10 raons per visitar «El millor disseny de l’any»

ho

Que no et faltin raons per visitar l’exposició de disseny més multidisciplinar i fresca de l’estiu. T’hi esperem!

1. Enlloc més podràs trobar concentrada l’obra d’artistes contemporanis com Luesma & Vega, Inés Schaikowski i Juan Manuel Benítez Grima, declarats guanyadors de la darrera edició dels Premis FAD d’art i artesania per un jurat amb professionals de l’art com la comissària (in)dependent Sonia Fernández Pan, la periodista especialitzada en art Maria Palau, l’artista Rosa Amorós, el comissari independent i teòric de l’art Martí Peran i l’historiador de l’art i conservador del MNAC Àlex Mitrani.

 

2. Veuràs les darreres tendències en disseny gràfic i comunicació visual i podràs agafar inspiració per a projectes propis, retrobar-te amb projectes coneguts i descobrir estudis de disseny que desconeixies. Si ets amant de la imatge en moviment, podràs visionar una àmplia selecció d’audiovisuals i triar entre noves categories, com videoclips i fashion films o audiovisuals per a marques, animació, motion, VFX i 3D.

 

3. Podràs desplaçar-te mentalment a espais arquitectònicament rellevants de tota la península Ibèrica i més enllà de les nostres fronteres a través de cada projecte seleccionat als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i, potser, agafar idees per escapades en contemplar algunes de les obres premiades, com el passeig marítim del Prat de Llobregat, Premi Ciutat i Paisatge 2019 o el Premi FAD Internacional a l’església New Bund District a Xangai, Xina.

 

4. Descobriràs a dissenyadors de moda emergents, l’objectiu dels quals no és només vestir el cos de manera estètica i confortable, sinó reduir l’empremta ecològica associada a la indústria, com és el cas del Premi Estudiants per la Sostenibilitat, atorgat a Mireia Panisello. Hi trobaràs també el millor en disseny d’indumentària, disseny de complements, estilisme i imatge, i comunicació visual en moda.

 

5. Si ets dels que gaudeixes revisitant els clàssics, podràs revisar l’obra d’una pionera de la imatge en moviment, Ana Zelich, premi Laus d’honor 2019. La seva figura és celebrada amb una secció que repassa les cinc etapes creatives de la dissenyadora, autora dels títols de crèdit de Plats Bruts: Animàtica, Zoptic, Canal+, Zeligstudio i Mediapro Exhibitions. Tot un viatge audiovisual per la història de la imatge en moviment i el branding televisiu des dels anys 80 fins a l’actualitat.

 

6. També per als amants dels clàssics, però en aquest cas de la moda, podràs gaudir d’una secció dedicada al dissenyador Pedro Rovira, un referent de la moda barcelonina durant els anys 60 i 70. Rovira, mostrava una especial predilecció per les línies pures, especialment en les peces de dia. Les seves creacions destaquen per la nitidesa de les línies i els jocs de color, per una bona construcció i una costura impecable.

 

7. Podràs protegir-te de la calor de l’estiu mentre navegues per les propostes de disseny més fresques del moment.

 

8. Entendràs com el FAD vetlla per la promoció del disseny en totes les seves disciplines i podràs observar com totes elles comparteixen uns valors comuns, com són la sostenibilitat, la innovació i l’experimentació.

 

9. Si et quedes amb ganes de més disseny, tindràs la possibilitat de visitar el Museu del Disseny, que té obertes quatre exposicions que repassen la història del disseny gràfic, la moda, el mobiliari i les arts decoratives. Enguany, la mostra «Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural», que recull 250 objectes representatius de les etapes més significatives del disseny industrial a Catalunya i Espanya, ha incorporat 36 noves peces, algunes d’elles guardonades amb els premis Delta de l’ADI-FAD. Celebrats cada dos anys, aquest 2019 no trobaràs les millor propostes en disseny de producte d’avui a «El millor disseny de l’any», però visitant la del museu podràs anar fent boca de cara al 2020, que no hi faltaran!

 

10. A més, el Museu del Disseny ofereix visites guiades d’una hora per a grups de fins a 20 persones. Es realitzen en català, castellà i anglès. Més informació i reserva aquí.