La programació de l’A-FAD durant la tardor

ho

L’associació presenta la programació d’activitats centrades en diferents disciplines artístiques, incloent per primera vegada la fotografia i l’art urbà.

L’Associació d’Artistes i Artesans del FAD treballem per a dur diferents expressions de l’art en els sectors del disseny i la creativitat, reivindicant la seva especificitat dins un àmbit tan transversal i interdisciplinari. És per això que l’associació vol acostar el públic a noves expressions a través de diferents obres, peces i projectes que apliquen formats, materials i tècniques ben diverses. S’ha plantejat un complet programa d’activitats durant els mesos de setembre a novembre per a tots els gustos.

 

Art Photo Bcn. Novena edició del festival i fira de fotografia
Setembre
Espai F de l’edifici Disseny Hub Barcelona

Després de dues edicions en un format reduït, aquest any torna l’esdeveniment que acosta el públic general a les peces de fotografia en un ambient distès i proper. Per primera vegada la fira comptarà amb el comissionat de Vicenç Boned, qui treballarà en format d’un sol projecte per expositor, estudiant cada proposta i la seva idoneïtat per a oferir una panoràmica de la situació en què es troba el mitjà fotogràfic.

Es celebrarà la fira de comercialització d’obres fotogràfiques a l’Espai F del Disseny Hub Barcelona en una activitat que compta amb la col·laboració de l’A-FAD.

 

XXVII Premis Internacionals de Joieria Contemporània ENJOIA’T
Setembre – octubre
Espai C de l’edifici Disseny Hub Barcelona

L’exposició dels guardons de joieria contemporània artística presenta les propostes més transgressores a nivell mundial. La 27a edició arriba sent un punt de trobada indispensable per a professionals i estudiants del sector.

Els guardons donen visibilitat a totes aquestes propostes a través de l’exposició de les joies seleccionades pel jurat, format per cinc professionals del sector, que representen la millor creació joiera dels darrers mesos. Les 26 peces seleccionades, en categoria Professional i Estudiant, representen un total de 10 països: Alemanya, Canadà, Corea, Espanya, Estats Units, Holanda, Irlanda, Itàlia, Japó i Xile.

L’espai ubicat a la planta -1 acollirà l’exposició de les peces seleccionades i guanyadores fins a finals d’octubre. Cal destacar que la majoria de les peces exposades es posaran a la venda en un format efímer a la plataforma mundialment reconeguda Hannah Gallery by Klimt02 per a ser adquirides durant un temps limitat.

A mitjans del mes d’octubre es donaran a conèixer les peces guanyadores d’aquest any, que podran endur-se més premis que mai gràcies a la col·laboració de Joya i Alliages.

 

IV Crafts NOW. Festival d’artesania i innovació
Novembre
Espai F i Auditori de l’edifici Disseny Hub Barcelona

Festival d’artesania i innovació organitzat per Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i comissariat per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD). Reflexionarem al voltant de l’artesania i la innovació en la pràctica artesana, i com conviu transversalment amb els processos creatius de diferents disciplines.

Debatrem a partir de les experiències de professionals de l’artesania i el disseny, a través de les seves ponències, masterclasses i demostracions pràctiques.

Properament s’anunciarà el programa complet de la quarta edició del festival.

 

Volta. Cicle de creativitat urbana
Novembre
Auditori i exterior de l’edifici Disseny Hub Barcelona

El projecte promou, impulsa i difon la feina d’artistes locals que creen les seves obres en contextos urbans, oferint una nova manera d’apropar-se al públic i interactuar amb la ciutat. L’activitat compta amb la participació de l’A-FAD, Fundación Contorno Urbano i el Disseny Hub Barcelona.

La proposta inclou tres activitats: primerament un seguit d’intervencions artístiques efímeres realitzades a l’espai urbà que envolta l’edifici Disseny Hub Barcelona, de la mà de tres artistes que ens acostaran les diferents maneres d’intervenir els espais comuns a través del stencil, el paste up, instal·lacions, urban knitting, entre d’altres; en segon lloc es programaran tallers sobre art i territori, amb especial èmfasi en les pràctiques artístiques d’intervenció a l’entorn públic; i en tercer lloc, el cicle finalitzarà amb la presentació de les obres efímeres i un debat amb ponents del sector professional que parlaran sobre com la ciutat pot ser l’ecosistema per al creador urbà, quins models de relació entre institucions dins el sector existeixen, i quin paper té la ciutadania.

 

Publiquem periòdicament tota la informació i activitats de l’A-FAD a les xarxes socials i a la nostra newsletter. Segueix-nos!