Light<>Made viatja a Madrid

ho

Després de la seva inauguració a Architect@Work Barcelona, aquesta exposició viatja a la segona edició de la fira d’arquitectes i interioristes a Madrid.

T’imagines façanes adaptatives que simulin moviment i modifiquin la percepció de la forma en funció de la llum? Es poden dissenyar superfícies 3D que esculpeixin la llum modificant la percepció d’imatges a l’espai? ¿Es convertiran els nostres edificis en camaleons adaptant el color al seu entorn? ¿Podran emmagatzemar llum i energia i alliberar-los només quan sigui necessari?

Materfad va inaugurar aquesta exposició sobre les complexes interaccions entre llum, matèria i espai a Architect@Work Barcelona. Ara viatja a Madrid. Els visitants de Light <> Made podran descobrir nous materials que permeten noves formes de percebre la forma, la textura, el color, la transparència i el contingut per generar noves oportunitats en l’expressió arquitectònica. I podran fer-ho de manera interactiva, utilitzant fonts de llum mòbils per explorar les mostres i instal·lacions seleccionades i experimentar dinàmicament diferents fenòmens.

 

La matèria sense llum és invisible, la llum sense matèria és intangible

La forma en què percebem l’espai està fortament afectada per les relacions interdependents de llum i matèria. No hi ha res que l’ull humà pugui percebre fins que tots dos s’uneixen. La llum delimita la forma i ressalta i contrasta la matèria; de manera que afecta tant a les seves característiques percebudes com a les de l’espai construït.

En l’era actual de la digitalització accelerada, on les emocions, les interaccions socials i les experiències es tornen cada vegada més immaterials, Light <> Made proposa una reavaluació de les qualitats que sorgeixen del diàleg entre el visible i el tangible. Són aquestes qualitats les que diferencien el físic d’un espai construït del digital, amb una rellevància persistent en la pròxima era de l’experiència virtual.

L’exposició s’articula al voltant de quatre possibles fenòmens interactius entre la llum i la matèria, que faciliten canvis específics en el caràcter d’un espai:

1. Reflexió i percepció
2. Absorció i mutació
3. Transmissió i revelació
4. Emissió i augment

Light <> Made és una exposició de Materfad comissariada i produïda conjuntament amb l’IAAC Digital Matter, una divisió d’investigació de disseny i fabricació de l’Advanced Architecture Group de l’IAAC. Es podrà veure els dies 29 i 30 de maig a Architect@Work Madrid.

 

Sobre Architect@Work

Aquest esdeveniment dirigit a arquitectes i interioristes introdueix en cada edició més de 200 tècniques i productes innovadors de fabricants i distribuïdors exclusius. L’espai es distribueix en petites unitats modulars on es presenten de manera creativa i estètica totes les novetats seleccionades. L’oferta del saló es complementa amb un seguit d’activitats paral·leles, com seminaris, exposicions i altres formats que fomenten les trobades i reunions dels assistents. Aquest any, el tema central és «Light and Architecture».

Accedeix gratis amb el codi 932