Sustainable Challenge

ho

Iniciativa que vol replantejar el futur del sector de la moda des del punt de vista de la sostenibilitat.

El Sustainable Challenge és un projecte anual inspirat en el compromís de crear solucions que facin sostenible la indústria de la moda i siguin aplicables a altres sectors. És un projecte que compleix amb els requisits dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

El projecte es subscriu a la visió que el desenvolupament sostenible ha d’ocórrer en tres àrees simultàniament: social, ambiental i econòmica. Si falla en algun d’aquests aspectes, no es pot definir com a sostenible. Aquesta visió és la base de la triple agenda del Sustainable Challenge: l’ambiental, que abasta la nostra interacció amb la natura; la social, on el focus està en oferir a les persones l’oportunitat de cobrir les seves necessitats bàsiques, un sentit de vàlua i la protecció dels seus drets, i l’econòmica, on es busca un equilibri entre la satisfacció de les necessitats econòmiques i la preservació de la planeta per a les generacions futures. Cada edició de Sustainable Challenge es basa en els fonaments d’aquesta agenda.

La tercera edició de Sustainable Challenge té lloc en 2021 amb el lema «Simbiosi industrial, un impuls a la moda circular». En aquesta edició, 48 estudiants de disseny de diferents disciplines de tot Espanya, Regne Unit, Itàlia i Portugal, assessorats per experts relacionats amb la indústria de la moda, treballaran en grups mixtos i heterogenis per dissenyar productes o serveis del sector de la moda que tanquin el cercle, en què el disseny elimini el malbaratament i els materials no perdin valor mentre circulen per l’economia.

La tercera edició de l’Sustainable Challenge està comissariada per Elizabeth Cardwell, estilista de moda i educadora en la Liverpool John Moores University, i Verónica Kuchinow, especialista en simbiosi industrial i en recursos eficients com a eina de negoci cap a l’economia circular.

 

Bases