V Edició d’Arqu[in]Film, Mostra de Cinema d’Arquitectura

ho

Nova edició de l’Arqu[in]Film enmarcada dintre de la Setmana d’Arquitectura 2019 que es celebrarà a Barcelona.

Arquinfad i la Filmoteca de Catalunya reprenem la col·laboració amb una nova edició de l’Arqu[in]Film que tindrà lloc del 9 al 12 de maig, comissariada per Martin Garber (Ojo Cónico) i dintre de la programació de la Setmana d’Arquitectura 2019 que es celebrarà a Barcelona del 9 al 19 de maig.

Amb la 5a edició de Arqu[in]Film, la mostra de Cinema d’Arquitectura de Barcelona, ​​pretenem seguir contribuint al debat arquitectònic i urbanístic a la ciutat. La gran afluència de públic de les passades edicions consolida la mostra com una cita ineludible tant dins el panorama nacional com internacional per a tot aquell interessat en l’arquitectura, l’urbanisme, i la transformació del medi físic per l’ésser humà.

 

El camp no pot esperar

 «El fet que el 50% de la població global visqui actualment en una ciutat ha esdevingut l’excusa per ignorar el medi rural.»

Rem Koolhaas¹

L’automatització de la indústria agropecuària, la transformació d’entorns rurals en espais d’oci per a l’habitant urbà, l’acaparament de terres, l’èxode passat i futur de les poblacions rurals, la modificació del paisatge, entre d’altres, han generat i generaran dràstiques alteracions en l’equilibri planetari amb conseqüències econòmiques, mediambientals, socials i polítiques determinants. Si bé aquestes transformacions produïdes al medi urbà són profusament estudiades, potser les que s’esdevenen al medi rural passen més inadvertides.

Amb la cinquena edició d’Arqu[in]Film volem centrar-nos en documentals que retraten aquesta relació entre realitats rurals i urbanes, i ho fem aproximant-nos a figures de l’arquitectura de rellevància internacional que treballen en entorns rurals, apropant-nos a processos d’urbanització de zones rurals o periurbanes, o a agents culturals el medi dels quals és l’espai natural. Es plantegen quatre sessions documentals introduïdes, quan la durada ho permet, per curtmetratges, tots ells d’estrena en sales del territori espanyol.


1 Countryside: Future of the World, exposició en preparació per al Guggenheim Museum, 2020

 

Programa:

9/5. 20h. Filmoteca de Catalunya. Sala Chomón

Curtmetratge – «The Design Between»
(Daniel Schwartz, Alemanya | Suïssa, 2016, 16′, VOSC. Estrena a Espanya)

Documental – «Glenn Murcutt: Spirit of Place»
(Catherine Hunter, Austràlia, 2016, 60′, VOSC. Estrena a Espanya)

 

10/5. 19.30h. Filmoteca de Catalunya. Sala Chomón

Curtmetratge «Take me Home»
(Abbas Kiarostami, Itàlia, 2016, 16′, VOSC. Estrena a Espanya)

Documental – « Parallel Sprawl»
(Ibai Rigby, Suïssa, 2017, 40′, VOSC. Estrena a Espanya)

 

11/5. 19.30h. Filmoteca de Catalunya. Sala Chomón

Documental –« The Experimental City »
(Chad Friederichs, EUA, 2017, 95′, VOSC. Estrena a Espanya)

 

12/5. 19.30h. Filmoteca de Catalunya. Sala Laya

Documental – « Leaning into the Wind »
(Thomas Riedelsheimer, Irlanda, 2017, 97′, VOSC. Estrena a Espanya)