MODA-FAD Sustainable Challenge 2019

ho

Programa anual de MODA-FAD que en l’edició de 2019 aborda l’oportunitat de transformar residus tèxtils en nous productes de valor a través del disseny i la creativitat.

El MODA-FAD Sustainable Challenge és un programa anual del FAD (Foment de les Arts i del Disseny) que en l’edició de 2019 aborda l’oportunitat de transformar residus tèxtils en nous productes de valor a través del disseny i la creativitat.

Durant dos dies, estudiants de diferents disciplines del disseny, sota la direcció d’experts en les diferents àrees que intervenen en la indústria de la moda, treballaran en grups desenvolupant noves marques i els corresponents productes a partir dels residus tèxtils.

Del treball amb les tipologies de residus tèxtils més habituals aportats per Roba Amiga, sorgiran noves peces i les seves corresponents marques que compartiran entre elles la capacitat de replicabilitat com a estratègia. Aquests treballs seran difosos en diferents canals i mitjans de comunicació per demostrar a la pròpia indústria i als consumidors que l’upcycling és una línia de treball fonamental per a una major sostenibilitat del sector de la moda.

L’Upcycling, el reciclatge de fibres, la dignificació del residu, la innovació, la responsabilitat, el disseny i la creativitat seran alguns dels tags d’aquest exercici creatiu, que es desenvoluparà en un context d’aprenentatge no formal en el qual es motivarà el treball transversal, interdisciplinari, sota un paradigma amb perspectiva de gènere i amb la finalitat de fomentar aprenentatges sobre un disseny sostenible, impulsant un benefici social.

 

Compromís i alineació del projecte amb el desenvolupament sostenible

El MODA-FAD Sustainable Challenge parteix del compromís del FAD de treballar per aportar solucions a favor de la sostenibilitat de la indústria de la moda. En aquest sentit, el projecte està alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’ONU i n’aborda directament quatre:

(9) Indústria, innovació i infraestructures
(11) Ciutats i comunitats sostenibles
(12) Producció i consum responsable
(13) Mesures urgents per combatre el canvi climàtic