Recorregut de la història de la industrialització a partir de l’obra i figura de Jean Prouvé.
La progressiva substitució del treball manual per tasques realitzades amb màquines ha suposat una vertiginosa transformació econòmica i social. Com a resultat de les diverses revolucions industrials, les societats modernes ara son capaces de fabricar mercaderies de forma massiva, aplicant processos homogenis i obtenint objectes i productes exactament iguals.
Aquesta revolució en el camp de la fabricació i dels serveis s’ha acompanyat d’una expansió econòmica i social inèdita. I a la vegada, ha suposat l’inici del consum en massa i de fenòmens tan actuals com la desigualtat, la crisi mediambiental o el qüestionament de l’ocupació.
En aquesta sessió, a càrrec de l’economista Daniel Raventós, volem comprendre quin ha estat l’impacte de les revolucions industrials, els seus beneficis i els seus perills, i examinarem com la figura de Jean Prouvé els exemplifica i ens permet de repensar-los.
Aquesta activitat forma part de «Mans i màquines: entre l’artesania i la indústria», programa d’activitats coorganitzat per la Fundació “La Caixa” i el FAD, i comissariat per Pau de Solà-Morales en el marc de l’exposició «L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura, indústria, mobiliari», una mostra organitzada amb la col·laboració del Centre Pompidou