Nous cercadors d’ajuts per a indústries culturals i creatives

ho

Barcelona Activa, el CoNCA i el CCAM posen en marxa diferents plataformes per trobar solucions personalitzades als efectes negatius de la COVID-19.

En els darrers dies s’han posat en marxa tres plataformes online creades per ajudar a clarificar els diferents suports i recursos que les diferents administracions posen a l’abast d’autònoms, empreses i treballadors que estan patint els efectes negatius de la crisi causada per la COVID-19, una creada per Barcelona Activa, de l’Ajuntament de Barcelona, una altra pel CoNCA, de la Generalitat de Catalunya, i una tercera específica per artesans creada per la Federació d’Associacions d’Artesans d’Oficis de Catalunya amb la col·laboració d’Artesania Catalunya (CCAM – Generalitat de Catalunya).  Us les expliquem per tal que trieu la més adient per als vostres interessos.

 

Cercador de Barcelona Activa

Barcelona Activa ha posat en marxa un cercador pràctic i intuïtiu on trobaràs tots els ajuts i recursos posats en marxa per les diferents institucions públiques per a autònoms i autònomes, empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores per fer front a les dificultats econòmiques sorgides per l’efecte de la COVID-19.

 

 

A més, des de Barcelona Activa han habilitat un call center on t’atendran i et derivaran als recursos i entitats que et puguin ajudar, al telèfon 900 533 175 de 9 a 18 h, de dilluns a divendres.

 

Canal d’emergència cultural del CoNCA

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un canal d’emergència per al sector cultural català, nascut de la preocupació per les dificultats que han d’afrontar els diferents agents del teixit cultural del país davant la situació d’emergència pel coronavirus. Es tracta d’un servei d’acompanyament personalitzat i vol donar suport a estructures associatives o gremials del sector cultural que no disposin de recursos per resoldre consultes.

 

 

En aquest canal es poden fer consultes o peticions relatives als àmbits següents: laboral, fiscal, professional, societari, programació i contractació pública, i ajuts i subvencions públiques, entre altres. Per utilitzar-ho, cal emplenar el Qüestionari per consultes i peticions.

 

Servei de consulta i assessorament personalitzat per a artesans/es

Per altra banda, la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya, amb la col·laboració d’Artesania Catalunya (CCAM-Generalitat de Catalunya) posa en marxa un servei de consulta i assessorament personalitzat especialitzat en empreses, autònoms i autònomes artesanes. Es tracta d’un servei obert on es poden plantejar les preguntes, consultes o dubtes que es vulguin escrivint un e-mail a faaocatalunya@gmail.com. El compromís és respondre abans de 24 hores les vostres qüestions, sempre amb la intenció de resoldre, de manera efectiva, parcial o totalment, els vostres dubtes.

 

 

Aquest servei va adreçat només a artesans professionals que estiguin federats o tinguin atorgat el carnet d’artesà que concedeix Artesania Catalunya (CCAM-Generalitat de Catalunya).