nacionals i internacionals com els D&AD, Red Dot, ADCE i ADG Laus, aquests últims amb tres Grand Laus el 2006, 2009 i 2015.

 

 

 

Sarquella Torres + Forma

Sarquella Torres és una oficina multidisciplinar i nòmada creada per Pau Sarquella i Carmen Torres. El 2014 Persiana Barcelona, una empresa de la qual en Pau és cofundador, treu al mercat la persiana tradicional reinventada arrel del concurs d’idees Racons Públics organitzat pel FAD. Obté el Premi Arquia Pròxima i un Delta de Plata el 2016. Des del 2015 han combinat la docència al programa internacional a INDA (International Program in Design and Architecture) de la Universitat Chulalongkorn amb la seva pràctica professional entre Bangkok i Banyoles.

 

 

 

Creat per Joel Lozano i Dani Navarro, a qui més tard s’uneix Josep Duran, Forma és un estudi de disseny gràfic i il·lustració de Barcelona. Col·laboren estretament amb Roger Pau, programador web, amb qui comparteixen projectes i espai de treball. Amb un llenguatge gràfic clar i directe, creen identitats visuals, il·lustracions, infografies, famílies d’icones, webs, aplicacions i direcció d’art. Aposten pel treball creatiu realitzat a partir de conceptes amb una idea sòlida que n’articuli els missatges i doni sentit a la part formal.

 

 

El proper 11 de març aquests tres equips finalistes hauran de presentar el projecte tècnic de la seva proposta davant un jurat format per Jeannette Altherr, dissenyadora industrial; Mònica Bonafonte, directora general del FAD; Stefano Colli, arquitecte i dissenyador; Àngela Cuenca, responsable d’exposicions del Museu del Disseny de Barcelona; Queralt Garriga, dra. arquitecta; Melcior Martí, artista plàstic i comissari; Quim Pintó, dissenyador gràfic; David Torrents, dissenyador gràfic; i Jordi Torrents, responsable de projectes del FAD.