FAD for good design

ho

Aquesta Barcelona Design Week volem parlar de bon disseny a partir de dos línies d’activitats, a les quals esperem que us hi sumeu.

Aquesta Barcelona Design Week volem parlar de bon disseny amb l’objectiu de compartir la vitalitat dels nostres professionals amb el món, impulsar el talent jove, reconèixer l’excel·lència creativa i fomentar la cultura del disseny.

Ho farem a partir de dos línies d’activitats, a les quals esperem que us hi sumeu: el programa «Good design is…» i els lliuraments dels premis organitzats per les associacions del FAD, que trobareu reunits en l’exposició «El millor disseny de l’any». Ens veiem del 12 al 20 de juny al Disseny Hub Barcelona!

 

«Good design is…»

Què és el bon disseny i quin ha de ser el seu rol davant els actuals desafiaments de la humanitat? Als anys 70, Dieter Rams, un dels dissenyadors més influents del segle XX, establia que:

1. El bon disseny és innovador.
2. El bon disseny fa útil un producte.
3. El bon disseny és estètic.
4. El bon disseny fa comprensible un producte.
5. El bon disseny no és intrusiu.
6. El bon disseny és honest.
7. El bon disseny és durador.
8. El bon disseny és minuciós fins a l’últim detall.
9. El bon disseny és respectuós amb el medi ambient.
10. El bon disseny és disseny en la seva mínima expressió.

Partint dels «10 principis del bon disseny» de Rams, que s’han demostrat atemporals i vàlids en qualsevol disciplina, us proposem prendre part d’una sèrie d’activitats, dirigides tant a professionals com a un públic més general, per reflexionar sobre aquests principis avui: un programa de conferències amb ponents de renom nacional i internacional, la projecció del documental «Rams» de Gary Hustwit i una jornada familiar comissariada per Domestic Data Streamers.

 

Good Design Is.... Talks FAD

 

«Good design is…» Talks

Aquest programa de conferències comptarà amb noms destacats com Feminist Internet, Lolo & Sosaku, Chris Lefteri, Lievore + Altherr Désile Park, Apparatu, Lacol, Curro Claret, Harquitectes, Tina Gorjanc, Zak Group, Deutsche & Japaner, Maria ke Fisherman o Anne Lacaton. A més, José Luis de Vicente serà el responsable de moderar uns espais de debat destinats a l’intercanvi d’experiències i opinions entre els ponents convidats.

Moda, disseny gràfic, publicitat, arquitectura, interiorisme, disseny de producte, art, artesania… totes les disciplines juntes en una jornada on es descobriran referents destacats del panorama nacional i internacional que ens explicaran els seus projectes, els principis i valors que segueixen en la seva pràctica professional i la seva visió personal sobre els principis del bon disseny de Rams, ja sigui per alineació o per contraposició a la visió original del dissenyador.

Tickets

 

Good Design Is... film screening Rams FAD

 

«Good design is…» Rams, projecció especial

Projecció especial del documental «Rams» de Gary Hustwit, director també de pel·lícules com Helvetica, Objectified i Urbanized, on va explorar l’impacte de la tipografia, el disseny industrial i la planificació urbana, respectivament. A Rams, Hustwit centra el focus en un imprescindible del disseny: Dieter Rams, un dels dissenyadors més influents del segle passat.

Tickets

 

Good Design Is... Jornada familiar FAD

 

«Good design is…» Jornada familiar

Si els «10 principis del bon disseny» han acomplert una funció, aquesta ha estat la pedagògica. Us atreviu a explorar-los? Poseu-los a prova en aquesta jornada de creació col·lectiva, comissariada per Domestic Data Streamers, on les famílies tindran l’ocasió reflexionar sobre els principis de Dieter Rams a través d’una experiència interactiva. Un espai on grans i petits podran experimentar al voltant del disseny i els objectes en un entorn creatiu.

Inscripció gratuïta

 

El millor disseny de l'any FAD

 

«El millor disseny de l’any» i els premis de les associacions

La mostra anual del FAD s’ha convertit en una visita ineludible si es vol entendre què està passant en el món del disseny, l’arquitectura, la moda i l’art avui, amb una curada selecció dels millors treballs de l’any passat.

L’exposició recull les obres finalistes i guanyadores dels premis organitzats per les associacions del FAD, alguns d’ells els més longeus i reconeguts en les seves disciplines: els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual d’ADG-FAD, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme d’ARQUIN-FAD, els Premis ArtsFAD a la creació i artística d’A-FAD, i els Premis MODA-FAD al disseny i la indústria de la moda, així com els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny, que també organitza ARQUIN-FAD.

L’exposició està formada per més de quatre-centes obres i projectes, tant de professionals com d’estudiants. La mostra, que enguany s’ha realitzat en col·laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona, es presenta avalada per la feina d’uns jurats formats per professionals de prestigi nacionals i internacionals que regeixen la seva selecció aplicant els més estrictes criteris d’excel·lència, innovació i originalitat en les seves decisions.

El tàndem d’arquitectes i grafistes Sarquella Torres + Forma és el nou equip responsable del disseny de muntatge i la campanya gràfica de la mostra.