Convocatòria per a estudiants del Sustainable Challenge ’22

ho

Sota el títol de «Moda per la diversitat dels cossos», els estudiants participaran en una marató de creació de moda que tindrà lloc del 10 al 12 de novembre al Disseny Hub.

El Sustainable Challenge és un projecte anual compromès amb la generació de coneixement i propostes a favor de la sostenibilitat de la indústria de la moda.

Sota el títol «Moda per la diversitat de cossos», en el context d’una marató de creació, 30 estudiants de moda d’Espanya i del Regne Unit tindran el repte de dissenyar contemplant la diversitat corporal, amb el suport d’experts i mentors del sector. Perquè les peces de vestir s’han d’adaptar a tots els cossos i no al revés, promovent la moda com a eina facilitadora de la inclusió social.

La marató de creació de moda tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de novembre al Disseny Hub Barcelona. Els estudiants espanyols i britànics estan convidats a presentar la sol·licitud en línia abans del diumenge 9 d’octubre de 2022 i explicar-nos les seves motivacions per participar al challenge d’enguany.

 

En què consisteix el repte?

El repte consisteix en crear empatia amb les necessitats de col·lectius amb realitats físiques diferents i d’aportar autonomia per a tothom com a dret en si mateix i generador d’autoestima; consisteix en aconseguir que independentment de la teva estatura o volum, puguis entrar en una botiga amb la tranquilitat de saber que hi trobaras la teva talla; que la roba tingui les mínimes costures possibles i estigui feta amb teixits que evitin les llagues de pressió; que et puguis vestir a tu mateixa i que les dificultats físiques que apareixen amb l’edat no siguin un impediment; que puguis accedir a roba que et faci més fàcil vestir-te quan utilitzes cadira de rodes; que puguis aconseguir posar-te i treure fàcilment la roba quan tens una o dues pròtesis; que puguis obrir o tancar la cremallera d’un abric quan tens un sol braç; o que puguis combinar-te un outfit quan tens una discapacitat visual com la ceguesa o el daltonisme.

Al Sustainable Challenge ‘22 tenim el repte d’atendre aquestes i tantes altres necessitats relacionades amb la diversitat de cossos que afronten milions de persones en el seu dia a dia arreu del món. Perquè atendre la diversitat, ens enriqueix com a societat. I fer-ho des d’un estil diferenciador, al dia de les tendències més actuals perquè la comoditat no està barallada amb l’estètica.

 

El Sustainable Challenge ’22 és un projecte organitzat per MODA-FAD i Design Manchester, promogut per l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub Barcelona, i finançat per les beques de col·laboració internacional del British Council, que donen suport a organitzacions del Regne Unit i d’altres països en la col·laboració en projectes artístics internacionals.

 

Bases de participació
Inscriu-t’hi ara!