Mazda
FAD. Foment de les Arts i del Disseny

Out of Metrics és un cicle d’actes comissariat pel FAD per descobrir el treball de dissenyadors i arquitectes internacionals que treballen en les interseccions del disseny, la tecnologia i l’entorn. Professionals que s’han guanyat el reconeixement internacional posant el focus en les relacions del disseny amb les persones, sigui en el terreny de l’especulació, valent-se de la crítica al sistema o treballant colze a colze amb la comunitat.

Assemble és un col·lectiu ubicat a Londres que treballa en l’àmbit de l’art, l’arquitectura i el disseny. El seu mètode de treball aborda la típica desconnexió entre el públic i el procés pel qual es construeixen els llocs, i dóna suport a una pràctica laboral interdependent i col·laborativa amb el públic com a participant actiu.

Presenta i entrevista: Ethel Baraona Pohl

Lara Torres és dissenyadora de moda experimental. Des d’un punt de vista teòric, artístic i d’investigació, aplica la tecnologia a la moda explorant com els materials poden transformar-se o desaparèixer. Desenvolupa roba temporal i busca la funció de la roba a la moda, la relació entre roba i identitat i entre roba i memòria.

Presenta i entrevista: Oscar Tomico

Adbusters és una xarxa global d’artistes, escriptors, músics, dissenyadors, poetes, filòsofs i punks que intenten transformar l’actual ordre mundial. La revista Adbusters, debat i documenta l’erosió dels entorns físics i culturals causats pel consumisme. Utilitzen el disseny i la creativitat per rebatre narratives i facilitar una perspectiva crítica, literària i activista.

Presenta i entrevista: Jaron Rowan

Anthony Dunne i Fiona Raby, des de la seva filosofia del disseny, exploren les coses que existeixen entre la realitat i la ficció. Utilitzen el disseny com un mitjà per estimular la discussió i el debat entre els dissenyadors, la indústria i el públic sobre les implicacions socials, culturals i ètiques de les tecnologies existents i emergents.

Presenta i entrevista: Ramon Sangüesa


col·lec x, plataforma interuniversitària de l’estudi d’experiències humanes col·lec, desenvoluparà a partir del treball realitzat per estudiants dels diferents centres i universitats de disseny, instal·lacions relacionades amb cada xerrada del cicle Out of Metrics.