“Cada peça de comunicació esdevé una pàgina i, per tant, la campanya en si mateixa un llibre”

ho

Entrevistem a Paula López-Nuño, la dissenyadora de la campanya gràfica de l’Assemblea de sòcies i socis del FAD 2021 i guanyadora de l’ADG Laus Young Talent de l’any passat.

Parlem amb Paula López-Nuño, la jove dissenyadora membre de l’ADG-FAD a qui s’ha encarregat la campanya gràfica de l’Assemblea general de sòcies i socis del FAD 2021, que tindrà lloc el pròxim 22 d’abril. Una proposta on el llibre esdevé l’eix vertebrador per la data escollida, ja que es celebra durant la vigília de Sant Jordi, i per altres raons que entendreu en el seu moment. Codis editorials, il·lustració i altres recursos que serveixen de fil conductor i la fan propera.

La Paula va ser guanyadora del premi ADG Laus Young Talent l’any passat. També ha rebut el premi de Plata de l’European Student of the Year dels ADCE Awards, entre altres guardons.

 

 

Com has volgut enfocar la solució creativa de la campanya gràfica de l’Assemblea?

En homenatge al poeta i arquitecte que rep la Medalla del FAD enguany, que es revelarà properament, i tenint en compte la data de celebració de l’Assemblea, que és el dia abans de Sant Jordi, des de l’associació es va decidir que l’eix vertebrador de la campanya seria el llibre. La meva proposta, en l’àmbit conceptual, va ser que cada peça de comunicació esdevingués una pàgina i, per tant, la campanya un llibre en si mateixa. En l’àmbit formal, vaig utilitzar codis editorials que m’apropaven al concepte i la il·lustració per destacar les figures de Ronan Bouroullec, autor de l’Obra Gràfica d’enguany, Júlia Esqué, la sòcia d’ADI-FAD que brindarà la Copa del FAD, i la Medalla del FAD, donant un caràcter proper a l’Assemblea.

 

 

A banda del disseny gràfic, veiem que també t’interessa la il·lustració. Quina part t’agrada més d’aquest encàrrec en què es combina disseny, concepte i il·lustració?

La il·lustració és una eina que faig servir quan crec que pot ajudar a comunicar. D’aquest encàrrec el que més he gaudit ha estat derivar la temàtica decidida, el llibre, a un concepte, la seriació, i que aquesta derivació pogués servir de fil conductor per comunicar la jornada de l’Assemblea a les sòcies i els socis del FAD.

 

 

L’any passat vas guanyar l’ADG Laus Young Talent. Ens podries explicar breument aquest projecte i què va significar per a tu rebre’l?

El projecte és «The Tragic Tension Between the Complexity of Desire and the Simplicity of Social Norms» i va ser el meu treball de fi de grau. El tema que tracta és la monogàmia i la proposta formal és una instal·lació composta per un tapís de dues peces i una publicació editorial.

 

 

El projecte combina diverses tècniques i té dues funcions principals. La primera és compilar informació de diverses fonts i reunir-la al llibre per tal de comunicar el tema amb profusió i des de múltiples perspectives. Hi ha vocabulari relacionat, cites controvertides, literatura sobre l’adulteri, definicions de termes, la història de la monogàmia, assajos i papers. La segona funció és despertar l’interès sobre el tema per poder parlar-ne mitjançant una peça més visual i pregnant, que en aquest cas és el tapís.

Rebre el Young Talent m’ha fet sentir molt agraïda i per mi és una manera dolça de tancar quatre anys de carrera que han estat molt feliços.

 

 

Quina especialitat del teu sector és la que més t’agrada?

Dins del disseny gràfic m’agrada l’editorial, la tipografia i la identitat. No obstant això, la innovació i la recerca són els àmbits que més m’interessen i l’especialitat hi queda difuminada a favor del que s’investiga. L’any passat vaig finalitzar el meu Màster en Dades i Disseny i ara estic aprenent sobre la relació entre el disseny i la intel·ligència artificial.

 

Ens recomanes un llibre de l’àmbit creatiu? I una llibreria?

La publicació «User Friendly: How the Hidden Rules of Design are Changing the Way We Work, Live, and Play» de Cliff Kuang i Robert Fabricant, que explica amb molt de detall la relació entre disseny i tecnologia i la importància de dissenyar-la, així com la Llibreria Sant Jordi, que sempre és plena de bones recomanacions.

 

Si vols conèixer una mica més el perfil d’aquesta jove dissenyadora, llegeix el «5 Coses: Paula López-Nuño» que l’ADG-FAD va publicar recentment a la seva web. En aquesta peça la Paula ens acosta als recursos impresos, audiovisuals, digitals i als professionals del disseny i de la dansa que més l’inspiren.