Tallers Oberts Bcn

ho

Jornades de portes obertes d’espais creatius organitzades per l’A-FAD on la ciutadania s’endinsa en el món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny de la mà dels propis artistes, artesans i artesanes.

L’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) organitza la 30a edició del projecte Tallers Oberts Bcn, la gran cita de les ciutats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat amb els i les professionals de l’art, l’artesania, el disseny i la creativitat.

L’activitat té lloc gràcies a la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Portes obertes i programa d’activitats.

Des de l’any 1993 Tallers Oberts Bcn ofereix a totes aquelles persones que treballen amb la creativitat en l’art, l’artesania i el disseny que tenen un espai de treball a Barcelona o a l’Hospitalet la possibilitat d’ensenyar la seva feina a la ciutadania dins l’espai on té lloc el procés creatiu: al taller.

Cada any hi participen una diversitat d’espais de creació i tallers que fan evident la gran representativitat del sector al nostre territori. Tallers individuals, espais de treball compartits, escoles d’arts i oficis, empreses privades, laboratoris de creació, associacions, museus, galeries d’art, etc. Es tracta d’una ocasió única per a totes aquelles persones que volen descobrir el talent creatiu que ens envolta.

A més, Tallers Oberts Bcn es complementa amb un extens programa d’activitats que tenen lloc als mateixos tallers i espais de creació participants en les jornades. Les persones que els visiten tenen l’oportunitat de provar i experimentar els processos creatius de primera mà a través de propostes tan variades com ara workshops, conferències, tallers i demostracions, entre d’altres. Aquestes activitats responen a la voluntat d’acostar l’art, l’artesania i el disseny al públic professional, a totes aquelles persones que s’hi volen iniciar i també a les famílies.

La revista dels tallers i espais de creació.

Cada any l’A-FAD elabora una publicació on es recullen els espais i tallers participants en el projecte. Coincidint amb la 30a edició de Tallers Oberts Bcn s’amplia la publicació amb 30.000 unitats distribuïdes juntament amb la revista TimeOut Barcelona.

A la publicació hi apareixen llistats tots els tallers i espais participants. Les propostes destacades compten amb una fitxa desenvolupada amb text i imatge de l’espai en qüestió, a més de les activitats que es proposin. Aquesta publicació vol ser un document de referència on sempre es pugui consultar informació sobre l’art, l’artesania, el disseny i el talent de proximitat.

La web de Tallers Oberts Bcn.

Per a aquelles persones que prefereixin l’entorn digital, la web del projecte s’actualitza anualment amb tots els espais i tallers que participen en la convocatòria més recent. La pàgina web es converteix així en una referència per consultar en qualsevol moment tot l’entramat creatiu de Barcelona i l’Hospitalet que donen suport any rere any al projecte.

A part dels espais participants, la web és la gran referència per consultar tota la programació d’activitats de la 30a edició de Tallers Oberts Bcn, omplint el cap de setmana del 10, 11 i 12 de novembre de 2023 ple de propostes creatives.